Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Árva gyerekeknek, nehéz sorsú családoknak kívánt ajándék kíséretében boldog karácsonyt a Bora Kft.
Tíz családnak varázsoltak az ünnepre terülj asztalkámot
2009. 01. 12. 10:40
A nehéz sorsú családok idén is számíthattak a békéscsabai Bora Kft.-re. Az italnagykereskedelemmel foglalkozó cég a tavalyi karácsony után idén is megszépítette tíz család ünnepét. A társaság a Törpi karácsonya című felhívásukra érkező sok-sok levélből választott ki tízet, s ,,kézbesítette" személyesen az ajándékot.

Hogy a meglepetés teljes legyen, Bora Anikó és Szász Péter a Bora Kft. munkatársai, valamint Szabó Ágnes marketing munkatárs külön értesítés nélkül csöngetett be Gyulán az Orsovai úti lakóotthonba is. Innen írt levelet nekik a 13 éves Petra. A kislány sorai valamennyiőjüket mélyen megindították. A nyolc testvér 2002-ben öt hónap alatt veszítette el mindkét szülőjét. A gyerekeket — a legfiatalabb ikerpár most 10, a legidősebb fiú 20 — állami gondoskodásba vették. ,,Eleinte sokat sírtunk, hiányoztak apuék, a megszokott környezetünk, kicsit féltünk is. Időközben hozzánk költözött egy nagyfiú, egy óvodás testvérpár és legutóbb egy 15 éves lány. Lehet, hogy furcsán hangzik, de most már így tizenketten vagyunk egy nagy család." — írta Petra, aki ezzel szeretett volna karácsonyi meglepetést szerezni a többieknek. Nevelőjével végig titokba tartotta a tervét, így leírhatatlan volt az öröm, amikor a Kft. munkatársai az üdítőkkel, gyerekpezsgőkkel, gyümölccsel, bejglivel, szaloncukorral meg egy hatalmas szatyor játékkal és kabalafigurával megérkeztek a lakásotthonba. A kicsik boldogan szorították magukhoz a játékokat és kipróbálták valamennyit. Búcsúzóul karácsonyi verseket szavaltak, ezzel csaltak könnyet a vendégek szemébe.
A Bora Kft. munkatársai egyetértettek abban, hogy aki családban nőtt fel, annak felfoghatatlan ezeknek a gyerekeknek a sorsa. Ám azt is látták, hogy a tizenkét fiatal szívből tud örülni, s ehhez az örömhöz most a cég is hozzájárulhatott.

A kicsik nem bírtak betelni a sok-sok ajándékkal. A kincseken testvériesen osztoztak. A gyöngyöket felszippantó elemes játékporszívó lett a kedvenc. A gyerekfelügyelő nem kis büszkeséggel jegyezte meg, nem véletlen, hogy példás rend és tisztaság van az otthonukban. Nagy figyelmet fordítanak az önálló életre nevelésre, az otthoni teendőket felváltva végzik. Soha nincs vita azon, ki mosogat, ki porszívózik, fiúk és lányok egyaránt szívesen és ügyesen végzik el a házi munkát.


  Forrás: Békés Megyei Hírlap - 2008. december 22. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása