Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Hírek, aktualitások

Tíz családnak varázsolt a Bora Kft. karácsonyra terülj-terülj asztalkámot
2009. 02. 10. 08:49
Árva gyerekeknek, nehéz sorsú családoknak kívánt ajándék kíséretében Boldog Karácsonyt a Bora Kft.

A Törpi karácsonya című felhívásunkra érkező sok-sok levélből választottunk ki tízet, s ,,kézbesítettük" személyesen az ajándékokat. Hogy a meglepetés teljes legyen, Bora Anikó, Szabó Ágnes és Szász Péter külön értesítés nélkül csöngetett be Gyulán az Orsovai úti lakóotthonba is. Innen írt levelet a 13 éves Petra. A kislány sorai valamennyiőnket mélyen megindított. A nyolc testvér 2002-ben öt hónap alatt veszítette el mindkét szülőjét. A gyerekeket — a legfiatalabb ikerpár most 10, a legidősebb fiú 20 — állami gondoskodásba vették. ,,Eleinte sokat sírtunk, hiányoztak apuék, a megszokott környezetünk, kicsit féltünk is. Időközben hozzánk költözött egy nagyfiú, egy óvodás testvérpár és legutóbb egy 15 éves lány. Lehet, hogy furcsán hangzik, de most már így tizenketten vagyunk egy nagy család." — írta Petra, aki ezzel szeretett volna karácsonyi meglepetést szerezni a többieknek. Nevelőjével végig titokba tartotta a tervét, így leírhatatlan volt az öröm, amikor a Kft. munkatársai az üdítőkkel, gyerekpezsgőkkel, gyümölccsel, szaloncukorral, meg egy hatalmas szatyor játékkal és kabalafigurával megérkeztek a lakásotthonba. A kicsik boldogan szorították magukhoz a játékokat és kipróbálták valamennyit. Búcsúzóul karácsonyi verseket szavaltak, ezzel csaltak könnyet a vendégek szemébe. Mindhárman egyetértettünk abban, hogy aki családban nőtt fel, annak felfoghatatlan ezeknek a gyerekeknek a sorsa. Ám azt is láttuk, hogy a tizenkét fiatal szívből tud örülni, s ehhez az örömhöz most a cég is hozzájárulhatott. A gyerekek igazságosan osztoztak meg a játékokon, melyet a munkatársak ajánlottak fel az otthon már megunt használati tárgyakból. A kicsik nem bírtak betelni a sok-sok ajándékkal. A kincseken testvériesen osztoztak. A gyöngyöket felszippantó elemes játékporszívó lett a kedvenc.(Köszönjük Szluka Dórika J) A gyerekfelügyelő nem kis büszkeséggel jegyezte meg, nem véletlen, hogy példás rend és tisztaság van az otthonukban. Nagy figyelmet fordítanak az önálló életre nevelésre, az otthoni teendőket felváltva végzik. Soha nincs vita azon, ki mosogat, ki porszívózik, fiúk és lányok egyaránt szívesen és ügyesen végzik el a házi munkát.

Petra levele hatotta meg a kollégákat a leginkább, amikor kiválasztottuk a 10 családot, de meg kell említeni, hogy minden levélben volt valami megindító.

Fehér Endre 3,5 éves kisfiú nevében édesanyja írt. Endre Dévaványán él szüleivel és 1,5 éves Lola húgával. A kislánynak súlyos szívfejlődési rendellenessége van, a kisfiú tejcukor érzékeny. Nagyon megörültek, amikor meglátták a sok finomságot és a sok játékot. Az óriás nyuszi aratta a legnagyobb sikert, köszönjük Lenkefi Leának J nagyon jó helyre került. Az édesanya elmesélte, hogy az idén biztosan nem ehettek volna a gyerekek szaloncukrot és bejglit, ha a cég nem ajándékoz nekik.

A levelek elolvasása és az ajándékok kiosztása után sokáig hatása alatt voltunk a látott életkörülményeknek, a szegény sorsúaknak, a nélkülözésnek.

A cég felajánlása mellett idén a Kollégák segítségeteket is kértük!

Gyűjtést szerveztünk kollégáink között, hogy együtt segíthessünk a rászoruló kicsiknek és családjaiknak.

Ezúton szeretnénk megköszönni munkatársainknak, akik ajándékokkal hozzájárultak a Törpi Karácsonya promóció sikerességéhez. Az otthon megunt játékok, könyvek, ajándéktárgyak, ruhák nagyon jó célt szolgáltak és megtalálták legméltóbb helyüket.  Forrás: Bora Italnagykereskedelmi Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása