Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Palackozott vizet kapott Felsõzsolca
2010. 12. 17. 09:59
A SajĂł 2010. jĂşnius 5-i kiöntĂ©se miatt a Miskolchoz közeli FelsõzsolcárĂłl mintegy ötszáz lakost kellett kitelepĂ­teni, Ă­gy Borsod-AbaĂşj-ZemplĂ©n megyĂ©ben 2900-ra nõtt az árvĂ­z miatt evakuáltak száma.

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kĂ©t kisteherautĂł gyorssegĂ©lyt, (2016 db 1,5L-es kiszerelĂ©sben)  palackozott vizet szállĂ­tottak a Felsõzsolcára. Az ásványvizeket a Bora Kft. ajánlotta fel az árvĂ­z által sĂşjtott terĂĽleten Ă©lõknek.
Felsõzsolca Borsod-AbaĂşj-ZemplĂ©n megyĂ©ben, a Miskolci kistĂ©rsĂ©gben találhatĂł, MiskolctĂłl 1 kilomĂ©terre. A város mellett, a nyugati oldalon folyik a SajĂł, Ă©s az abba ömlõ Kis-BĂłdva (másik nevĂ©n: Kis-SajĂł).
A Kis-BĂłdvábĂłl jött lĂ©tre a BĂłdva-tĂł. 2010 május-jĂşniusában minden idõk legnagyobb árvize fordult elõ Felsõzsolcán. Megáradt a SajĂł folyĂł, Ă©s a Kis-BĂłdva patak is, valamint helyenkĂ©nt jelentõs belvĂ­z is elõfordult. Több utca vĂ­z alá kerĂĽlt, a fõĂştra is kiöntött a Kis-BĂłdva.
Utoljára 36 Ă©vvel ezelõtt, 1974-ben törtĂ©nt ehhez hasonlĂł, de nem ilyen sĂşlyos mĂ©rtĂ©kben.


  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása