Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Várkerti Vigasságok gasztronómiai kínálata
2009. 09. 23. 15:24
A szombati napon a baráti társaságoké volt a főszerep, amikor is a "Bográcsban készült mangalica ételek" főzőversenyén megmutathatták, hogy ki hogy bánik a fakanállal.

Látványban és íz különlegességekben nem volt hiány. Minden csapat a legjobb tudása szerint díszítette fel környezetét, ízesítette a bográcsban készülő ételét. Nehéz volt a zsűri munkája, hiszen az eléjük tálalt ételkülönlegességek elbírálása nagy gondot okozott a szakmai stábnak. Nem hiába lett 10 különdíj kiosztva a pénzjutalmak mellett. Az idei évben Budapestről, Szatymazról, Ceglédről, Miskolcról, Tiszaföldvárról, Hajdúböszörményből, Szarvasról és a legtávolabbról Karancslapujtőről is érkezett baráti társaság, hogy megmutassa a zsűrinek, hogy az övéké a legfinomabb mangalica étel.

Az első helyet egyébként a Lali Pecsenye fantázianevű csapat érdemelte ki. A miskolci, gyulai, budapesti versenyzők alkotta trió káposztás mangalica tokányával szerezte meg az „aranyérmet”. A képzeletbeli dobogó második fokára a Zwack szakképző iskola diákjai állhattak fel különleges szőlőlevélbe csomagolt tőtikéjükkel. A harmadik helyett a gyulai központú Harruckern János közoktatási intézmény ifjúsági csapata roséra sült mangalica pirított burgonyával elnevezésű alkotása érdemelte ki.

A Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete az idén egy igazán látványos és ínycsiklandozó gasztronómiai csemegével, báránysütéssel színesítette az eseményt. A nyársra húzott bárány parázson pirult, melyet a nagyközönség meg is kóstolhatott.

Vasárnap a rendezvény keretein belül másodszor – tavaly a vendéglátósok versenye volt ez -  szürkemarha tokány főzőverseny került megrendezésre. Az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozta, úgy mint Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, illetve Prohászka Béla a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke. A főző csapatok megjelenését, az asztalok díszítését Nagy-Bandó András zsűrizte.

A rendezvényre kilátogató vendégeket ételkészítési bemutatók szórakoztatták, ahol megkóstolhatták a szakácsmesterek által megálmodott étel-különlegességeket, melyeket olyan őshonos magyar állatok húsából készítettek, mint a szürkemarha, mangalica, racka, cigája. Benke Laci bácsi vezetésével 4 bográcsban készítették a mesterszakácsok a finomabbnál-finomabb ételkülönlegességeket.

Szintén vasárnap Benke Laci bácsi olimpiai aranyérmes mesterszakács is fakanalat ragadt és szakácsmesterekkel és mesterszakácsokkal óriásbográcsban szürkemarha gulyást főzött a nagyérdeműnek.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása