Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtófigyelő

InterjĂş - Bora Imre
2008. 06. 11. 13:00
Bora ImrĂ©t, a VIII. Csabai Sörfesztivál Ă©s CsĂĽlökparádĂ© egyik szervezõjĂ©t a programokrĂłl faggattuk.

Május 21–25. között nyolcadszor rendezik meg a feszti­vált. Milyen fejlõdĂ©sen ment keresztĂĽl a rendezvĂ©ny az Ă©vek során?
Csanálosi LászlĂłval nyolc Ă©ve döntöttĂĽk el, hogy megrendezzĂĽk az ese­mĂ©nyt: egy 1000 nĂ©gyzetmĂ©teres sátorban kezd­tĂĽnk, ma pedig 10 ezer nĂ©gyzetmĂ©teren tart­juk meg a fesztivált, ebbõl 3000 nĂ©gyzetmĂ©ter fedett helyszĂ­n. Sok ĂşjĂ­tást vezettĂĽnk be: többliteres korsĂłbĂłl ihatják a sört a folyĂ©­kony nedû szerelmesei, s mert a sör Ă©s a csĂĽlök elválaszthatatlanok, tavaly meg­ren­deztĂĽk az elsõ csĂĽlökparádĂ©t is. Nemcsak sertĂ©s-, de pulyka-, sõt báránycsĂĽl­köt is kĂłstol­hat­nak nálunk a vendĂ©gek.

Milyen söröket lehet itt megkóstolni?

Közel harmincfajta csapolt sörĂĽnk lesz: vi­lá­gos, fĂ©lbarna, barna, szûrt Ă©s szûretlen, fekete, valamint bĂşzasörök. KĂĽlföldi sörök is lesznek hagyományos importõröktõl: kedvelt Ă­r feketesör, nĂ©gyfĂ©le angol sör, Ă©s egy eszĂ©ki sörgyár is kĂ©pviselteti magát. Gasz­t­ronĂłmiailag is átnyĂşlunk a határokon, mivel szĂ©­kely­ud­var­helyiek is fõz­nek majd nálunk.

Május 21-Ă©n ejtõernyõvel Ă©rkezõ söröshordĂł nyitja az esemĂ©nyt. Milyen egyĂ©b programjaik lesznek?

Napi kĂ©t Ă©lõ koncertet tartunk, emellett pĂ©nte­ken civilnap lesz, vasár­nap pedig gyermeknap. Az elsõ száz gyermeket aján­dĂ©k­kal Ă©s ebĂ©ddel várjuk. Szom­­ba­ton több mint száz csapat mĂ©rkõzik meg csĂĽlökfõzõ versenyĂĽnkön. De focis programok is lesz­nek: szerdán a BL-döntõt a csabai sportcsarnokban lehet megtekinteni, vasár­nap, a zárĂłnapon pedig focitornát rendezĂĽnk.


  Forrás: Metro 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása