Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Második alkalommal rendezik meg augusztus utolsó napjaiban a Várkerti Vigasságokat.
A háromnapos fesztivál célja a szórakoztatás mellett, hogy megismertesse a nagyközönséggel a magyar biotermékeket, és a hungarikum italokat. Az eseményt nyugodtan nevezhetjük az őshonos magyar ételek fesztiváljának is – hangzott el a programot behar
2008. 08. 14. 09:57

Tavaly elsőként rendezték meg városunkban a Várkerti Vigasságokat a szervezők viszont már akkor elmondták, hogy szeretnének hagyományt teremteni a programsorozatból. Idén a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre számítanak, hiszen egy hónappal korábban, augusztus 29-31-ig rendezik meg az eseménysorozatot.

- Az idei programkínálatot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy minden korosztály képviselői megtalálhassák köztük a számukra legmegfelelőbbet. Olyan előadókat hívtunk meg, akik biztosan nem okoznak majd csalódást a kilátogatóknak – fogalmazott a szerdán megtartott sajtótájékoztatón Bora Imre, az eseményt szervező kft. vezetője.A fellépők között éppúgy megtalálhatjuk az Experidance tánccsoportot, mint a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő Ghymes együttest, akik egy jubileumi nagykoncerttel érkeznek a Várkerti Vigasságokra.

Mellettük azonban többek között fellép még Márió, Oszvald Marika, Dina és Nagy Feró a Beatricével. A három nap során különös szerepet kap a gasztronómiai is. Az eseménysorozat egyik kiemelt programja a bográcsban készült ételek főzőversenye lesz, amelyre tavaly 67 csapat nevezett, idén viszont a szervezők szeretnék, ha még több a versenyző jelentkezne.

– A mangalicából nem csak pörköltet, hanem nagyon sokféle finom és egészséges ételt lehet készíteni, bízunk a csapatok fantáziájában – fogalmazott Prohászka Béla a zsűri elnöke, aki azt is elárulta, hogy úgynevezett vakzsűrizéssel döntenek majd az eredményről, ami azt jelenti, hogy nem fogják tudni, melyik ételt ki főzte.

 

A Várkerti Vigasságok főszervezői kihangsúlyozták, hogy várják olyan biotermelők jelentkezését, akik szívesen kiállítanának, ezt ugyanis térítésmentesen megtehetik. A sajtótájékoztatón jelenlévő Szabó Árpád alpolgármestertől megtudtuk, hogy idén hat, a mostanihoz hasonló nagyrendezvény volt Gyulán. Véleménye szerint a Várkerti Vigasságokra szükség van, és ígéretet tett arra, hogy az önkormányzat a jövőben is támogatni fogja a programsorozatot.    Forrás: www.gyulanet.hu (2008.08.14.) 

  Kapcsolódó Link: http://www.gyulanet.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=219&Itemid=1 
Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása