Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Gasztronómiai Fesztiválok sajtótájékoztatója
2009. 04. 01. 09:07
A BĂ©kĂ©s Megyei GasztronĂłmia Fesztiválok Társaságának a tagja a Csabai Sörfesztivál Ă©s CsĂĽlökparádĂ© valamint a Várkerti Vigasságok. MindkĂ©t rendezvĂ©nynek az egyik fõszervzõje a Bora Kft.

Valamiben legalább nagyhatalom a megye, és ezt ki kell használni ebben az évben is. Ezt Hódsági Tamás, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke mondta a békéscsabai Hotel Fiumében megrendezett étel-ital bemutatón.

Elhangzott, a megyei gasztronĂłmiai fesztiválok társaságának tagjai továbbra is erõsĂ­teni kĂ­vánják egymást, Ă©s az egyes rendezvĂ©nyek a maguk programjain is ajánlják a többieket. A gasztronĂłmiai esemĂ©nyek sora a gyulai pálinkafesztivállal kezdõdik áprilisban, aztán sajt- Ă©s tĂşrĂł, sör Ă©s csĂĽlök, kenyĂ©r Ă©s libamáj, birka- Ă©s mangalicapörkölt, szilvásgombĂłc Ă©s Csabai kolbász is terĂ­tĂ©kre kerĂĽl. BorbemutatĂłkat tartanak, ökröt sĂĽtnek, lakodalmas Ă©teleket vonultatnak fel, medgyesi dinnyĂ©t kĂ­nálnak.

A rendezvĂ©nyszervezõk egyetlen bánata az, hogy a szervezĂ©s költsĂ©geit nem tudják pályázati pĂ©nzekbõl csökkenteni, pĂłtolni, mert ilyen esemĂ©nyekre szĂłlĂł központi turisztikai pályázatokat nem Ă­rtak, Ă©s várhatĂłan nem is Ă­rnak ki. Az agrárminisztĂ©riumnak mindenkĂ©ppen segĂ­tõ kezet kellene nyĂşjtania, hogy ezek a BĂ©kĂ©s megyĂ©ben megtermelt, minõsĂ©gi alapanyagokat felhasználĂł gasztronĂłmiai rendezvĂ©nyek megmaradjanak a jövõben is.  Forrás: Bora Italnagykereskedelmi Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása