Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Borvigadalom és Vásár
2009. 11. 10. 11:45
A Csabai Kolbászfesztivál részeként megrendezett Borvigadalom és Vásáron idén is a borversenyen versenyeztették a pincészetek a legjobb boraikat.

A kiállĂ­tott borok között fehĂ©r, vörös, rosĂ© Ă©s tokaji kategĂłriában minõsĂ­tĂ©seket osztottak. A Panoráma Snack Bárban megtartott versenyen az idĂ©n a zsûri elnöke Polgár Zoltán volt, a villányi Polgár pince Tulajdonosa, elismert szaktekintĂ©ly. A zsûriben neves borászok vettek rĂ©szt, ebben az Ă©vben is nagyon minõsĂ©gi Ă©s jĂł borok versenyeztek, nehĂ©z volt eldönteni a Fesztivál CsĂşcsbora cĂ­met.

38 fehĂ©r bor versengett a legjobbnak járĂł elismerĂ©sĂ©rt, ebben a kategĂłriában a zsûri a legjobbnak választotta: SzabĂł Tamás, Balatonederics-i pincĂ©jĂ©bõl valĂł Olaszrizling, JĂ©gbort. Vörös bor kategĂłriában 21 bor mĂ©rettetett meg. Az abszolĂşt elsõ: GĂĽnzer Tamás villányi, Merlot Ă–rdögárok Reserve vörösbor, mely egyben a 2009-es Fesztivál CsĂşcsbora is lett. Az eredmĂ©nyhirdetĂ©skor derĂĽlt ki, hogy ez a bor nyerte idĂ©n a 18. Budapesti Nemzetközi Bor- Ă©s Pezsgõfesztiválon a CsĂşcsbor cĂ­met. MĂ©ltán gondolhatjuk, hogy megĂ©rdemelten nyert BĂ©kĂ©scsabán is ez a borkĂĽlönlegessĂ©g.

RosĂ© bor kategĂłriában a 6 nevezett bor közĂĽl a legjobbnak Polgár pince VillánybĂłl, Kadarka Siller bora bizonyult a zsûri számára a legjobbnak.

15 Tokaji bort neveztek a Borászok ebben az Ă©vben, a kategĂłria legjobbjának járĂł emlĂ©kplakettet Ă©s oklevelet a Tokaj Kereskedõház Zrt. Tokaji kĂ©sõi arany bora nyerte. A DĂ­jat a CĂ©g kereskedelmi vezetõje, Kalán Sándor vette át.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása