Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Hírek, aktualitások

Borvigadalom és Vásár
2009. 11. 10. 11:45
A Csabai Kolbászfesztivál részeként megrendezett Borvigadalom és Vásáron idén is a borversenyen versenyeztették a pincészetek a legjobb boraikat.

A kiállított borok között fehér, vörös, rosé és tokaji kategóriában minősítéseket osztottak. A Panoráma Snack Bárban megtartott versenyen az idén a zsűri elnöke Polgár Zoltán volt, a villányi Polgár pince Tulajdonosa, elismert szaktekintély. A zsűriben neves borászok vettek részt, ebben az évben is nagyon minőségi és jó borok versenyeztek, nehéz volt eldönteni a Fesztivál Csúcsbora címet.

38 fehér bor versengett a legjobbnak járó elismerésért, ebben a kategóriában a zsűri a legjobbnak választotta: Szabó Tamás, Balatonederics-i pincéjéből való Olaszrizling, Jégbort. Vörös bor kategóriában 21 bor mérettetett meg. Az abszolút első: Günzer Tamás villányi, Merlot Ördögárok Reserve vörösbor, mely egyben a 2009-es Fesztivál Csúcsbora is lett. Az eredményhirdetéskor derült ki, hogy ez a bor nyerte idén a 18. Budapesti Nemzetközi Bor- és Pezsgőfesztiválon a Csúcsbor címet. Méltán gondolhatjuk, hogy megérdemelten nyert Békéscsabán is ez a borkülönlegesség.

Rosé bor kategóriában a 6 nevezett bor közül a legjobbnak Polgár pince Villányból, Kadarka Siller bora bizonyult a zsűri számára a legjobbnak.

15 Tokaji bort neveztek a Borászok ebben az évben, a kategória legjobbjának járó emlékplakettet és oklevelet a Tokaj Kereskedőház Zrt. Tokaji késői arany bora nyerte. A Díjat a Cég kereskedelmi vezetője, Kalán Sándor vette át.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása