Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

V√°rkerti Vigass√°gok
2009. augusztus 28-30. Gyula vár melletti rendezvénytér
2009. 07. 24. 13:13
2007. √©vben elsõ alkalommal ker√ľlt megrendez√©sre a Gyulai V√°r melletti rendezv√©nyter√ľleten a V√°rkerti Vigass√°gok, melyet m√©lt√°n nevezhet√ľnk az õshonos magyar √°llatok h√ļs√°b√≥l k√©sz√ľlt √©telek fesztiv√°lj√°nak is.

 

A rendezv√©ny c√©ljai k√∂z√∂tt szerepel, hogy a l√°togat√≥kkal megismertesse a magyar bioterm√©keket, az õshonos magyar √°llatok h√ļs√°b√≥l k√©sz√ľlt √©teleket, a hungarikum italokat, valamint hogy Gyula v√°ros idegenforgalmi k√≠n√°lata az eddigiekn√©l m√©g sz√©lesebb k√∂rû programokat ny√ļjtson mind a lakoss√°g, mind a v√°rosba l√°togat√≥k sz√°m√°ra.

A rendezv√©ny h√°rom napja alatt minden koroszt√°ly sz√°m√°ra sz√≠nvonalas, sz√≥rakoztat√≥ programokat k√≠n√°lnak a szervezõk. Sz√≠npadra l√©p t√∂bbek k√∂z√∂tt Bal√°zs Fec√≥, Demj√©n Ferenc, a V√°radi Roma Caf√© az R-Go, Ismerõs Arcok √©s a Magna Cum Laude.

A szombati napon a bar√°ti t√°rsas√°gok√© a fõszerep, amikor is a "Bogr√°csban k√©sz√ľlt mangalica √©telek" fõzõverseny√©n megmutathatj√°k, hogy ki hogy b√°nik a fakan√°llal. A 2007-ben elõsz√∂r megrendezett fõzõversenyen 67 csapat bizony√≠totta, hogy a mangalica h√ļs√°t igen l√°tv√°nyosan √©s sokf√©lek√©ppen el lehet k√©sz√≠teni: ak√°r k√°poszt√°s babbal, ak√°r √°fony√°val √©s lekv√°rral. Az elk√©sz√≠tett √©teleket sz√°mos elismert szem√©lyis√©g pontozza, √ļgy mint Dr. R√≥na Iv√°n a Magyar Turizmus Zrt. Vez√©rigazgat√≥ja, Benke Laci b√°csi olimpiai bajnok mesterszak√°cs, illetve Proh√°szka B√©la a Magyar Nemzeti Gasztron√≥miai Sz√∂vets√©g eln√∂ke.

Vas√°rnapi napon sz√ľrkemarha tok√°ny fõzõverseny ker√ľl megrendez√©sre, ahov√° a B√©k√©s Megyei Gasztron√≥miai T√°rsas√°g tagja is megh√≠v√°st kaptak.

(P√°linkafesztiv√°l-Gyula, Sajt-√©s T√ļr√≥fesztiv√°l-Gyomaendrõd, Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©, Csorv√°si Lakodalmas napok, Dinnyefesztiv√°l-Medgyesegyh√°za, Keny√©r√ľnnep-Orosh√°za, S√°rr√©ti birkap√∂rk√∂ltfõzõ-verseny-V√©sztõ-M√°gor, Szilvanapok-Szarvas, Csabai Kolb√°szfesztiv√°l)

A megh√≠vott vend√©geknek a rendezv√©ny√ľkh√∂z illõ √©telt kell elk√©sz√≠teni√ľk az √°ltaluk hozott alapanyagokb√≥l. A T√°rsas√°g c√©lja, hogy seg√≠ts√ľk √©s n√©pszerûs√≠ts√ľk egym√°s rendezv√©nyeit.

A rendezv√©nyek k√©pviselõi mellett m√©g v√°rjuk fõzni a vend√©gl√°t√≥sokat is, akik partnerei a Bora Kft-nek.

A rendezv√©nyre kil√°togat√≥ vend√©geket √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥k sz√≥rakoztatj√°k, ahol megk√≥stolhatj√°k a szak√°csmesterek √°ltal meg√°lmodott √©tel-k√ľl√∂nlegess√©geket, melyeket olyan õshonos magyar √°llatok h√ļs√°b√≥l k√©sz√≠tettek, mint a racka, cig√°ja, mangalica, sz√ľrkemarha. Az √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥t a B√©k√©s megyei Gasztron√≥miai Team olimpiai √©rmes szak√°csmesterei √©s mesterszak√°csai tartj√°k. A rendezõk sz√°m√°r a Hungarikumot k√©pviselõ fajt√°k kiemelkedõen fontosak, hiszen haz√°nk õshonos √°llatvil√°ga rendk√≠v√ľl sz√≠nes, √©s egyedeinek mind megvan a t√∂rt√©net√ľk. Ha szeretne t√∂bbet megtudni r√≥luk, megismerni e nemes fajt√°k kiv√°l√≥ √≠zeit, mindenk√©ppen meg kell l√°togatnia a rendezv√©nyt.

Vas√°rnap Benke Laci b√°csi olimpiai arany√©rmes mesterszak√°cs ragad fakanalat, √©s a B√©k√©s Megyei Gasztron√≥miai Team olimpiai √©rmes szak√°csmestereivel √©s mesterszak√°csaival 1100 literes √≥ri√°sbogr√°csban fõz a nagy√©rdemûnek sz√ľrkemarha guly√°st, melyre jegyek v√°lthat√≥ak 200 Ft-os egys√©g√°ron.  ForrŠs: Bora Kft. 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa