Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. november 12. hétfő -   Jónás, Renátó napja van - holnap Szilvia napja lesz.         Hírek, aktualitások

Várkerti Vigasságok
Várkerti Vigasságok a gyulai vár tövében.
2008. 07. 11. 14:13
2008. augusztus 29-31. között idén második alkalommal kerül megrendezésre a gyulai vár tövében a Várkerti Vigasságok

 

2008. augusztus 29-31. között idén második alkalommal kerül megrendezésre a gyulai vár tövében a Várkerti Vigasságok, amelyet méltán nevezhetnénk az õshonos magyar állatok húsából készült ételek fesztiváljának is. A rendezvény céljai között szerepel, hogy a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, az õshonos magyar állatok húsából készült ételeket, a hungarikum italokat, valamint hogy Gyula város idegenforgalmi kínálata az eddigieknél még szélesebb körû programokat nyújtson mind a lakosság, mind a városba látogatók számára.

A rendezvény három napja alatt minden korosztály számára színvonalas, szórakoztató programokat kínálnak a szervezõk. Fellép többek között a Ghymes együttes (25 éves jubileumi koncerttel készülnek), Dina, Mári, valamint Nagy Feró és a Beatrice. Pénteken ismét egyedülálló, nagyszabású produkciót tekinthetnek meg a rendezvényre kilátogatók, az Experidance fogja bemutatni a Nagyidai Cigányok produkcióját. (Errõl részletesebben az augusztusi számunkban olvashattok)

A rendezvényre kilátogató vendégeket borlovag avatási ceremónia, illetve ételkészítési bemutatók szórakoztatják, utóbbin megkóstolhatják a szakácsmesterek által megálmodott étel-különlegességeket, melyeket olyan õshonos magyar állatok húsából készítettek, mint a racka, cigája, mangalica, szürkemarha.

A szombati napon a baráti társaságoké a fõszerep, amikor is a "Bográcsban készült mangalica ételek" fõzõversenyén megmutathatják, hogy ki hogy bánik a fakanállal. A 2007-ben elõször megrendezett fõzõversenyen 67 csapat bizonyította, hogy a mangalica húsát igen látványosan és sokféleképpen el lehet készíteni: akár káposztás babbal, akár áfonyával és lekvárral.Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása