Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Adomány-díj Bora Imrének
2009. 02. 10. 09:00
A magyar kultúra napját, Kölcsey Ferenc Himnuszának születését Békés Megye Önkormányzata idén Orosházán ünnepelte.

A január 21-én megrendezett ünnepségen négy helyi kitüntetés mellett itt hirdették ki a 2009-es év Adomány-díjának boldog tulajdonosát is.

Elöljáróban a vendéglátó település polgármestere, Németh Béla emlékeztette a közönséget arra, hogy Orosháza életében a magyar kultúra iránti tisztelet nem merül ki egy-két rendezvény megszervezésével. Január végéig gazdag a programkínálat.

A magyar kultúra önmagunk művelését, életünk szebbé tételét jeleni, de segíti számunkra a megmaradást is – e szavakkal köszöntötte Farkas Zoltán, a Békés Megyei Önkormányzat alelnöke a közönséget az orosházi művelődési központ színháztermében, ahol színes műsorral és díjátadókkal emlékeztek meg a magyar kultúra napjáról.

Az ünnepi előadások után –citerajáték, madrigálkórus – Farkas Zoltán alelnök adta át az idei Adomány-díjat, Várkonyi János békéscsabai festőművész Vándorzenészek című olajfestményét Bora Imrének. A Bora Kft. tulajdonosa és cége számos rendezvénynek és a Jókai-színháznak is támogatója. Ennek köszönhetően a színház igazgatója, Fekete Péter külön ajándékkal is kedveskedett az ünnepeltnek.

 

   Forrás: Békés Megyei Hírlap - 2009. január 22. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása