Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Kik lettek az Év Fiatal Magyar Borászai?
2012. 01. 31. 11:18
Ketten nyerték megosztva a rangos elismerést Bodri Orsolya, a szekszárdi Bodri Pincészet borásztanonca és ifjabb Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza lett megosztva 2011-ben az Év Fiatal Magyar Borásza a közönség szavazatai alapján.

A harmadik alkalommal megszervezett internetes szavazáson a fogyasztĂłk 85 borászt jelöltek a dĂ­jra. Ezután kezdõdött a voksolás, amellyel kiválasztották a legjobbakat. Bodri Orsolya Ă©s ifjabb Figula Mihály azonos szavazatot kapott a borkedvelõ közönsĂ©gtõl. Bodri Orsolya családja öt generáciĂł Ăłta foglalkozik borászkodással. Bár a fiatal lány 2007 Ăłta aktĂ­v tagja a pincĂ©szetnek, eddig inkább a marketingmunkában vett rĂ©szt. NemrĂ©g viszont beĂĽlt az iskolapadba: szõlĂ©sz-borász szakra jár. Ifjabb Figula Mihály apai öröksĂ©gĂ©t gondozza BalatonfĂĽreden Ă©s a környezõ telepĂĽlĂ©sek határában találhatĂł dombokon. Apja halála Ăłta Ă©desanyjával dolgoznak huszonöt hektár saját Ă©s öt hektár bĂ©relt ĂĽltetvĂ©nyĂĽkön. A Figula PincĂ©szet az egyik legkiválĂłbb fehĂ©rboros pincĂ©szetkĂ©nt ismert. Az Év Fiatal Magyar Borászának járĂł dĂ­jat, egy vakok által kĂ©szĂ­tett boroskancsĂłt idĂ©n is a Vak Diákok SportegyesĂĽlete (VDS) hozta Ă©s adta át a gyõztesnek. Vakok, látĂłk Ă©s borászok irányĂ­tása mellett az este vendĂ©gei kĂĽlönleges vakkĂłstolĂłn vehettek rĂ©szt.

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása