Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Várkerti Vigasságok
2009. augusztus 28-30. Gyula vár melletti rendezvénytér
2009. 07. 24. 13:13
2007. évben első alkalommal került megrendezésre a Gyulai Vár melletti rendezvényterületen a Várkerti Vigasságok, melyet méltán nevezhetünk az őshonos magyar állatok húsából készült ételek fesztiváljának is.

 

A rendezvény céljai között szerepel, hogy a látogatókkal megismertesse a magyar biotermékeket, az őshonos magyar állatok húsából készült ételeket, a hungarikum italokat, valamint hogy Gyula város idegenforgalmi kínálata az eddigieknél még szélesebb körű programokat nyújtson mind a lakosság, mind a városba látogatók számára.

A rendezvény három napja alatt minden korosztály számára színvonalas, szórakoztató programokat kínálnak a szervezők. Színpadra lép többek között Balázs Fecó, Demjén Ferenc, a Váradi Roma Café az R-Go, Ismerős Arcok és a Magna Cum Laude.

A szombati napon a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a "Bográcsban készült mangalica ételek" főzőversenyén megmutathatják, hogy ki hogy bánik a fakanállal. A 2007-ben először megrendezett főzőversenyen 67 csapat bizonyította, hogy a mangalica húsát igen látványosan és sokféleképpen el lehet készíteni: akár káposztás babbal, akár áfonyával és lekvárral. Az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozza, úgy mint Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. Vezérigazgatója, Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, illetve Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke.

Vasárnapi napon szürkemarha tokány főzőverseny kerül megrendezésre, ahová a Békés Megyei Gasztronómiai Társaság tagja is meghívást kaptak.

(Pálinkafesztivál-Gyula, Sajt-és Túrófesztivál-Gyomaendrőd, Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, Csorvási Lakodalmas napok, Dinnyefesztivál-Medgyesegyháza, Kenyérünnep-Orosháza, Sárréti birkapörköltfőző-verseny-Vésztő-Mágor, Szilvanapok-Szarvas, Csabai Kolbászfesztivál)

A meghívott vendégeknek a rendezvényükhöz illő ételt kell elkészíteniük az általuk hozott alapanyagokból. A Társaság célja, hogy segítsük és népszerűsítsük egymás rendezvényeit.

A rendezvények képviselői mellett még várjuk főzni a vendéglátósokat is, akik partnerei a Bora Kft-nek.

A rendezvényre kilátogató vendégeket ételkészítési bemutatók szórakoztatják, ahol megkóstolhatják a szakácsmesterek által megálmodott étel-különlegességeket, melyeket olyan őshonos magyar állatok húsából készítettek, mint a racka, cigája, mangalica, szürkemarha. Az ételkészítési bemutatót a Békés megyei Gasztronómiai Team olimpiai érmes szakácsmesterei és mesterszakácsai tartják. A rendezők számár a Hungarikumot képviselő fajták kiemelkedően fontosak, hiszen hazánk őshonos állatvilága rendkívül színes, és egyedeinek mind megvan a történetük. Ha szeretne többet megtudni róluk, megismerni e nemes fajták kiváló ízeit, mindenképpen meg kell látogatnia a rendezvényt.

Vasárnap Benke Laci bácsi olimpiai aranyérmes mesterszakács ragad fakanalat, és a Békés Megyei Gasztronómiai Team olimpiai érmes szakácsmestereivel és mesterszakácsaival 1100 literes óriásbográcsban főz a nagyérdeműnek szürkemarha gulyást, melyre jegyek válthatóak 200 Ft-os egységáron.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása