Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Bor & Grill Fesztivál, interjú Bora Imre főszervezővel
2010. 04. 07. 15:18
Tavaly rendezték meg először Békéscsabán a Bor & Grill Fesztivált. Idén március 26-28 között zajlott le a második, hogyan értékelné?

- Az első fesztiválunkhoz képest egyértelműen látszik, hogy a Bor & Grill Fesztiválnak helye van Békéscsaba palettáján. Sokkal több látogatónk volt és komoly érdeklődés volt a rendezvény felé turisztikai szempontból is. Pénteken, de szombaton és vasárnap is látszott, hogy a látogatószámunk jelentősen megnövekedett a tavalyi évhez képest.

- Mekkora számról beszélhetünk nagyságrendileg és mitnek köszönhető ez?Nyilván sokkal nagyobb volt a fesztivál kínálata mind kulturális téren, mind a gasztronómia terén. Említhetném itt a kirakodóvásárt, a borászatok és a pálinkászok jelenlétét. Az is fontos tényező volt, hogy mind a város, mind a megye kiemelten kezelte a rendezvényt, ezáltal a látogatók is jobban tájékozódhattak. Nehéz megtippelni a pontos látogatószámot, de úgy hiszem,  a három nap alatt közel 7-8 ezer ember biztosan megfordut a fesztivál területén a békéscsabai sétáló utcában.

- Milyen ismert személyek tették tiszteletüket a rendezvényen?Mindenképpen meg kell említenem Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterét, Vantara Gyulát, aki megnyitotta a Bor & Grill Fesztivált. Domokos László, a Békés Megyei Közgyűlés elnöke szintén jelen volt a rendezvény nyitónapján. Prohászka Béla, az MNGSZ elnöke szakmailag koordinálta a fesztivál gasztronómiai részét, és végül nem nem utolsósorban Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, aki szintén részt köszöntőt mondott az esemény megnyitó ünnepségén.

- A következő, harmadik Bor & Grill Fesztiválra vannak-e már terveik?A jövő évben talán csak annyit szeretnénk változtatni, hogy ha lehetséges, akkor elhagynánk a szombati esőt, így talán még több ember választana minket kikapcsolódása színhelyéül. 2011-ben tehát szintén lesz  Bor és Grill Fesztivál Békéscsabán, ugyanúgy  a Húsvét előtti hétvégén várjuk a bor, a pálinka és a grill ételek szerelmeseit.  Forrás: MCONET-Kovács Tünde 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása