Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Az Agárdi Pálinkafőzde 19 érmet nyert a gyulai Világ Kupán
2012. 04. 27. 13:23
Az idén megrendezett I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Versenyre rekordszámú nevezés érkezett, összesen 1120 minta.


Az idei I. Pálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Világ Kupa, benne a XX. Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka, Gyümölcs- és Borpárlat Verseny eredményét Gyulán, április 21-én, a XIII. Gyulai Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár keretén belül hirdették ki. A tavalyi 794 pályázott mintához viszonyítva az idei 1120 minta rekordnak számít. A nevezési szám vélhetően azért is nőtt meg, mert ebben az évben – a versenyszabályzat szerint – már nem csak kereskedelmi főzde nyerhette el a fődíjat, amely ez évtől a Világ Kupa legjobb párlata, hanem akár magánfőzőnek vagy bérfőzetőnek is odaítélhették. A magyar, osztrák, szlovák, román és szerb szakemberekből álló, 24 tagú zsűri három nap alatt minősítette a párlatokat. A szakmai kóstolás során analitikai és érzékszervi vizsgálatokat végeztek, a verseny kiírásának megfelelően a különböző (bér-, magán- és kereskedelmi) főzdék tételeit együtt bírálták a külföldi gyümölcspárlatokkal.

A kereskedelmi kategóriában induló aranyérmes tételek csak akkor kaphatnak Champion címet, ha belőlük minimálisan 50 hektoliterfok termék készült. A kereskedelmi főzdék közül az Agárdi Pálinkafőzde minden nevezett termékével érmet nyert. 19 mintából 7 arany, 6 ezüst és 6 bronz érmet, illetve az aranyak közül kettő Champion díjat is kapott: az Őszibarack kategóriában az Őszibarack Pálinkája, a Fehérszőlő törkölypálinka kategóriában pedig a Tokaji Sárgamuskotály Törkölypálinkája nyert.Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása