Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

A kereskedelem √©s a fesztiv√°lok feladatai a Hungarikumok n√©pszerûs√≠t√©s√©ben
2010. 10. 07. 08:51

interj√ļ Bora Imr√©velBora Imr√©t, Bora Kft. √ľgyvezetõj√©t √©s egyben a Magyar Nemzeti P√°linka Sz√∂vets√©g eln√∂k√©t az elsõ Hungarikum Konferenci√°n tartott elõad√°s√°val kapcsolatban k√©rdezt√ľk.

- Az elsõ Hungarikum Konferenci√°n Te is elõad√°st tartott√°l. Mi volt a t√©m√°ja?
- Az elõad√°som c√≠me  "A kereskedelem √©s a fesztiv√°lok feladatai a 
Hungarikumok n√©pszerûs√≠t√©s√©ben" volt. Ak√°r a vend√©gl√°t√°sban, ak√°r a kereskedelemben kiemelkedõ helyen kellene szerepelnie ezeknek a magyar √©rt√©keknek. Nyilv√°nval√≥an a nemzeti √∂ntudatot erõs√≠ten√©, ha a fogyaszt√≥ egy √ľzletben a legfrekvent√°ltabb helyeken  tal√°ln√° meg ezeket a term√©keket. Ez√©rt is javasoltam azt, hogy a szeszesitalok polcain a p√°link√°knak a legkiemelkedõbb helyeket kellene biztos√≠tani. 
A vend√©gl√°t√≥ egys√©gekben az √©tel- √©s itallapokon fel kellene t√ľntetni a Hungarikumok k√≠n√°lat√°t, a fesztiv√°lokon pedig meg kellene jelen√≠teni egy olyan megk√ľl√∂nb√∂ztetõ jelz√©st, amibõl a l√°togat√≥ tudn√°, hogy a fesztiv√°l elk√∂telezett a Hungarikumok ir√°nt √©s ezeket a term√©keket min√©l nagyobb ar√°nyban jelen√≠ti meg a rendezv√©ny ideje alatt. Javasoltam, hogy egyfajta V√©dn√∂ki t√°bl√°t tegy√ľnk ki azokra a vend√©gl√°t√≥ egys√©gekre, amelyek  kiemelten foglalkoznak a Hungarikumokkal. Egy meghat√°rozott felt√©telrendszer betart√°sa mellett  kellene ezt megoldani. 


-
Kormánytól milyen segítség várható?
A termelõknek fontos lenne min√©l hamarabb egy olyan k√∂nny√≠tett p√°ly√°zati lehetõs√©g, ami seg√≠ti õket a termel√©si k√∂lts√©gek cs√∂kkent√©s√©ben. Korm√°nyzati seg√≠ts√©g n√©lk√ľl ez elengedhetetlen. Ak√°r az orsz√°gos, ak√°r a k√ľlf√∂ldi sajt√≥ban val√≥ megjelen√©sekben, m√°diakamp√°nyokban, k√ľlf√∂ldi ki√°ll√≠t√°sokon val√≥ n√©pszerûs√≠t√©se ezeknek a term√©keknek nagyon fontos. A Hungarikumon√°l, italok k√∂z√ľl kiemelten a p√°link√°n√°l nagyon fontos lenne a k√ľlf√∂ldi ismerts√©g megteremt√©se √©s t√°mogat√°sa.

- Ezekbõl a javaslatokb√≥l a gyakorlatban haszn√°lj√°tok m√°r valamelyiket a saj√°t √ľzletekben, rendezv√©nyeken?
- Mi m√°r √©vek √≥ta folyamatosan ennek a szellem√©ben v√©gezz√ľk a munk√°nkat. A Bora Kft. √ľzleteiben t√∂bbek k√∂z√∂tt egy Magyar sarok n√©ven, kiemelten vannak megjelen√≠tve a magyar p√°link√°k √©s a magyar borok, k√ľlf√∂ldi borok pedig nem is tal√°lhat√≥ak az √ľzletben.  Mi pr√≥b√°ljuk ezt a hozz√°√°ll√°st a viszontelad√≥ partnereinkre is sulykolni, hogy ezeket a term√©keket v√°s√°rolja √©s √©rt√©kes√≠tse. Term√©szetesen a Panor√°ma Hotel, √Čtterem √©s Snack B√°rban is szerepel az √©tlapon a mangalica, a sz√ľrkemarha √©telek, valamint azok a kiemelt p√°link√°k, akik a szakm√°ban legfõk√©ppen sz√°m√≠tanak. T√©ny, hogy sok munka kell mindehhez, √©s egy kis nemzeti √∂ntudat.  ForrŠs: Bora Kft. 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa