Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Megalakult a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetség
2010. 09. 20. 10:19
2010. áprilisában Bora Imre, a Bora Kft. ĂĽgyvezetõje, SzabĂł Zoltán , az MCOnet tulajdonosa, valamint Prohászka BĂ©la, a Magyar Nemzeti GasztronĂłmiai SzövetsĂ©g elnöke megalapĂ­totta a Magyar Nemzeti Pálinka SzövetsĂ©get.

A szervezet megalakulásának cĂ©lja, hogy a pálinkát, mint Hungarikumot – ami talán jelenleg a legjobban promotálhatĂł – kellõkĂ©ppen elismerttĂ© Ă©s ismerttĂ© tegye mind belföldön, mind kĂĽlföldön. A fogyasztĂłk minĂ©l szĂ©lesebb rĂ©tegĂ©t meg kell ismertetni a pálinkával, a fogyasztási kultĂşrájával.

A szövetsĂ©g cĂ©lja továbbá az is, hogy az Ă©rdekkĂ©pviseleti szervekkel tartsa a kapcsolatot, Ă©s minĂ©l szĂ©lesebb körben lobbizzon a pálinka elfogadottsága Ă©rdekĂ©ben. Fontos, hogy a pálinka nĂ©pszerûsĂ­tĂ©se minden fronton megtörtĂ©njen, legyen  ez hazai nagyrendezvĂ©ny, Ă©ttermek vagy Ă©ppen szálloda. Minden alkalmat szeretnĂ©nek megragadni, hogy mĂ©g jobban tudják segĂ­teni az Ă©rtĂ©kesĂ­tĂ©st.

És hogy miĂ©rt Ă©ppen a pálinkát karolták fel? Az alapĂ­tĂł tagok vĂ©lemĂ©nye szerint akár Ă©tvágygerjesztõnek, akár Ă©tkezĂ©s után fogyasztják, Ă©s a pálinka egy olyan Hungarikum, amellyel kiválthatĂł minden olyan kĂĽlföldi,vagy akár belföldi ital, amelyet eddig fogyasztott az átlag fogyasztĂł.

A szövetsĂ©g kiĂ©pĂ­tĂ©se folyamatosan zajlik, jelenleg is keresik azokat a leendõ tagokat - mind a nĂ©pszerû, mind a kevĂ©sbĂ© ismertebb pálinkafõzde tulajdonosokat – akik csatlakozni kĂ­vánnak ehhez a kezdemĂ©nyezĂ©shez. Az alapĂ­tĂł tagok bĂ­znak benne, hogy hamarosan jĂł nĂ©hány taggal fognak bõvĂĽlni.

A szervezetrõl bõvebb informáciĂłkat a hivatalos weboldalán, a www.mnpsz.com oldalon találhattok.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása