Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Hírek, aktualitások

Békéscsabán a gasztronómia kitörési pont lehet - interjú Vantara Gyula polgármesterrel
2010. 04. 07. 15:12
Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterét egy jó hangulatú főzőbemutatóról, valamint egy közelgő helyi fesztiválról kérdeztük.

-    Milyen alkalomból sütött-főzött többedmagával március 5-én a Panoráma Étteremben?
-    Múlt héten egy nagyszabású ételbemutatóval egybekötött fesztiválbeharangozót tartottunk a Panoráma Étteremben, ahol a Bor és Grill Fesztivál népszerűsítése volt a cél.

 
-      
Milyen volt Prohászka Bélával, a MNGSZ elnökével, és Domokos Lászlóval, a megyei közgyűlés elnökével sütögetni? Volt-e már rá korábban is példa, hogy együtt főztek?
-    Ez volt az első alkalom, hogy a jelenlévőkkel együtt sütöttünk, igazán sok tapasztalatra tettem szert. Olyan praktikákat lestem el, amelyeket nem ismertem eddig, és biztos, hogy a jövőben alkalmazni fogom a konyhában, esetleg a kertben.
 


-    Mi a véleménye a hamarosan második alkalommal megrendezésre kerülő Bor és Grill Fesztiválról?
-    Békéscsaba számára nagyon fontos a hagyományok ápolása, de minden újdonságot szívesen látunk, nagy siker volt az első fesztivál. Városunkban a gasztronómia kitörési pont lehet, közelről s távolról is nagyon sokan jönnek hozzánk, mert tudják, hogy itt igazi ízeket, hangulatot találnak. Ebben a fesztiválban nagyon sok érték rejlik, csakúgy, mint a többi gasztronómiával foglalkozó rendezvényben. A városlakók ilyenkor szívesen kimozdulnak otthonról, vendégeket várnak, megmozdul a város. Bízom abban, hogy a Bor és Grill Fesztivál idén is sikerrel zárul, elégedetten gondol majd vissza rá a szervező, Bora Imre, valamint a fesztiválra kilátogatók népes tömege.  Forrás: MCONET-Kovács Tünde 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása