Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         HŪrek, aktualitŠsok

V√°ltoztat recept√ļr√°j√°n a Coca-Cola √©s a Pepsi
2012. 04. 11. 12:32
Tal√°n r√°kot kaphat valaki a sz√≠nez√©ktõl – felt√©ve, ha t√∂bb ezer k√≥l√°t iszik meg naponta

Az √ľd√≠tõgy√°rt√≥k azt √≠g√©rik, a v√°s√°rl√≥k semmit sem fognak √©szrevenni, az italok √≠ze v√°ltozatlan marad, azonban √ļj √∂sszet√©telû sz√≠nez√©ket alkalmaznak majd, hogy a r√°kkeltõ c√≠mke ne ker√ľlj√∂n a palackokra.

Megv√°ltoztatja a k√≥la jellegzetes barn√°s sz√≠n√©t ad√≥ „karamellsz√≠nez√©k√©t” a Coca-Cola √©s a Pepsi, miut√°n annak egyik √∂sszetevõj√©t a r√°kkeltõ anyagok k√∂z√© sorolta Kalifornia √°llam. A c√©gek teh√°t cs√∂kkenteni fogj√°k a 4-metilimidazol (4-MI) nevû anyag ar√°ny√°t √ľd√≠tõj√ľkben, b√°r √ļgy l√°tj√°k, hogy az semmilyen k√°ros hat√°ssal nincs az eg√©szs√©gre.

A k√©miai anyag egy tanulm√°ny szerint t√ľdõr√°kot, m√°j √©s pajzsmirigy r√°kot okozott laborat√≥riumi patk√°nyokon √©s egereken, de arra nincs bizony√≠t√©k, hogy vesz√©lyt jelentene az emberi szervezetre. Az amerikai √©lelmiszerbiztons√°gi hat√≥s√°g (FDA) sz√≥vivõje azt nyilatkozta, a r√°k kialakul√°s√°nak csak akkor van es√©lye a k√©rd√©ses anyag miatt, ha valaki t√∂bb mint ezer palack k√≥l√°t iszik meg naponta.

A recept v√°ltoz√°sa Eur√≥p√°t nem √©rinti, hiszen itt a fenti anyagot nem tartj√°k sz√°mon a r√°kkeltõ anyagok k√∂z√∂tt, azonban biztos, ami biztos, nem csak Kalifornia √°llamban, hanem az Egyes√ľlt √Āllamok minden ter√ľlet√©n az √ļj sz√≠nez√©ket haszn√°lj√°k majd, elker√ľlendõ a r√°kvesz√©lyre figyelmeztetõ c√≠mk√©ket. Az ugyanis meglehetõsen rossz hat√°ssal lenne az elad√°sokra.

 

 


 


 Vissza a hŪrekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa