Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Tarolt az Agárdi Pálinkafőzde
2011. 11. 17. 13:38
Április 16-án tartották a Magyarország Legjobb Pálinkája díj eredményhirdetését a XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivál, Kiállítás és Vásár keretében Gyulán.

Összesen 106 arany-, 155 ezüst-, valamint 189 bronzérmet, és a kategória győzteseknek 20 Champion Díjat ítéltek oda.
2011. április 15-17. között rendezték meg a XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztivált, Kiállítást és Vásárt a gyulai várkertben. A több mint 30 ezer főt vonzó rendezvény nemcsak az ország, hanem a világ egyik legnagyobb gyümölcspárlat rendezvénye és szakmai megmérettetése.
Április 15-én, pénteken Dr. Bagdy Gábor, Budapest főpolgármester-helyettese átadta Gyulának a főváros kulcsát, így a rendezvény végéig, vasárnap estig Gyula viselhette a Pálinka Magyar Fővárosa címet.
A programsorozat kiemelkedő eseménye volt a XIX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Nemzetközi Gyümölcs- és Borpárlat Verseny, melyre idén 9 ország több mint 800 mintát nevezett. A benevezett párlatok nyilvános érzékszervi zsűrizése 2 napon át tartott. Az érmekről és kategória győztesekről (championok) egy 29 szakértőből álló zsűri döntött.
A benevezett pálinkák száma idén is meghaladta a nyolcszázat és több mint 20%-kal nőtt a kiosztott érmek száma a tavalyi 371-hez képest. 2011-ben 450 érmet, 20 Champion Díjat, 4 plakettet és különdíjakat osztottak ki.
A versenyen kapott érmek jelentős szakmai elismerést jelentenek. A versenyeredmények alapján 2011-ben az Ország Legjobb Kereskedelmi főzdéje az Agárdi Pálinkafőzde Kft. lett. A győztes pálinkát (az Ország Legjobb Kereskedelmi Céllal Főzött Pálinkája), az Agárdi Pálinkafőzde Kft. szilvapálinkáját 2011. december 6-án, a IV. Szent Miklós Pálinka Ünnep keretében megőrzendő nemzeti kincsként elhelyezik Budapesten a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.
A Társadalmi Zsűri Különdíját a Brill Pálinkaház Irsai Olivér szőlőpálinkája kapta.
Az Ország Legjobb Bérfőzdéje a Bükkaranyosi Pálinka Kft. lett.
Az Ország Legjobb Bérfőzetett Pálinkája díjat Pálos Miklós Merlot törkölypálinkája kapta, melyet a Brill Pálinkaház főzött számára.
A versenyszabályzat értelmében, ha legalább 30 versenyminta érkezik minimum 10 nevezőtől, akkor a pontszámok alapján Országgyőztes hirdethető. Idén a DiBonis Winery kapta meg a Szerbia Országgyőztes díjat.
A Románia legeredményesebb versenyzője díjat Ambrus Levente, Szlovákia legeredményesebb versenyzője díjat a Fruit Distillery Cooperation nyerte el.
A legtöbb aranyérmet a szerbiai DiBonis Winery (14 arany minősítés), az Agárdi Pálinkafőzde Kft. (10 arany minősítés), a Kisrét Manufaktúra Kft. (7 arany minősítés), a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a Vitalis Kft./Márton Pálinkafőzde (6-6 arany minősítés) kapta.
A Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. 15, az Agárdi Pálinkafőzde Kft. 10, a Tüzséri Pálinka Manufaktúra 9, a Rácz és Rácz Pálinka Manufaktúra Kft. 7 ezüstéremben részesült.
A legtöbb bronzérmet a Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft. és a DiBonis Winery (9-9 bronz minősítés), Szicsek Kft. (8 bronz minősítés), a Brill Pálinkaház Kft. (7 bronz minősítés), a Békési Pálinka Zrt. és a Miskolci Likőrgyár Zrt.-Prekop Pálinkafőzde (6-6 bronz minősítés) kapta.

Champion Díjban részesültek:
1.    DiBonis Winery (Szerbia): Almapárlat
2.    DiBonis Winery (Szerbia): Érlelt almapárlat
3.    Agárdi Pálinkafőzde Kft.: Körtepálinka
4.    Brill Pálinkaház Kft.: Piros vilmoskörte pálinka
5.    Tüzséri Pálinka Manufaktúra Kft.: Birsalmapálinka
6.    DiBonis Winery (Szerbia): Cseresznyepárlat
7.    Májer Ferenc: Fürtös meggy párlat
8.    Agárdi Pálinkafőzde Kft.: Champion őszibarack pálinka
9.    Fruit Distillery Cooperation S.R.O. (Szlovákia): Velkopavlovicka-kajszibarack párlat
10.  Agárdi Pálinkafőzde Kft.: Szilvapálinka
11.  Agárdi Pálinkafőzde Kft.: Barrique szilvapálinka
12.  Brill Pálinkaház Kft.: Irsai Olivér szőlőpálinka
13.  Pálos Miklós: Merlot Törkölypálinka
14.  DiBonis Winery (Szerbia): Seprőpárlat
15.  Wellkomm Kft. (Örményország): Ararat Brandy-Nairi
16.  DiBonis Winery (Szerbia): Bodzapárlat-nemesített bodzapárlat
17.  Szicsek Kft.: Vadmeggy pálinka
18.  Békési Pálinka Zrt.: Békési kökény pálinka
19.  Gyulai Pálinka Manufaktúra Kft: Gyulai Tavasz - vegyes pálinka
20.  DiBonis Winery (Szerbia): Ágyas szőlőpárlat
A XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinkafesztiválon a pálinkakóstolás és a pálinkaverseny mellett egyéb szakmai megmérettetésekkel és számos izgalmas programmal várták az érdeklődőket az ország minden területéről és határainkon túlról. Többek között a Magyar Pálinka Lovagrend avatása, a Főzzük körbe a várat gasztronómiai megmérettetés, a Magyar Pálinka Szépe verseny, a Böllérnap, valamint az idén első alkalommal meghirdetett Lekvár- és Gyümölcslé verseny gondoskodott az egész napos szórakozásról. A színpadon hazánk legnépszerűbb énekesei és zenészei várták az énekelni és táncolni vágyókat.  Forrás: Élelmiszer Online 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása