Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Interjú - Bora Imre
2008. 06. 11. 13:00
Bora Imrét, a VIII. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé egyik szervezőjét a programokról faggattuk.

Május 21–25. között nyolcadszor rendezik meg a feszti­vált. Milyen fejlődésen ment keresztül a rendezvény az évek során?
Csanálosi Lászlóval nyolc éve döntöttük el, hogy megrendezzük az ese­ményt: egy 1000 négyzetméteres sátorban kezd­tünk, ma pedig 10 ezer négyzetméteren tart­juk meg a fesztivált, ebből 3000 négyzetméter fedett helyszín. Sok újítást vezettünk be: többliteres korsóból ihatják a sört a folyé­kony nedű szerelmesei, s mert a sör és a csülök elválaszthatatlanok, tavaly meg­ren­deztük az első csülökparádét is. Nemcsak sertés-, de pulyka-, sőt báránycsül­köt is kóstol­hat­nak nálunk a vendégek.

Milyen söröket lehet itt megkóstolni?

Közel harmincfajta csapolt sörünk lesz: vi­lá­gos, félbarna, barna, szűrt és szűretlen, fekete, valamint búzasörök. Külföldi sörök is lesznek hagyományos importőröktől: kedvelt ír feketesör, négyféle angol sör, és egy eszéki sörgyár is képviselteti magát. Gasz­t­ronómiailag is átnyúlunk a határokon, mivel szé­kely­ud­var­helyiek is főz­nek majd nálunk.

Május 21-én ejtőernyővel érkező söröshordó nyitja az eseményt. Milyen egyéb programjaik lesznek?

Napi két élő koncertet tartunk, emellett pénte­ken civilnap lesz, vasár­nap pedig gyermeknap. Az első száz gyermeket aján­dék­kal és ebéddel várjuk. Szom­­ba­ton több mint száz csapat mérkőzik meg csülökfőző versenyünkön. De focis programok is lesz­nek: szerdán a BL-döntőt a csabai sportcsarnokban lehet megtekinteni, vasár­nap, a zárónapon pedig focitornát rendezünk.


  Forrás: Metro 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása