Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Adomány a vörösiszap katasztrófa károsultjainak
2010. 12. 17. 09:59
Az ajkai vörösiszap-katasztrófa tíz emberéletet követelő ipari szerencsétlenség és környezetkárosító katasztrófa, amit az okozott, hogy 2010. október 4-én átszakadt a MAL Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. tulajdonában lévő Ajkai Timföldgyár Kolontár és Ajka között létesített, 300 m × 500 m-es vörösiszap-tárolójának gátja.

A kiömlő, körülbelül 600–700 000 köbméternyi iszap elöntötte Kolontár, Devecser és Somlóvásárhely települések mélyebben fekvő részeit. Az erősen lúgos, maró hatású ipari hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva az Ajkai kistérségben. A tragédia hírére a Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. azonnal a segítségnyújtás mellett döntött, amihez – a jó kapcsolatnak köszönhetően – a Harruckern János Közoktatási Intézmény is csatlakozott.

Az elgondolást tett követte, és október 14-én, csütörtök hajnalban a Bora Kft. felajánlása alapján 12 raklap ásványvízzel együtt 200 kilogramm kenyérrel indult el a Bora Kft. autója, mely a vörösiszap-katasztrófa által sújtott területeken élőkön segített felajánlásával.

Az ásványvíz szállítmányt Bora Imre is elkísérte, aki személyesen is meggyőződött a vörösiszap katasztrófa sújtotta területen végzett pusztításról: „Televízióból is megdöbbentő volt, de amit a helyszínen láttunk, az leírhatatlan volt. Rendőrségi kordon volt, épp hogy beengedtek bennünket Devecserre. Az emberek egyszerűen nem tudtak mit mondani. Azt, hogy milyen katasztrófát okozott a vörösiszap, senki nem tudta. Mindenki nagyon elkeseredett volt. Láttuk a házakat, amiknek az ablak közepéig ért az iszap, a gépkocsit amit elsodort az iszap és több km-rel arrébb találták meg…szavakkal elmondhatatlan.”  Forrás: Bora Kft. 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása