Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Drágulnak a magyar borok
TĂ­z Ă©ve nem volt ilyen mĂ©rtĂ©kû drágulás
2012. 02. 02. 08:56
KĂ©tszámjegyû áremelĂ©sre kĂ©nyszerĂĽltek az idei Ă©vben a bortermelõk a szõlõ felvásárlási árának Ă©s termelĂ©si költsĂ©gĂ©nek emelkedĂ©se miatt – mondta Varga PĂ©ter, a badacsonyörsi Varga PincĂ©szet tulajdonosa.

Az elmĂşlt 10 Ă©vben nem volt pĂ©lda olyan mĂ©rtĂ©kû áremelĂ©sre, mint amilyet 2011-ben Ă©s 2012-ben kellett vĂ©grehajtaniuk. Tavaly 15 százalĂ©kkal, idĂ©n 10 százalĂ©kkal drágultak a borok, elsõsorban a szõlõtermelĂ©s költsĂ©geinek Ă©s az alapanyag felvásárlási árának növekedĂ©se miatt.

Kiemelte, hogy mĂ­g kĂ©t Ă©ve egy kilogramm szõlõt átlagosan nettĂł ötven forintĂ©rt vásároltak, addig 2011-ben 85-90 forintot kellett fizetni a szõlõ kilĂłjáért. „Ez olyan jelentõs változás, amelyet az áremelĂ©skor figyelembe kellett vennĂĽnk” – mondta.

Hozzátette: a pincészet nyereségét az alapanyag drágulása a felére csökkentette, az eredményváltozás hatását az értékesítés növelésével ellensúlyozták.

A Varga PincĂ©szet elmĂşlt kĂ©t Ă©vĂ©t összessĂ©gĂ©ben sikeresnek nevezte:Az elmĂşlt kĂ©t Ă©vben belföldön egymilliĂł palackkal több bort adtak el, mint 2009-ben, összesen 9,6 milliĂł ĂĽvegnyit. A pincĂ©szet rĂ©szesedĂ©se a magyar piacon 10 százalĂ©kra tehetõ – fûzte hozzá.

 

 

   Forrás: Ă‰lelmiszer Online 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása