Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

Szakmai gyakorlat vendéglátósoknak
TAPASZTALAT Megyeszerte és Ausztriában tanulhatnak a szakácsok, pincérek
2009. 07. 24. 13:06

B√©k√©s megye legnevesebb gasztron√≥miai rendezv√©nyein szerezhetnek szakmai gyakorlatot a Harruckern J√°nos K√∂zoktat√°si Int√©zm√©ny felszolg√°l√≥-, szak√°cs-, √©s idegenforgalmi menedzser tanul√≥i, akik a Panor√°ma Restaurant, Snack Bar √©s Wellness Hotelben is elm√©ly√≠thetik szaktud√°sukat. Errõl √°llapodott meg az iskola vezet√©se Bora Imre v√°llalkoz√≥val. A Magyar Nemzeti Gasztron√≥miai Sz√∂vets√©g eln√∂ke, Proh√°szka B√©la k√∂zremûk√∂d√©s√©vel pedig ausztriai hotelekben √©s √©ttermekben gyakorlatozhatnak legr√°termettebb cukr√°sz-, pinc√©r-, √©s szak√°csjel√∂ltek.Egyed√ľl√°ll√≥ meg√°llapod√°st k√∂t√∂tt a Harruckern J√°nos K√∂zoktat√°si Int√©zm√©ny n√©h√°ny kiemelkedõ b√©k√©s megyei v√°llalkoz√≥val. Szeptembertõl olyan gyakorlati helyek v√°rnak t√∂bb, mint sz√°z vend√©gl√°t√≥s tanul√≥ra, amelyek piack√©pes szaktud√°st √©s kiemelkedõ gyakorlati lehetõs√©get biztos√≠tanak.

Z√°mb√≥ Andr√°s int√©zm√©nyvezetõ elmondta, szeptembertõl az elm√©leti tud√°st Gyul√°n, Eleken √©s Orosh√°z√°n saj√°t√≠thatj√°k el a vend√©gl√°t√≥s √©s kereskedelmi tanul√≥k. Az igazgat√≥ szerint hitelesebb a szakk√©pz√©s, ha a k√©th√≥napos gyakorlatra √©letszerû k√∂rnyezetben, kiv√°l√≥ vend√©gl√°t√≥helyeken tehetnek szert a di√°kok. A megy√©ben √©s k√ľlf√∂ld√∂n gyakorlatoz√≥ tanul√≥k egy√ļttal szerzõd√©st k√∂tnek a k√©pzõhellyel, rendszeres anyagi juttat√°st √©s balesetbiztos√≠t√°st is kapnak. A kereskedõ- √©s vend√©gl√°t√≥s k√©pz√©s n√©pszerû a fiatalok k√∂r√©ben, hiszen a Harruckernben megszerzett tud√°st a munkaerõ-piacon is √©rt√©kelik, a k√©pzett szakemberek vil√°gszerte el tudnak helyezkedni.

A Bora Kft. √ľgyvezetõ tulajdonosa, Bora Imre k√∂teless√©g√©nek √©rzi, hogy r√©szt vegyen a vend√©gl√°t√≥s szakma n√≠v√≥s ut√°np√≥tl√°s-k√©pz√©s√©ben. Az ismert v√°llalkoz√≥, valamint a j√ļliusban megnyitott Panor√°ma Restaurant, Snack Bar √©s Wellness Hotel szakemberei sz√≠vesen adj√°k √°t tud√°sukat a Harruckern gyakornokainak. A Bora Kft. sz√°mos gasztron√≥miai rendezv√©nyt is szervez B√©k√©s megy√©ben. A Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©n, a V√°rkerti Vigass√°gokon, valamint a hagyom√°nyteremtõ Bor & Grill Fesztiv√°lon egyar√°nt „szakmai m√©lyv√≠zbe” dobj√°k a vend√©gl√°t√≥s tanul√≥kat. Az iskola √©s az √ľzletember egyar√°nt fontosnak tartja, hogy a marketing alapelveket is elsaj√°t√≠ts√°k a di√°kok.   

Eddig p√©lda n√©lk√ľli a megy√©ben, hogy k√ľlf√∂ld√∂n szerezhetnek szakmai gyakorlatot az ifj√ļ vend√©gl√°t√≥sok. A Magyar Nemzeti Gasztron√≥miai Sz√∂vets√©g eln√∂ke, Proh√°szka B√©la mesterszak√°cs lehetõv√© tette, hogy k√©t osztr√°k hotel √©s √©tterem is fogadja a Harruckern gyakornokait. Szeptembertõl a tehets√©ges szak√°csok, felszolg√°l√≥k √©s cukr√°szok az ausztriai Lackenhofban √©s Mariazellben tal√°lhat√≥ hotel-√©ttermekben fejleszthetik szak-, √©s nyelvtud√°sukat. A k√©t h√≥napos k√©pz√©sen a di√°kok tanul√≥szerzõd√©ssel vesznek r√©szt, a legkiv√°l√≥bb alapanyagokkal √©s konyhai technol√≥gi√°kkal dolgozhatnak, valamint √≠zel√≠tõt kapnak a k√ľlf√∂ldi szeml√©letm√≥db√≥l. Az osztr√°k gyakorlat egyben kiv√°l√≥ referenci√°nak sz√°m√≠t.

  

Lackenhof √©s Mariazell, valamint a Panor√°ma vend√©geit egyar√°nt a Harruckern J√°nos K√∂zoktat√°si Int√©zm√©ny term√©kei fogadj√°k az √ļgynevezett k√≠n√°l√≥pultokon. Az iskola tanmûhelyeiben k√©sz√ľlt lekv√°rok, savany√ļs√°gok, befõttek, valamint bonbonok rendk√≠v√ľl dekorat√≠v csomagol√°sban lesznek kaphat√≥ak Ausztri√°ban, valamint a Bora Kft.-n√©l. Proh√°szka B√©la olimpiai bajnok mesterszak√°cs p√©lda√©rt√©kûnek tartja a kezdem√©nyez√©st, amely √°ltal B√©k√©s megye hagyom√°nyait, √≠zeit n√©pszerûs√≠tik. A term√©kekbõl komolyabb k√©szletet tartanak rakt√°ron, rem√©lhetõleg gyorsan elfogynak majd.   ForrŠs: Bora Kft. 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa