Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Pályázataink

Új logisztikai központot adott át a Bora Kft.

2014. 09. 04. 08:00

 

A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. életében új korszak kezdõdött. A békéscsabai székhelyû vállalkozás 2014. szeptember 4-én ünnepélyes keretek között adta át új logisztikai központját Bora Imre tulajdonos, Vantara Gyula polgármester, Farkas Zoltán, a megyei közgyûlés elnöke és dr. SesztáMiklós nemzeti fejlesztési miniszter. Az Északi Ipartelepen létesült logisztikai központ avatására eljöttek a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. vevõi és szállítópartnerei, ott volt Hanó Miklós és Kiss Tibor alpolgármester, dr. Szvercsák Szilvia jegyzõ, Laczó Szabolcs, a kivitelezõ LBL Kft. vezetõje, Mácsai Sándor mûszaki ellenõr, és sokan azok közül akik a logisztikai központ létrehozásában segítettek. A Balassa utcában található mintegy 5.000 négyzetméteres létesítmény az Új Széchenyi Terv keretén belül, közel 249,4 millió forint vissza nem térítendõ támogatással, több mint 600 millió forint összköltséggel valósult meg. A fél év alatt elkészült fejlesztésnek köszönhetõen, olyan, új rendszerben tud dolgozni a kft, amely minden tekintetben megfelel a 21. századi követelményeknek, raktározás és szállítás szempontjából egyaránt. A közel 5000 négyzetméteres csarnokban megfelelõ körülmények között tudunk dolgozni, tárolni és kiszolgálni partnereinket. A fejlesztések tovább folytatódnak: 25 üzletünket napelemekkel láttuk el, míg 10 üzletünkben hûtõkamrákat alakítottunk ki. Emellett fontos szempont volt még a munkahelyek megtartása is. A cégcsoportban 178 munkatársunk van, a jelenlegi beruházásban 12 új munkahelyünk jött létre, remélhetõleg tudunk tovább fejleszteni és ezáltal további munkahelyeket teremteni.– mondta Bora Imre a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. cégvezetõje.

 

A képek megtekinthetõek: itt.

 

Forrás: Bora Ital-nagykereskedelmi Kft.

 
 
 

Újabb pályázatot fejezett be sikerrel a BORA Kft.

2014. 06. 30. 08:00
 
A BORA Ital-nagykereskedelmi Kft. befejezte a 2013 januárjában benyújtott pályázatának kivitelezését.

Békéscsabán, a Balassa utcában található mintegy 5.000 négyzetméteres létesítmény az Új Széchenyi Terv keretén belül, közel 249,37 millió forint vissza nem térítendõ támogatással, Közel 600 millió forint összköltséggel valósult meg. A bõ fél év alatt elkészült fejlesztésnek köszönhetõen, olyan új rendszerben tud dolgozni a társaság, amely minden tekintetben megfelel a 21. századi követelményeknek, raktározás és szállítás szempontjából egyaránt. A közel 5000 négyzetméteres csarnokban megfelelõ körülmények között tudunk dolgozni, tárolni és kiszolgálni partnereinket.
 
A projekt összefoglalója:
• a kedvezményezett neve: BORA Ital-nagykereskedelmi Kft.
• a projekt címe: A BORA Ital-nagykereskedelmi Kft. komplex fejlesztése
• a szerzõdött támogatás összege: 249.368.099 Ft
• támogatás mértéke %-ban: 49,75 %
• a projekt tényleges befejezési dátuma: 2014.06.23.
• a projekt azonosítószáma: GOP-2.1.1-12B-2013-0485
 
 
 

 

Logisztikai csarnokot épít a Bora Kft.

2014. 02. 19. 08:00

 

Ötszázmillió forintos beruházással, 150 millió forintos uniós támogatással épít új, logisztikai központot a Bora-Ital Kiskereskedelmi Kft. Békéscsabán, a Balassa utcában. A szerdai alapkõletételen ismertették a beruházás részleteit is.

A cég tulajdonosa, Bora Imre ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. a ’90-es évek elején kezdte meg mûködését Kamuton. Az évek múlásával és a fejlõdés lehetõségének folyamatos kihasználásával Békéscsabára került a vállalkozás központja, elõbb a Békési útra, majd a jelenlegi helyszínén folytatta tevékenységét, a Hajnóczy, illetve a Gyár utcában. A hatékony munkának köszönhetõen a vállalkozás mára egy szolnoki és egy törökszentmiklósi franchise üzlettel is rendelkezik. Ehhez kapcsolódik az ország legnagyobb kiskereskedelmi ital hálózata a Bora-Ital Kiskereskedelmi Kft, amely 26 üzlettel várja vásárlóit Békés-, illetve Jász-nagykun Szolnok megyében. A cégcsoport mintegy 120 munkatárssal rendelkezik. - Elvünk az volt, hogy a fejlesztéseket a válság idején is folytatni kell, s talán ennek is köszönhetõ, hogy a nehéz idõszakból gyõztesként sikerült kikerülnünk – emelte ki a cégvezetõ, hozzátéve, hogy a társaság fejlõdésével elengedhetetlenné vált egy korszerû, a mai követelményeknek megfelelõ, új logisztikai csarnok megépítése. Az új központi épület mintegy 15 ezer négyzetméteres területen fekszik, közel 5 ezer négyzetméteren, melyben helyet kap a társaság irodaháza is. Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere az alapkõletétel alkalmából arról szólt, hogy a városvezetés kiemelt figyelmet fordít a helyi vállalkozók támogatására. - A fejlesztések, ahogyan ez a csarnok is maradandó értéket teremtenek, mely Békéscsabát gazdagítja. Ugyancsak fontos ez a beruházás azért, mert a munkahelyek megtartásának egyik záloga. A Bora Kft. példája is azt mutatja, hogy nem muszáj külföldön keresni a boldogulást. Kemény munkával helyben is sikerül virágzó, fejlõdõ vállalkozásokat megteremteni – hallhattuk Vantara Gyulától.

 
A képek megtekinthetõek: itt.
 

Forrás: Csabai Mérleg

 

 

 

A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. innovatív fejlesztése

2013. 04. 19. 08:00

 

A BORA Ital-nagykereskedelmi Kft. 18,9 millió forint európai uniós támogatást nyert a „Innovációs eredmények hasznosításának támogatása KKV-k részére” címû pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A vállalkozás 10,2 millió forint önerõvel segítette a projekt keretében megvalósult innovatív fejlesztést, amelynek eredményeként technológiai fejlesztése megvalósult.

A BORA Ital-nagykereskedelmi Kft-t 1998-ban Bora Imre, a cég jelenlegi ügyvezetõ igazgatója és tulajdonosa. A Bora Kft. fõ profilja ital-nagykereskedelem, a piacon szereplõ összes jelentõsebb beszállító választékát kínálja, emellett rendelkezik saját márkás termékekkel amelyekbõl több iparjogvédelem alatt is van. A Kft. italdiszkontjainkban a széles ital választékon kívül, egyéb cikkcsoporttal is kiegészült a kínálat: kávé, édesség, dohányáru, mûanyag party termékek, üvegpoharak, rozsdamentes hiteles mércék. Emellett rendezvények, családi események teljes körû ital – és eszköz ellátása is a cég tevékenységébe tartozik. (hûtõk, sörcsapolók, sörasztalok, sátrak bérbe adása.) A viszonteladó partnerek részére heti akciók, promóciók biztosítják a folyamatos megrendeléseket. A Bora Kft-nél több mint 100 munkatárs biztosítja a zavartalan és hatékony mûködést. A projekt célja az innovációs eredmények (ital nagykereskedelem) hasznosításával tovább fejleszteni a kialakult fõ húzóágazatot, a logisztikai rendszer javításával új megoldások meghonosításával. A beszerzett gázüzemû és gyalogkíséretû targoncák beépültek a termelés folyamataiba és egyben kapcsolódnak az újszerû technológiákhoz, eljárásokhoz. A fent jellemzett tevékenységek fõ nehézsége a hatalmas darabszám és a folyamatos anyagmozgatási igény. A kiszállítást igen komoly autóparkkal végzi a Bora Kft. 24 órában, ami az éjszakai komissiózással oldható meg, amelyhez elengedhetetlen a korszerû anyagmozgató eszközök használata. A projekt célja olyan új anyamozgató eszközök beszerzése volt, amelyeknek újdonságtartalma ezen problémák megoldását segíti. Azaz kisebb helyen elférnek gyorsabbak, fordulékonyabbak és alacsonyabb a káros anyag kibocsátásuk, illetve csendesebbek és alacsonyabb a rezgésük. A GOP-2011-1.3.1/C pályázat keretében beszerzett eszközök ára 29 148 386 forint, melyet 18 946 450 forint vissza nem térítendõ támogatás, illetve 10 201 936 forint saját erõ bevonásával vásárolt meg a BORA Ital-nagykereskedelmi Kft.

 

Forrás: Bora Ital-nagykereskedelmi Kft.                                                   

 
 
 
Pályázat

2009. 04. 20. 14:36

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. eredményesen vett részt a "Mikro-és kisvállalkozások technológiai fejlesztése c. pályázati kiíráson, és a Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt. alkalmasnak találta " A Bora Kft. gépbeszerzése" c. projektünket vissza nem térítendõ támogatás igénybe vételére.

A projekt tárgya:

• 3 db CPQ D15 HELI/NISSAN típusú targonca

• 1 db magas felszereltségû CPQ D15 HELI/NISSAN típusú targonca

• 1 db GX12/25 PRAMAC típusú elektromos üzemû gyalogkíséretû targonca

 

Forrás: Bora Italnagykereskedelmi Kft.

 

 Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása