Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 18. hétfő -   Auguszta napja van - holnap Viola napja lesz.         Hírek, aktualitások

Borvigadalom és Vásár
2010. 10. 07. 08:44
Az idei évben 2010. október 28-31. között is várjuk a minőségi borok, valamint a disznótoros finomságok kedvelőit Békéscsabán a sportcsarnokban és zöldövezetében.

Egy kis történelem: 2001. december 5-én a Csabai Sportcsarnok adott otthont az első „Bor és Pezsgő„ Ünnepnek, ahol a bor és pezsgő szállító partnerek népszerűsítették termékeiket az egy napos rendezvényre kilátogatóknak.

A következő évben 2002. október 24-27. között már a Csabai Kolbászfesztivál kísérőrendezvényeként jelent meg először a Borvigadalom és Vásár. 1000 m2-es sátorban várták a bor és pezsgő szerelmeseit, látványos borrendi felvonulás fúvószenekar kíséretével színesítette a programot.

Az idei évben 2010. október 28-31. között is várjuk a minőségi borok, valamint a disznótoros finomságok kedvelőit Békéscsabán a sportcsarnokban és zöldövezetében. A páratlan gasztronómiai rendezvénysorozatra minden évben 70-80 ezren látogatnak el. A vendégek nemcsak megkóstolhatják a méltán híres csabai kolbászt, -mely mára a gyulai kolbásszal együtt Hungarikum- és az egyéb, a tájra jellemző ételeket, de megízlelhetik az ország szinte összes borvidékének a különlegességeit is.

A Borvigadalom és Vásár részeként már hagyományosan október 29-én, pénteken 10.00 órától borversenyt rendezünk a Panoráma Bárban, ahol a kiállított borok között fehér, vörös, rosé és tokaji kategóriában minősítések kerülnek kiosztására. A zsűriben neves borászok vesznek részt, akik az előzetesen nevezett borokat kategóriánként minősítik.

Megkóstolhatják a rendezvényre kilátogatók a Békési Pálinka Zrt. Hungarikum szilva pálinkáját. Emellett még kiállítóik között lesznek az Agárdi Pálinka, a Bolyhos és Fia Kft. a Birkás Pálinka, Madarasi Pálinkafőzde és Nagy Árpád pálinkáinak kínálata.

Sajt különlegességeket is vásárolhatók a rendezvényre látogatóknak. Tehén- és kecske sajt valamint holland sajtkülönlegességeket árusítanak a Borvigadalom és Vásáron.

A Borvigadalmi sátor a városi sportcsarnok mellett kerül felállításra, ahogyan az eddigi években ez megszokott volt. A látogatóknak a vendéglátósok jóvoltából igazi disznótoros finomságokat kóstolhatnak meg a rendezvény 4 napja alatt. De lesz langalló, rétes és kürtös kalács, keleti édesség. A jó hangulatról a Mediterrán együttes és a Fekete Gyémántok és az Antovszki Band gondoskodik.

Szeretettel várunk mindenkit október 28-31. között.  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása