Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 18. hétfő -   Auguszta napja van - holnap Viola napja lesz.         Hírek, aktualitások

Hungarikum a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén - interjú Prohászka Bélával, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnökével, aki a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé gasztronómiai házigazdája.
2010. 05. 14. 14:53

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Prohászka Béla a 2010. június 8-13. között megrendezésre kerülő Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, valamint a pálinka kapcsolatáról beszélt.- Hogyan fér össze a pálinka és a sör ezen a fesztiválon?
- Én sütésnél sört használok, a köretnél pedig pálinkát használok, ebben az esetben pontosan szilvapálinkát, hiszen Csabai sörben sült csülköt fogok készíteni szilvapálinkás aszalt szilvával. A pálinkával való főzést ne úgy képzeljük természetesen el, mint a csülöknél, amit sörrel locsolgatunk. Itt nem fogjuk mondjuk fél liter pálinkában áztatni a gyümölcsöt, a pálinka inkább csak egy ízfokozó anyagként van jelen.


- Ezek szerint nem üti egymást egy menün belül a sörös és a pálinkás ízvilág?
- Nem, hiszen a magyar ember gyomra mindkettőre nagyon jól fel van építve. Ha úgy vesszük, régen az emberek a reggelt egy kupica pálinkával kezdték, napközben pedig a forróság ellen hideg sörrel oltották a szomjukat. Ezeket az ételeket megkóstoltuk és ezért merjük ajánlani a kedves vendégeknek is. A rendezvény megnyitó fogadásán egyébként ezen kívül még pulykacsülköt is fogunk készíteni, amelyet almapálinkás kompóttal és mazsolás rizzsel fogunk tálalni.


- Ön mely napokon vesz részt a fesztivál programjaiban?
- Június 9-én természetesen részt veszek a megnyitón, majd június 12-én egy csülökpörkölt főző versenyen veszek részt, amelynek érdekessége, hogy 100 bográcsban fog egyszerre készülni a csülök. A zsűrizése a
Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szisztémája szerint zajlik majd, vagyis ahol ugyanolyan ételt készítenek, ott vakzsűrizés lesz. A zsűri három csoportra lesz osztva, így mindenki körülbelül 35 féle pörköltet fog megkóstolni.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása