Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

A Bora Kft. A Reál Hungária Drink Kft.tagja
2009. 06. 10. 09:21
2009. március elsejével a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. a Reál Hungária Drink Kft. tagvállalata lett.

A tavaly júliusban alakított ital-nagykereskedelmi társaság a Reál Hungária Drink Kft. nyolc, a saját területén legnagyobb ital-nagykereskedelmi vállalkozás és a Reál Hungária Élelmiszer Kft. összefogásaként jött létre. A hazai szinten több mint 80 százalékos lefedettséggel rendelkező ital-nagykereskedés alapításának gondolata nem új keletű. A nyolc alapító tag közül hat cég korábban is a Reál üzleti partnereként működött, míg két további nagykereskedő újonnan csatlakozott. Az utóbbi idők gyorsan változó piaca és a fokozódó koncentráció arra sarkallta a vezetőket, hogy közös cég égisze alatt lépjenek fel a piacon, biztosítva a gazdaságos méretnagyságot.

Az alapító tagok a következők: Z+D Nagykereskedelmi és Diszkont Kft. (Zala és Veszprém megye), Ventwest Kereskedelmi Kft. (Győr-Moson-Sopron és Vas megye), Bata Kereskedelmi és Vadászatszervezési Kft. (Baranya és Somogy megye), Penomit Italnagykereskedelmi Zrt. (Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye), Agria Drink Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Heves megye), Italkereskedő-Ház Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. (Borsod-Abaúj-Zemplén megye), Szal-tó Kereskedelmi Kft. (Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye), Waldi Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (Komárom-Esztergom megye és Budapest).

A tagvállalatok összesített forgalma 2007-ben elérte a 46 milliárd forintot, együtt összesen több mint 60 ezer négyzetméter raktárkapacitással, 35 telephellyel, 200 szállítóautóval és 150 területi képviselővel rendelkeznek. Az összefogás eredményeként létrejött az ország legnagyobb és legjelentősebb ital szaknagykereskedése.

Szintén 2009. márciusában lett tagvállalat a debreceni székhelyű Piramis Kft. is, akivel eddig hatékonyan dolgozott együtt a Bora Kft. A Bora Kft. és a Piramis Kft. csatlakozásával a csoport éves forgalma több mint 8,5 milliárd forinttal növekszik.
Legalább ennyire lényeges, hogy a Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megyében jelen lévő Bora Kft., valamint a Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében tevékenykedő Piramis Kft. révén eddig lefedetlen területeken is érdekeltségekre tesz szert a Reál Hungária Drink. Ezáltal jelentősen nő a csoport által ellátott kereskedelmi és vendéglátó ipari egységek száma is.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása