Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

Bor & Grill Fesztivál Békéscsabán
2009. 04. 01. 09:12

Újabb fesztivált hozott létre a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft és Csanálosi László.Az idei esztendõben elsõ alkalommal megszervez√©sre ker√ľlõ rendezv√©ny idõpontja 2009. √°prilis 3–5 (p√©ntek-szombat-vas√°rnap), helysz√≠ne a v√°ros s√©t√°l√≥utc√°ja, az Andr√°ssy utca.

Az √ļj fesztiv√°l l√©trehoz√°s√°val a szervezõk r√∂vid t√°von 3 c√©lt k√≠v√°nnak megval√≥s√≠tani:

  • A Borvigadalom √©s V√°s√°ron el√©rt kultur√°lt borfogyaszt√°s, a minõs√©gi, nemes magyar borok n√©pszerûs√≠t√©se, megismertet√©se.
  • A borokhoz kitûnõen illõ grillezett, illetve flekken √©telek bemutat√°sa.
  • A 3 napos rendezv√©ny B√©k√©scsaba √©s k√∂rny√©ke lakosainak √ļj, minõs√©gi, kultur√°lis programokkal tark√≠tott sz√≥rakoztat√°sa.

Term√©szetesen azonban most is hossz√ļ t√°von gondolkoznak a szervezõk, √≠gy a k√©sõbbiekben a k√∂vetkezõket k√≠v√°nj√°k el√©rni:

  • √öjabb sz√≠nvonalas gasztron√≥miai esem√©ny
  • B√©k√©scsaba v√°ros kiemelkedõ sz√≠nfoltja lehet az √©vente megrendezett fesztiv√°l
  • A grill √©telek √©s a nemes borok kedvelõinek, bar√°ti t√°rsas√°goknak, csal√°dok tal√°lkoz√≥ja
  • R√©gi√≥s, majd orsz√°gos h√≠rn√©v
  • Turizmus fellend√≠t√©se a tavaszi idõszakban

 

A Bor & Grill Fesztiv√°l a m√°r eml√≠tett s√©t√°l√≥ utc√°n, az ig√©nyes fah√°zakkal k√∂zrefogva ker√ľl megrendez√©sre, ahol a bor√°szatok l√°tv√°nyosan meg tudnak jelenni.

A rendezv√©nyre kil√°togat√≥k m√°r p√©nteken d√©lut√°n nyomon k√∂vethetik a Borrendek felvonul√°s√°t, amely a Csaba Centertõl a Mc Donald’s-ig k√≠s√©rhetõ. Vid√°m mûsoruk √©s lovagavat√°si cerem√≥ni√°juk ut√°n a B√©k√©s Megyei J√≥kai Sz√≠nh√°z sz√≠n√©szei l√©pnek a sz√≠npadra, akik sz√°mos ismert dallammal lepik meg a k√∂z√∂ns√©get.

Szombaton √©s vas√°rnap az erfurti szak√°csolimpi√°t megj√°rt √©s ott f√©nyes √©rmeket halmoz√≥ B√©k√©s Megyei Gasztron√≥miai Team szak√°csai√© a fõszerep, akik √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥ keret√©ben mutatj√°k be a grillez√©s fort√©lyait. Az elk√©sz√≠tett √©teleket term√©szetesen a nagyk√∂z√∂ns√©g is meg√≠zlelheti.

A fesztiv√°l 3 napja azonban elsõsorban a kiv√°l√≥ magyar bor√°szatok bemutatkoz√°s√°r√≥l sz√≥l. Sok kedves ismerõssel is tal√°lkozhatnak a vend√©gek, hiszen sokan a Borvigadalom √©s V√°s√°r rendszeres ki√°ll√≠t√≥i. Bemutatkozik t√∂bbek k√∂z√∂tt a Kov√°cs Pince az Etyek-Budai Borvid√©krõl, a Soma Borpince a Balatonf√ľredi-Csopaki Borvid√©krõl, de a l√°togat√≥k megk√≥stolhatj√°k a gan√°dpusztai gy√ľm√∂lcsborok √©s p√°rlatok k√ľl√∂nleges √≠zvil√°g√°t is!

Tekintettel arra, hogy a rendezv√©nyt k√∂vetõ h√©t m√°r a tavasz elj√∂vetel√©nek az √ľnnep√©t, azaz a H√ļsv√©tot √©rinti, √≠gy a szervezõk sonka-, toj√°s- √©s sajtv√°s√°rral v√°rj√°k a l√°togat√≥kat!

A rendezv√©ny fõv√©dn√∂ke: Domokos L√°szl√≥, a B√©k√©s Megyei √Ėnkorm√°nyzat eln√∂ke.  ForrŠs: Bora Italnagykereskedelmi Kft. 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa