Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

Szak√°csolimpia Erfurtban
A Bora Italnagykereskedelmi Kft. szponzork√©nt seg√≠ti a szak√°csok felk√©sz√ľl√©s√©t a szak√°csolimpi√°ra
2008. 09. 30. 10:48
4 √©vente – id√©n 2008. okt√≥ber 19-22. k√∂z√∂tt-  a n√©metorsz√°gi Erfurtban rendezik meg a szak√°csolimpi√°t, amelyen a B√©k√©s megyei szak√°csmesterek √©s mesterszak√°csok is r√©szt vesznek.

 

A versenyen fõz√©sben, l√°tv√°nyos √©telk√©sz√≠t√©sben m√©rik √∂ssze tud√°sukat a r√©sztvevõk. A nemzetk√∂zi szak√°csmûv√©szeti ki√°ll√≠t√°st, amely a legt√∂bb szak√°csnõ √©s szak√°cs sz√°m√°ra r√∂viden csak IKA-k√©nt vagy szak√°csolimpiak√©nt ismert, elõsz√∂r 1900-ban, Frankfurtban rendezte meg az akkori sz√∂vets√©gi eln√∂k, Carl Matth√§us Banzer. N√©gy√©vente rendezik meg ezt a legnagyobb √©s leggazdagabb hagyom√°nyokkal rendelkezõ szak√°cs-show-t, amely szak√°csok √©s cukr√°szok Mekk√°j√°v√° v√°lt az eg√©sz vil√°gon. A szakmai megm√©rettet√©sen t√∂bb mint 28 nemzet a vil√°g minden t√°j√°r√≥l szeretn√© elnyerni az olimpiai gyõzelmet.

A Bora Italnagykereskedelmi Kft. szponzork√©nt seg√≠ti a szak√°csok felk√©sz√ľl√©s√©t a szak√°csolimpi√°ra. A VIII. Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©n valamint a II. V√°rkerti Vigass√°gokon is a szak√°csolimpi√°n r√©sztvevõ csapattagok tartottak √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥t.

— Szeretn√©nk megmutatni a tud√°sunkat, illetve az olimpi√°n l√°tottakat hasznos√≠tani a t√©rs√©g √©ttermeiben — hangs√ļlyozta T√≠m√°r Attila. Az √©telv√°laszt√°s kapcs√°n kiemelte, h√≥d√≠tanak a halak, a sz√°rnyasok, a vadak √©s m√°rt√°s n√©lk√ľl nincs √©let — legal√°bbis a t√°ny√©ron.

Proh√°szka B√©la — aki sz√°mos vil√°gversenyen √©rt m√°r el √©rmes helyez√©st — arr√≥l besz√©lt, hogy a szak√°csok √©s a cukr√°szok Mekk√°jak√©nt emlegetik a n√©metorsz√°gi Erfurtot, ahol n√©gy√©vente a gasztron√≥miai olimpi√°t rendezik. St√≠lszerûen abban az esztendõben, amikor a sportol√≥k is √∂sszegyûlnek az √∂tkarika jegy√©ben. N√©gy √©ve 40 orsz√°gb√≥l 1200-an vettek r√©szt az erfurti megm√©rettet√©sen.

T√≠m√°r Andr√°s elmondta, szeptember k√∂zep√©n tartj√°k a fõpr√≥b√°t, m√°r olimpiai ruh√°zatban. Proh√°szka B√©la annyit jegyzett meg: a gy√©m√°nt is akkor sz√©p, ha csiszolj√°k. Nekik is van m√©g csiszolni- √©s tennival√≥juk, hiszen j√≥l akarnak szerepelni a vil√°gesem√©nyen,

A Békés-regionális gasztronómiai team tagjai:

T√≠m√°r Andr√°s (csapatkapit√°ny), Barna √Ād√°m, Ny√°ri J√°nos √©s T√≠m√°r Albin szak√°csmesterek alkotj√°k az egy√ľttest.

Egyéniben indul Prohászka Béla -Venesz-díjas mesterszakács- mellett Ambrus György, Horváth Ferenc és Tímár Attila, mindhárman szakácsmesterek.  ForrŠs: Bora Italnagykereskedelmi Kft. 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa