Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

C√©lunk a p√°link√°t, mint Hungarikumot elismertt√© tenni - interj√ļ Bora Imr√©vel, MNPSZ eln√∂k√©vel
2010. 05. 14. 14:59

Bora Imr√©t, Bora Kft. √ľgyvezetõj√©t √©s egyben a Magyar Nemzeti P√°linka Sz√∂vets√©g eln√∂k√©t a szervezet megalakul√°s√°r√≥l, jelen√©rõl √©s j√∂võj√©rõl faggattuk.-  Mi a Magyar Nemzeti P√°linka Sz√∂vets√©g k√ľldet√©se?
- A c√©lunk egy√©rtelmûen az, hogy azt a Hungarikumot, ami tal√°n jelenleg a legjobban promot√°lhat√≥, kellõk√©ppen elismertt√© √©s m√©g ismertebb√© tenni mind belf√∂ld√∂n, mind k√ľlf√∂ld√∂n. A fogyaszt√≥k min√©l sz√©lesebb r√©teg√©t megismertetni a p√°link√°val, annak fogyaszt√°si kult√ļr√°j√°val, gondolok itt csal√°di esem√©nyeken, rendezv√©nyeken val√≥ felszolg√°l√°sukra is. A sz√∂vets√©g c√©lja tov√°bb√° az is, hogy az √©rdekk√©pviseleti szervekkel tartsa a kapcsolatot, √©s min√©l sz√©lesebb k√∂rben lobbizzunk a p√°linka elfogadotts√°ga √©rdek√©ben. Fontos, hogy a p√°linka n√©pszerûs√≠t√©se minden fronton megt√∂rt√©njen, legyen  ez hazai nagyrendezv√©ny, √©ttermek vagy √©ppen sz√°lloda. Minden alkalmat szeretn√©nk megragadni, hogy m√©g jobban tudjuk seg√≠teni az √©rt√©kes√≠t√©st.


 Mi√©rt pont a p√°link√°t karolt√°k fel?
- Ak√°r √©tv√°gygerjesztõnek, ak√°r √©tkez√©s ut√°n fogyasztj√°k, a p√°linka egy olyan Hungarikum, amellyel kiv√°lthat√≥ minden olyan k√ľlf√∂ldi,vagy ak√°r belf√∂ldi ital, amelyet eddig fogyasztott az √°tlag fogyaszt√≥.


-Hogyan látja a pálinka jelenlegi helyzetét?
- √ögy v√©lem, hogy a v√°ls√°g tov√°bbra is tart √©s val√≥sz√≠nûleg √©v v√©g√©ig sem indul meg a fellend√ľl√©s. Ebben a v√°ls√°gban az egyetlen egy olyan ital a p√°linka, amelynek a fogyaszt√°si g√∂rb√©je n√∂vekszik. A p√°link√°t teh√°t nem s√ļjtotta a gazdas√°gi v√°ls√°g, ellenben az √∂sszes t√∂bbi italszegmenssel, az √°sv√°nyv√≠ztõl elkezdve a legmagasabb pr√©miumkateg√≥ri√°ig. Ebbõl k√∂vetkezõen azt merem √°ll√≠tani, hogy a p√°linka jelene √©s j√∂võje kimondottan kecsegtetõ, √©s amennyiben f√∂nn tudjuk tartani az √©rdeklõd√©st ez ir√°nt a Hungarikum ir√°nt, akkor a legfõbb c√©l a k√ľlf√∂ldrõl behozott italok, kiv√°ltk√©pp a whyskik kiv√°lt√°sa.  Ezzel a magyar gazdas√°g is fejlõdhet, mivel a hazai fõzd√©k, hazai tulajdonosok √°ltal √©rt√©kes√≠tett term√©kek ut√°n ad√≥forintokat fizet√ľnk be.


Elindult-e már valamilyen folyamat a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetség által?
- Jelenleg m√©g a sz√∂vets√©g fel√©p√≠t√©se folyik, √©s folyamatosan keress√ľk azokat a n√©pszerû, √©s ak√°r kev√©sb√© ismertebb p√°linkafõzde tulajdonosokat, akik csatlakozn√°nak ehhez a kezdem√©nyez√©shez. Azt gondolom, hogy sz√©pen elindult ez a folyamat √©s r√∂videsen j√≥ n√©h√°ny taggal fogunk bõv√ľlni.

Keresse a Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©n a hungarikum p√°link√°kat a P√°linkasoron.  ForrŠs: Bora Kft. 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa