Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Gasztronómiai Fesztiválok sajtótájékoztatója
2009. 04. 01. 09:07
A Békés Megyei Gasztronómia Fesztiválok Társaságának a tagja a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé valamint a Várkerti Vigasságok. Mindkét rendezvénynek az egyik főszervzője a Bora Kft.

Valamiben legalább nagyhatalom a megye, és ezt ki kell használni ebben az évben is. Ezt Hódsági Tamás, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke mondta a békéscsabai Hotel Fiumében megrendezett étel-ital bemutatón.

Elhangzott, a megyei gasztronómiai fesztiválok társaságának tagjai továbbra is erősíteni kívánják egymást, és az egyes rendezvények a maguk programjain is ajánlják a többieket. A gasztronómiai események sora a gyulai pálinkafesztivállal kezdődik áprilisban, aztán sajt- és túró, sör és csülök, kenyér és libamáj, birka- és mangalicapörkölt, szilvásgombóc és Csabai kolbász is terítékre kerül. Borbemutatókat tartanak, ökröt sütnek, lakodalmas ételeket vonultatnak fel, medgyesi dinnyét kínálnak.

A rendezvényszervezők egyetlen bánata az, hogy a szervezés költségeit nem tudják pályázati pénzekből csökkenteni, pótolni, mert ilyen eseményekre szóló központi turisztikai pályázatokat nem írtak, és várhatóan nem is írnak ki. Az agrárminisztériumnak mindenképpen segítő kezet kellene nyújtania, hogy ezek a Békés megyében megtermelt, minőségi alapanyagokat felhasználó gasztronómiai rendezvények megmaradjanak a jövőben is.  Forrás: Bora Italnagykereskedelmi Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása