Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

Március 22. a Víz Világnapja
2013. 03. 22. 08:00

A Nestlé Waters idén negyedszer ünnepli a Víz Világnapját globális szinten, 31 ország részvételével.A cég magyarországi leányvállalata, a Kékkúti Ásványvíz Zrt. az elsõk között csatlakozott a kezdeményezéshez és vállal szerepet az esemény hazai népszerûsítésében. Ebbõl az alkalomból az ásványvíz palackozó idén is meghívja a Káli-medence iskolásait, hogy a felnövekvõ generáció játékos feladatokon keresztül a víz fontosságáról tanulhasson. A különleges napra a magyar vízilabda válogatott néhány tagja is csatlakozik; a rendezvényt a cég támogatását élvezõ globális víz-oktatási program, a Project WET segíti.
1992 óta ünnepelik világszerte március 22-én a Víz Világnapját; a Nestlé Waters negyedik éve áll a kezdeményezés mellé. Ebben az évben programok százait szervezi 31 országban, több mint 15 000 gyerek és 500 dolgozó részvételével. A résztvevõk gyakorlati és interaktív feladatok során tanulnak a vízrõl, a vízkészletrõl, vízgazdálkodásról és a vízvédelemrõl, Argentínától Kínáig.
A több éves múlttal rendelkezõ eseménysorozathoz az elsõk között csatlakozott a Kékkúti Ásványvíz Zrt. A hazai program részeként Káli-medencei tanulók a Révfülöpi Általános Iskolában gyûlnek össze március 22-én, hogy a Project WET program szórakoztató feladatain keresztül fedezzék fel a víz fontosságát. A nyolc modulból álló, akkreditált általános iskolai tananyagot így intenzív és interaktív formában ismerhetik meg a nebulók ezen a napon. A pedagógusokon kívül a magyar vízilabda válogatott nõi és férfi tagjai, - Csabai Dóra, Kisteleki Hanna, Szívós Márton és Vámos Márton - is részt vesznek a pénteki eseményen. A sportolók saját példájukon és történeteiken keresztül mesélnek a gyermekeknek arról, hogy számukra mit jelent a víz. A nap fénypontja, amikor minden diák felolvassa üzenetét a jövõnek és bedobja az erre a célra szolgáló postaládába.


Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása