Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Megvan Az év pincészete
2012. 09. 03. 13:09
A szekszárdi Mészáros Pincészet lett Az év pincészete Magyarországon ebben az évben.

Az ezzel járĂł vándordĂ­jat, emlĂ©kĂ©rmet, oklevelet az alapĂ­tĂł szervezetek vezetõitõl MĂ©száros Pál, a családi vállalkozás vezetõje vette át csĂĽtörtökön a MĂ©száros PincĂ©szetben.

A HegyközsĂ©gek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor AkadĂ©mia Ă©s a Magyar Szõlõ- Ă©s Bortermelõk SzövetsĂ©ge 2002-ben alapĂ­totta Az Ă©v pincĂ©szete kitĂĽntetõ cĂ­met. Olyan bortermelõ gazdasági társaságok kollektĂ­v teljesĂ­tmĂ©nyĂ©t dĂ­jazzák az elismerĂ©ssel, amelyek az országban Ă©s kĂĽlföldön a magyar bor, a borkultĂşra Ă©s a kulturált borfogyasztás szĂ©les körû nĂ©pszerûsĂ­tĂ©sĂ©Ă©rt eredmĂ©nyesen tevĂ©kenykednek.

Figyelembe veszik a borok minõsĂ©ge mellett a pincĂ©szet kĂĽlsõ megjelenĂ©sĂ©t, arculatát, kapcsolatát a borászati közĂ©lettel csakĂşgy, mint fejlesztĂ©seit.

MĂ©száros Pál Ă©vtizedek Ăłta foglalkozik szõlĂ©szettel, borászattal. A rendszerváltás után emelkedett 10 hektár fölĂ© a szõlõterĂĽlete, ma pedig már több mint száz hektáron gazdálkodnak, Ă©s mĂ©g 40-50 hektárrĂłl vásárolják fel a termĂ©st. Évente 10 ezer mázsa szõlõt dolgoznak fel, 7-8 ezer hektoliter bort kĂ©szĂ­tenek.

 Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása