Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Hírek, aktualitások

2011-es Syrah lett az idei legjobb vörösbor Szekszárdon
2013. 03. 25. 08:00

 Elõször végzett elsõ helyen a francia eredetû nedû a történelmi borvidéken.A szekszárdi borvidéki versenyre mintegy félszáz termelõ nevezett összesen 212 mintával, a megméretésen 204 bor vett részt. A tételeket nyolc 5-6 tagú zsûri bírálta, amelyek egy-egy vörösbort juttattak tovább a hat szekszárdi borászból álló "csúcszsûrinek". A grémium választotta ki a borvidék idei legjobb vörösborát. 

A történelmi borvidéken elõször végzett elsõ helyen a - testes, színanyagban gazdag borként jellemzett - francia eredetû Syrah, az utóbbi négy évben kékfrankost, cabernet fajtákat, merlot-t, házasítást ítélt a zsûri a legjobbnak.
 
Az idei versenyre többségében cuvée, kékfrankos, bikavér és kadarka érkezett, most elõször neveztek a Szekszárdra jellemzõ kadarkából a legtöbb, 29 mintát. A csütörtöki borversenyen kiválasztották a legjobb kékfrankost, kadarkát, bikavért és a város borát is. A díjakat április 27-én, a hagyományos Szent György-napi borünnepen adják Szekszárdon.


Vissza a hírekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása