Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Hírek, aktualitások

Célunk a pálinkát, mint Hungarikumot elismertté tenni - interjú Bora Imrével, MNPSZ elnökével
2010. 05. 14. 14:59

Bora Imrét, Bora Kft. ügyvezetőjét és egyben a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetség elnökét a szervezet megalakulásáról, jelenéről és jövőjéről faggattuk.-  Mi a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetség küldetése?
- A célunk egyértelműen az, hogy azt a Hungarikumot, ami talán jelenleg a legjobban promotálható, kellőképpen elismertté és még ismertebbé tenni mind belföldön, mind külföldön. A fogyasztók minél szélesebb rétegét megismertetni a pálinkával, annak fogyasztási kultúrájával, gondolok itt családi eseményeken, rendezvényeken való felszolgálásukra is. A szövetség célja továbbá az is, hogy az érdekképviseleti szervekkel tartsa a kapcsolatot, és minél szélesebb körben lobbizzunk a pálinka elfogadottsága érdekében. Fontos, hogy a pálinka népszerűsítése minden fronton megtörténjen, legyen  ez hazai nagyrendezvény, éttermek vagy éppen szálloda. Minden alkalmat szeretnénk megragadni, hogy még jobban tudjuk segíteni az értékesítést.


 Miért pont a pálinkát karolták fel?
- Akár étvágygerjesztőnek, akár étkezés után fogyasztják, a pálinka egy olyan Hungarikum, amellyel kiváltható minden olyan külföldi,vagy akár belföldi ital, amelyet eddig fogyasztott az átlag fogyasztó.


-Hogyan látja a pálinka jelenlegi helyzetét?
- Úgy vélem, hogy a válság továbbra is tart és valószínűleg év végéig sem indul meg a fellendülés. Ebben a válságban az egyetlen egy olyan ital a pálinka, amelynek a fogyasztási görbéje növekszik. A pálinkát tehát nem sújtotta a gazdasági válság, ellenben az összes többi italszegmenssel, az ásványvíztől elkezdve a legmagasabb prémiumkategóriáig. Ebből következően azt merem állítani, hogy a pálinka jelene és jövője kimondottan kecsegtető, és amennyiben fönn tudjuk tartani az érdeklődést ez iránt a Hungarikum iránt, akkor a legfőbb cél a külföldről behozott italok, kiváltképp a whyskik kiváltása.  Ezzel a magyar gazdaság is fejlődhet, mivel a hazai főzdék, hazai tulajdonosok által értékesített termékek után adóforintokat fizetünk be.


Elindult-e már valamilyen folyamat a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetség által?
- Jelenleg még a szövetség felépítése folyik, és folyamatosan keressük azokat a népszerű, és akár kevésbé ismertebb pálinkafőzde tulajdonosokat, akik csatlakoznának ehhez a kezdeményezéshez. Azt gondolom, hogy szépen elindult ez a folyamat és rövidesen jó néhány taggal fogunk bővülni.

Keresse a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádén a hungarikum pálinkákat a Pálinkasoron.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása