Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Hírek, aktualitások

Szakácsolimpia Erfurtban
A Bora Italnagykereskedelmi Kft. szponzorként segíti a szakácsok felkészülését a szakácsolimpiára
2008. 09. 30. 10:48
4 évente – idén 2008. október 19-22. között-  a németországi Erfurtban rendezik meg a szakácsolimpiát, amelyen a Békés megyei szakácsmesterek és mesterszakácsok is részt vesznek.

 

A versenyen főzésben, látványos ételkészítésben mérik össze tudásukat a résztvevők. A nemzetközi szakácsművészeti kiállítást, amely a legtöbb szakácsnő és szakács számára röviden csak IKA-ként vagy szakácsolimpiaként ismert, először 1900-ban, Frankfurtban rendezte meg az akkori szövetségi elnök, Carl Matthäus Banzer. Négyévente rendezik meg ezt a legnagyobb és leggazdagabb hagyományokkal rendelkező szakács-show-t, amely szakácsok és cukrászok Mekkájává vált az egész világon. A szakmai megmérettetésen több mint 28 nemzet a világ minden tájáról szeretné elnyerni az olimpiai győzelmet.

A Bora Italnagykereskedelmi Kft. szponzorként segíti a szakácsok felkészülését a szakácsolimpiára. A VIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén valamint a II. Várkerti Vigasságokon is a szakácsolimpián résztvevő csapattagok tartottak ételkészítési bemutatót.

— Szeretnénk megmutatni a tudásunkat, illetve az olimpián látottakat hasznosítani a térség éttermeiben — hangsúlyozta Tímár Attila. Az ételválasztás kapcsán kiemelte, hódítanak a halak, a szárnyasok, a vadak és mártás nélkül nincs élet — legalábbis a tányéron.

Prohászka Béla — aki számos világversenyen ért már el érmes helyezést — arról beszélt, hogy a szakácsok és a cukrászok Mekkájaként emlegetik a németországi Erfurtot, ahol négyévente a gasztronómiai olimpiát rendezik. Stílszerűen abban az esztendőben, amikor a sportolók is összegyűlnek az ötkarika jegyében. Négy éve 40 országból 1200-an vettek részt az erfurti megmérettetésen.

Tímár András elmondta, szeptember közepén tartják a főpróbát, már olimpiai ruházatban. Prohászka Béla annyit jegyzett meg: a gyémánt is akkor szép, ha csiszolják. Nekik is van még csiszolni- és tennivalójuk, hiszen jól akarnak szerepelni a világeseményen,

A Békés-regionális gasztronómiai team tagjai:

Tímár András (csapatkapitány), Barna Ádám, Nyári János és Tímár Albin szakácsmesterek alkotják az együttest.

Egyéniben indul Prohászka Béla -Venesz-díjas mesterszakács- mellett Ambrus György, Horváth Ferenc és Tímár Attila, mindhárman szakácsmesterek.  Forrás: Bora Italnagykereskedelmi Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása