Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Békéscsabán a gasztronómia kitörési pont lehet - interjú Vantara Gyula polgármesterrel
2010. 04. 07. 15:12
Vantara Gyula, BĂ©kĂ©scsaba Megyei JogĂş Város polgármesterĂ©t egy jĂł hangulatĂş fõzõbemutatĂłrĂłl, valamint egy közelgõ helyi fesztiválrĂłl kĂ©rdeztĂĽk.

-    Milyen alkalombĂłl sĂĽtött-fõzött többedmagával március 5-Ă©n a Panoráma Étteremben?
-    MĂşlt hĂ©ten egy nagyszabásĂş Ă©telbemutatĂłval egybekötött fesztiválbeharangozĂłt tartottunk a Panoráma Étteremben, ahol a Bor Ă©s Grill Fesztivál nĂ©pszerûsĂ­tĂ©se volt a cĂ©l.

 
-      
Milyen volt Prohászka BĂ©lával, a MNGSZ elnökĂ©vel, Ă©s Domokos LászlĂłval, a megyei közgyûlĂ©s elnökĂ©vel sĂĽtögetni? Volt-e már rá korábban is pĂ©lda, hogy egyĂĽtt fõztek?
-    Ez volt az elsõ alkalom, hogy a jelenlĂ©võkkel egyĂĽtt sĂĽtöttĂĽnk, igazán sok tapasztalatra tettem szert. Olyan praktikákat lestem el, amelyeket nem ismertem eddig, Ă©s biztos, hogy a jövõben alkalmazni fogom a konyhában, esetleg a kertben.
 


-    Mi a vĂ©lemĂ©nye a hamarosan második alkalommal megrendezĂ©sre kerĂĽlõ Bor Ă©s Grill FesztiválrĂłl?
-    BĂ©kĂ©scsaba számára nagyon fontos a hagyományok ápolása, de minden Ăşjdonságot szĂ­vesen látunk, nagy siker volt az elsõ fesztivál. Városunkban a gasztronĂłmia kitörĂ©si pont lehet, közelrõl s távolrĂłl is nagyon sokan jönnek hozzánk, mert tudják, hogy itt igazi Ă­zeket, hangulatot találnak. Ebben a fesztiválban nagyon sok Ă©rtĂ©k rejlik, csakĂşgy, mint a többi gasztronĂłmiával foglalkozĂł rendezvĂ©nyben. A városlakĂłk ilyenkor szĂ­vesen kimozdulnak otthonrĂłl, vendĂ©geket várnak, megmozdul a város. BĂ­zom abban, hogy a Bor Ă©s Grill Fesztivál idĂ©n is sikerrel zárul, elĂ©gedetten gondol majd vissza rá a szervezõ, Bora Imre, valamint a fesztiválra kilátogatĂłk nĂ©pes tömege.  Forrás: MCONET-Kovács TĂĽnde 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása