Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Szakmai gyakorlat vendéglátósoknak
TAPASZTALAT Megyeszerte és Ausztriában tanulhatnak a szakácsok, pincérek
2009. 07. 24. 13:06

Békés megye legnevesebb gasztronómiai rendezvényein szerezhetnek szakmai gyakorlatot a Harruckern János Közoktatási Intézmény felszolgáló-, szakács-, és idegenforgalmi menedzser tanulói, akik a Panoráma Restaurant, Snack Bar és Wellness Hotelben is elmélyíthetik szaktudásukat. Erről állapodott meg az iskola vezetése Bora Imre vállalkozóval. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla közreműködésével pedig ausztriai hotelekben és éttermekben gyakorlatozhatnak legrátermettebb cukrász-, pincér-, és szakácsjelöltek.Egyedülálló megállapodást kötött a Harruckern János Közoktatási Intézmény néhány kiemelkedő békés megyei vállalkozóval. Szeptembertől olyan gyakorlati helyek várnak több, mint száz vendéglátós tanulóra, amelyek piacképes szaktudást és kiemelkedő gyakorlati lehetőséget biztosítanak.

Zámbó András intézményvezető elmondta, szeptembertől az elméleti tudást Gyulán, Eleken és Orosházán sajátíthatják el a vendéglátós és kereskedelmi tanulók. Az igazgató szerint hitelesebb a szakképzés, ha a kéthónapos gyakorlatra életszerű környezetben, kiváló vendéglátóhelyeken tehetnek szert a diákok. A megyében és külföldön gyakorlatozó tanulók egyúttal szerződést kötnek a képzőhellyel, rendszeres anyagi juttatást és balesetbiztosítást is kapnak. A kereskedő- és vendéglátós képzés népszerű a fiatalok körében, hiszen a Harruckernben megszerzett tudást a munkaerő-piacon is értékelik, a képzett szakemberek világszerte el tudnak helyezkedni.

A Bora Kft. ügyvezető tulajdonosa, Bora Imre kötelességének érzi, hogy részt vegyen a vendéglátós szakma nívós utánpótlás-képzésében. Az ismert vállalkozó, valamint a júliusban megnyitott Panoráma Restaurant, Snack Bar és Wellness Hotel szakemberei szívesen adják át tudásukat a Harruckern gyakornokainak. A Bora Kft. számos gasztronómiai rendezvényt is szervez Békés megyében. A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén, a Várkerti Vigasságokon, valamint a hagyományteremtő Bor & Grill Fesztiválon egyaránt „szakmai mélyvízbe” dobják a vendéglátós tanulókat. Az iskola és az üzletember egyaránt fontosnak tartja, hogy a marketing alapelveket is elsajátítsák a diákok.   

Eddig példa nélküli a megyében, hogy külföldön szerezhetnek szakmai gyakorlatot az ifjú vendéglátósok. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla mesterszakács lehetővé tette, hogy két osztrák hotel és étterem is fogadja a Harruckern gyakornokait. Szeptembertől a tehetséges szakácsok, felszolgálók és cukrászok az ausztriai Lackenhofban és Mariazellben található hotel-éttermekben fejleszthetik szak-, és nyelvtudásukat. A két hónapos képzésen a diákok tanulószerződéssel vesznek részt, a legkiválóbb alapanyagokkal és konyhai technológiákkal dolgozhatnak, valamint ízelítőt kapnak a külföldi szemléletmódból. Az osztrák gyakorlat egyben kiváló referenciának számít.

  

Lackenhof és Mariazell, valamint a Panoráma vendégeit egyaránt a Harruckern János Közoktatási Intézmény termékei fogadják az úgynevezett kínálópultokon. Az iskola tanműhelyeiben készült lekvárok, savanyúságok, befőttek, valamint bonbonok rendkívül dekoratív csomagolásban lesznek kaphatóak Ausztriában, valamint a Bora Kft.-nél. Prohászka Béla olimpiai bajnok mesterszakács példaértékűnek tartja a kezdeményezést, amely által Békés megye hagyományait, ízeit népszerűsítik. A termékekből komolyabb készletet tartanak raktáron, remélhetőleg gyorsan elfogynak majd.   Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása