Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 18. hétfő -   Auguszta napja van - holnap Viola napja lesz.         Hírek, aktualitások

Megalakult a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetség
2010. 09. 20. 10:19
2010. áprilisában Bora Imre, a Bora Kft. ügyvezetője, Szabó Zoltán , az MCOnet tulajdonosa, valamint Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke megalapította a Magyar Nemzeti Pálinka Szövetséget.

A szervezet megalakulásának célja, hogy a pálinkát, mint Hungarikumot – ami talán jelenleg a legjobban promotálható – kellőképpen elismertté és ismertté tegye mind belföldön, mind külföldön. A fogyasztók minél szélesebb rétegét meg kell ismertetni a pálinkával, a fogyasztási kultúrájával.

A szövetség célja továbbá az is, hogy az érdekképviseleti szervekkel tartsa a kapcsolatot, és minél szélesebb körben lobbizzon a pálinka elfogadottsága érdekében. Fontos, hogy a pálinka népszerűsítése minden fronton megtörténjen, legyen  ez hazai nagyrendezvény, éttermek vagy éppen szálloda. Minden alkalmat szeretnének megragadni, hogy még jobban tudják segíteni az értékesítést.

És hogy miért éppen a pálinkát karolták fel? Az alapító tagok véleménye szerint akár étvágygerjesztőnek, akár étkezés után fogyasztják, és a pálinka egy olyan Hungarikum, amellyel kiváltható minden olyan külföldi,vagy akár belföldi ital, amelyet eddig fogyasztott az átlag fogyasztó.

A szövetség kiépítése folyamatosan zajlik, jelenleg is keresik azokat a leendő tagokat - mind a népszerű, mind a kevésbé ismertebb pálinkafőzde tulajdonosokat – akik csatlakozni kívánnak ehhez a kezdeményezéshez. Az alapító tagok bíznak benne, hogy hamarosan jó néhány taggal fognak bővülni.

A szervezetről bővebb információkat a hivatalos weboldalán, a www.mnpsz.com oldalon találhattok.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása