Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

Tarolt az Ag√°rdi P√°linkafõzde
2011. 11. 17. 13:38
√Āprilis 16-√°n tartott√°k a Magyarorsz√°g Legjobb P√°link√°ja d√≠j eredm√©nyhirdet√©s√©t a XII. Nemzetk√∂zi Kis√ľsti P√°linkafesztiv√°l, Ki√°ll√≠t√°s √©s V√°s√°r keret√©ben Gyul√°n.

√Ėsszesen 106 arany-, 155 ez√ľst-, valamint 189 bronz√©rmet, √©s a kateg√≥ria gyõzteseknek 20 Champion D√≠jat √≠t√©ltek oda.
2011. √°prilis 15-17. k√∂z√∂tt rendezt√©k meg a XII. Nemzetk√∂zi Kis√ľsti P√°linkafesztiv√°lt, Ki√°ll√≠t√°st √©s V√°s√°rt a gyulai v√°rkertben. A t√∂bb mint 30 ezer fõt vonz√≥ rendezv√©ny nemcsak az orsz√°g, hanem a vil√°g egyik legnagyobb gy√ľm√∂lcsp√°rlat rendezv√©nye √©s szakmai megm√©rettet√©se.
√Āprilis 15-√©n, p√©nteken Dr. Bagdy G√°bor, Budapest fõpolg√°rmester-helyettese √°tadta Gyul√°nak a fõv√°ros kulcs√°t, √≠gy a rendezv√©ny v√©g√©ig, vas√°rnap estig Gyula viselhette a P√°linka Magyar Fõv√°rosa c√≠met.
A programsorozat kiemelkedõ esem√©nye volt a XIX. Magyar Orsz√°gos P√°linka √©s T√∂rk√∂lyp√°linka, Nemzetk√∂zi Gy√ľm√∂lcs- √©s Borp√°rlat Verseny, melyre id√©n 9 orsz√°g t√∂bb mint 800 mint√°t nevezett. A benevezett p√°rlatok nyilv√°nos √©rz√©kszervi zsûriz√©se 2 napon √°t tartott. Az √©rmekrõl √©s kateg√≥ria gyõztesekrõl (championok) egy 29 szak√©rtõbõl √°ll√≥ zsûri d√∂nt√∂tt.
A benevezett p√°link√°k sz√°ma id√©n is meghaladta a nyolcsz√°zat √©s t√∂bb mint 20%-kal nõtt a kiosztott √©rmek sz√°ma a tavalyi 371-hez k√©pest. 2011-ben 450 √©rmet, 20 Champion D√≠jat, 4 plakettet √©s k√ľl√∂nd√≠jakat osztottak ki.
A versenyen kapott √©rmek jelentõs szakmai elismer√©st jelentenek. A versenyeredm√©nyek alapj√°n 2011-ben az Orsz√°g Legjobb Kereskedelmi fõzd√©je az Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft. lett. A gyõztes p√°link√°t (az Orsz√°g Legjobb Kereskedelmi C√©llal Fõz√∂tt P√°link√°ja), az Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft. szilvap√°link√°j√°t 2011. december 6-√°n, a IV. Szent Mikl√≥s P√°linka √únnep keret√©ben megõrzendõ nemzeti kincsk√©nt elhelyezik Budapesten a Magyar Mezõgazdas√°gi M√ļzeumban.
A T√°rsadalmi Zsûri K√ľl√∂nd√≠j√°t a Brill P√°linkah√°z Irsai Oliv√©r szõlõp√°link√°ja kapta.
Az Orsz√°g Legjobb B√©rfõzd√©je a B√ľkkaranyosi P√°linka Kft. lett.
Az Orsz√°g Legjobb B√©rfõzetett P√°link√°ja d√≠jat P√°los Mikl√≥s Merlot t√∂rk√∂lyp√°link√°ja kapta, melyet a Brill P√°linkah√°z fõz√∂tt sz√°m√°ra.
A versenyszab√°lyzat √©rtelm√©ben, ha legal√°bb 30 versenyminta √©rkezik minimum 10 nevezõtõl, akkor a pontsz√°mok alapj√°n Orsz√°ggyõztes hirdethetõ. Id√©n a DiBonis Winery kapta meg a Szerbia Orsz√°ggyõztes d√≠jat.
A Rom√°nia legeredm√©nyesebb versenyzõje d√≠jat Ambrus Levente, Szlov√°kia legeredm√©nyesebb versenyzõje d√≠jat a Fruit Distillery Cooperation nyerte el.
A legt√∂bb arany√©rmet a szerbiai DiBonis Winery (14 arany minõs√≠t√©s), az Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft. (10 arany minõs√≠t√©s), a Kisr√©t Manufakt√ļra Kft. (7 arany minõs√≠t√©s), a Gyulai P√°linka Manufakt√ļra Kft. √©s a Vitalis Kft./M√°rton P√°linkafõzde (6-6 arany minõs√≠t√©s) kapta.
A Gyulai P√°linka Manufakt√ļra Kft. 15, az Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft. 10, a T√ľzs√©ri P√°linka Manufakt√ļra 9, a R√°cz √©s R√°cz P√°linka Manufakt√ļra Kft. 7 ez√ľst√©remben r√©szes√ľlt.
A legt√∂bb bronz√©rmet a Gyulai P√°linka Manufakt√ļra Kft. √©s a DiBonis Winery (9-9 bronz minõs√≠t√©s), Szicsek Kft. (8 bronz minõs√≠t√©s), a Brill P√°linkah√°z Kft. (7 bronz minõs√≠t√©s), a B√©k√©si P√°linka Zrt. √©s a Miskolci Likõrgy√°r Zrt.-Prekop P√°linkafõzde (6-6 bronz minõs√≠t√©s) kapta.

Champion D√≠jban r√©szes√ľltek:
1.    DiBonis Winery (Szerbia): Almap√°rlat
2.    DiBonis Winery (Szerbia): √Črlelt almap√°rlat
3.    Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft.: K√∂rtep√°linka
4.    Brill P√°linkah√°z Kft.: Piros vilmosk√∂rte p√°linka
5.    T√ľzs√©ri P√°linka Manufakt√ļra Kft.: Birsalmap√°linka
6.    DiBonis Winery (Szerbia): Cseresznyep√°rlat
7.    M√°jer Ferenc: F√ľrt√∂s meggy p√°rlat
8.    Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft.: Champion õszibarack p√°linka
9.    Fruit Distillery Cooperation S.R.O. (Szlov√°kia): Velkopavlovicka-kajszibarack p√°rlat
10.  Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft.: Szilvap√°linka
11.  Ag√°rdi P√°linkafõzde Kft.: Barrique szilvap√°linka
12.  Brill P√°linkah√°z Kft.: Irsai Oliv√©r szõlõp√°linka
13.  P√°los Mikl√≥s: Merlot T√∂rk√∂lyp√°linka
14.  DiBonis Winery (Szerbia): Seprõp√°rlat
15.  Wellkomm Kft. (√Ėrm√©nyorsz√°g): Ararat Brandy-Nairi
16.  DiBonis Winery (Szerbia): Bodzap√°rlat-nemes√≠tett bodzap√°rlat
17.  Szicsek Kft.: Vadmeggy p√°linka
18.  B√©k√©si P√°linka Zrt.: B√©k√©si k√∂k√©ny p√°linka
19.  Gyulai P√°linka Manufakt√ļra Kft: Gyulai Tavasz - vegyes p√°linka
20.  DiBonis Winery (Szerbia): √Āgyas szõlõp√°rlat
A XII. Nemzetk√∂zi Kis√ľsti P√°linkafesztiv√°lon a p√°linkak√≥stol√°s √©s a p√°linkaverseny mellett egy√©b szakmai megm√©rettet√©sekkel √©s sz√°mos izgalmas programmal v√°rt√°k az √©rdeklõdõket az orsz√°g minden ter√ľlet√©rõl √©s hat√°rainkon t√ļlr√≥l. T√∂bbek k√∂z√∂tt a Magyar P√°linka Lovagrend avat√°sa, a Fõzz√ľk k√∂rbe a v√°rat gasztron√≥miai megm√©rettet√©s, a Magyar P√°linka Sz√©pe verseny, a B√∂ll√©rnap, valamint az id√©n elsõ alkalommal meghirdetett Lekv√°r- √©s Gy√ľm√∂lcsl√© verseny gondoskodott az eg√©sz napos sz√≥rakoz√°sr√≥l. A sz√≠npadon haz√°nk legn√©pszerûbb √©nekesei √©s zen√©szei v√°rt√°k az √©nekelni √©s t√°ncolni v√°gy√≥kat.  ForrŠs: √Člelmiszer Online 

Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa