Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

A 2013-as év pálinkája a meggy
2012. 12. 04. 09:30

Meggybõl készül a 2013-as év pálinkája, a különleges párlat tíz hazai fõzde tizenkét prémium meggypálinkájának blendjeként áll össze.A házasított párlatok hagyományát a Budapesti Pálinkafesztivál vezette be két éve. Elõször szilvából, majd idén barackból készült el az év pálinkája.

Neves pálinkaházak szakemberei ezúttal is együtt zsûrizték a fõzdék által beküldött prémium tételeket, amelyek házasítását a Budapesti Pálinkafesztiválon, 2013. május 16. és 19. között kóstolhatja meg a közönség.

A zsûri vakkóstoláson választotta ki a legjobb tételeket, a bírák pedig maguk a pálinkafõzõ-mesterek voltak, így Rádai Erzsébet a Zwack Pálinka Manufaktúrától, Vasas Beáta a Schiszler Pálinkaháztól, Berkes Géza a Harmatrázó Pálinkaháztól, Békési Zoltán a Békési Pálinkamanufaktúrától és Márton András a Rézangyaltól. A vakkóstolást a Rézangyal fõkóstolója, Borbáth Gabriella felügyelte.

A szakemberek végül tíz fõzde tizenkét meggypálinkáját, köztük cigány- és vadmeggy párlatokat választottak ki, így az év pálinkájába Schiszler-, Márton és lányai-, Villányi-, Békési-, Rézangyal-, Gusto-, Hírös-, Csalló-, Harmatrázó- és Újfehértói Fürtös pálinkák kerülnek. A különleges blend egészen tavaszig pihen, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

A kereskedelmi fõzdék prémium meggypálinkáinak házasításával létrehozott, blendelt párlatból 1500 darab fél literes, egyedi tervezésû, piros színû palack készül a tavaszi fesztiválra.  Forrás: Ă‰lelmiszer Online 

Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása