Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 15. péntek -   Valér napja van - holnap Etelka, Aletta napja lesz.         Hírek, aktualitások

Sörmúzeum Pécsen!
2012. 07. 13. 08:57
A söriváshoz és a sörkészítéshez kapcsolódó egyedi tárgyakat, dokumentumokat mutat be a „Vallanak a söröskorsók” című kiállítás, amely a napokban nyílt a Pécsi Janus Pannonius Múzeum néprajzi osztályán.

A Rákóczi utcai épület látogatói a szegedi Móra Ferenc Múzeum gyűjteményéből válogatott 150 söröskorsó és kupa, valamint a pécsi sörgyár eredeti alapító oklevele, a XX. század első felében vezetett leltárkönyve mellett számos helyi vendéglőről és sörivóról készült régi fotót, sörfogyasztást népszerűsítő plakátot tekinthetnek meg. A XVIII-XX. században üvegből, kerámiából, fémből, agyagból készült, különböző űrtartalmú kriglik festett vagy domború mintáin mesés történetek elevenednek meg, illetve azokon mitikus lények szimbolikus kavalkádja, motívumok gazdag tárháza látható.

Az október közepéig látogatható kiállítás ötletét az adta, hogy Magyarország első sörfőzdéjét 1848-ban a baranyai megyeszékhelyen alapították. Ezen kívül a néprajzi osztály szeretett volna egy igazi nyári, széles rétegekhez szóló és jelentős érdeklődésre számot tartó kulturális eseményt kínálni.

A tárlathoz több kísérőrendezvényt is terveznek nyáron és ősszel. Ezek között lesz bemutató a sörhöz illő ételekből, rendhagyó tárlatvezetés és filmvetítés is, Máriássy Félix Egy pikoló világos című filmjére válthat jegyet a közönség.Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása