Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtůfigyelű

Békés Megyei Hírlap riportja, Hét embere címet adományozták Bora Imrének
2009. 02. 10. 09:01

 A h√©t embere Bora Imr√©t meglepte az Adom√°ny-d√≠j, de b√ľszke r√°Villanyszerelõbõl lett ital-nagykereskedõ. C√©ge √©desanyja h√°ts√≥ konyh√°j√°b√≥l nõtte ki mag√°t, √©s Bora Imre soha nem felejti, honnan j√∂tt. Nemes c√©lokra sz√≠vesen adakozik, ez√©rt a megyei k√∂zgyûl√©s Adom√°ny-d√≠j√°t vehette √°t a minap, lapunkn√°l pedig õ A h√©t embere.
— Ma √ľnnepli a sz√ľlet√©snapj√°t, sok boldogs√°got k√≠v√°nunk. Ess√ľnk is t√ļl a nehez√©n, este s√∂r vagy bor, cs√ľl√∂k vagy sz√ľrkemarhap√∂rk√∂lt lesz a men√ľ?
— A cs√ľl√∂kh√∂z s√∂rt, a p√∂rk√∂lth√∂z bort iszom. Az√©rt nem v√©letlen, hogy elõsz√∂r s√∂rfesztiv√°lt √©s cs√ľl√∂kpar√°d√©t rendezt√ľnk, ut√°na a gyulai V√°rkerti Vigass√°gok keret√©ben õshonos magyar √°llatok h√ļs√°b√≥l k√©sz√ľlt √©teleket k√≥stoltattunk. Most a bort is behozzuk a sorba, √°prilis elej√©n B√©k√©scsab√°n bor- √©s grillfesztiv√°lt rendez√ľnk. Persze, a kolb√°szfesztiv√°li borvigadalommal sem szak√≠tunk.  
— Ha j√≥t ett√ľnk √©s ittunk, le kell mozogni. √ögy tudom, a sport k√∂zel √°ll √Ėnh√∂z. Milyen sportokat ûz legsz√≠vesebben?
— A futball az √∂r√∂k szerelem, a Szentesi V√≠zmû NB III-as csapat√°ban fociztam jobbh√°tv√©dk√©nt. Most is j√°tszom kis- √©s nagyp√°ly√°n egyar√°nt. Elkezdtem teniszezni, mert az egyik bar√°tom szerint a focit nem, de a teniszt hetven√©vesen is ûzhetem majd. Idõnk√©nt fallabd√°zom.
— Id√©n Eur√≥pa-bajnoks√°got is rendez, de nem sportban, hanem az egyik fesztiv√°lon. Megtudhatn√°nk r√©szleteket?
— A szak√°csolimpi√°n sikeresen szerepelt megyei gasztron√≥miai v√°logatott seg√≠ts√©g√©vel a cs√ľl√∂kpar√°d√©n a cs√ľl√∂kk√ľl√∂nlegess√©gek Eur√≥pa-bajnoks√°g√°t h√≠vtuk √©letre, nyolc orsz√°gb√≥l √©rkeznek versenyzõk.
— Egy-egy fesztiv√°lon a zene is szerepet kap. Mi alapj√°n d√∂ntenek a megh√≠vottakr√≥l, a fõszervezõk kedvencei elõnyt √©lveznek?
— A k√∂z√∂ns√©g kedvencei √©lveznek elõnyt, de p√©ld√°ul az Edda vagy Demj√©n Ferenc eset√©ben ez egybeesik az √©n kedvelt elõad√≥immal. Kaptunk olyan kritik√°t, hogy sokszor h√≠vjuk ugyanazokat, de a mi felm√©r√©seinkbõl az der√ľl ki, hogy a t√∂bbs√©g m√©giscsak r√°juk a legk√≠v√°ncsibb. Igyeksz√ľnk az√©rt mindig √ļjdons√°gokkal, meglepet√©sekkel is szolg√°lni.
— Az Adom√°ny-d√≠jat t√∂bbek k√∂z√∂tt az√©rt kapta, mert a helyi tehets√©geknek is bemutatkoz√°si lehetõs√©get biztos√≠t a k√ľl√∂nb√∂zõ rendezv√©nyeken. Mi√©rt tartja ezt fontosnak?
— Itthon, a megy√©ben √©rzem a legjobban magam, itt vannak a bar√°taim, sokat kaptam az itteni emberektõl, √©s a lehetõs√©geimhez m√©rten igyekszem ebbõl min√©l t√∂bbet visszaadni. A kult√ļr√°t, a J√≥kai sz√≠nh√°zat ugyan√ļgy t√°mogatom a c√©gem √°ltal, mint p√©ld√°ul kar√°csony elõtt a r√°szorul√≥ csal√°dokat. Term√©szetesen annyi mindenkinek nem tud adni az ember, amennyinek szeretne. √ögy gondolom, a fesztiv√°lokkal emberk√∂zeli, √©rdekes programokat ny√ļjtunk, √©s ezt √©rt√©keli a megye lakoss√°ga. A fesztiv√°lok megrendez√©s√©t a t√°rsaimmal egy√ľtt kih√≠v√°snak tartjuk, √©s igyeksz√ľnk a legsz√©lesebb r√©tegnek megfelelni.
— R√©szes√ľlt m√°r elismer√©sekben? Az Adom√°ny-d√≠j hol szerepel ezek k√∂z√∂tt?

— Meglepet√©sk√©nt √©rt az elismer√©s, de nagyon b√ľszke vagyok arra, hogy ak√°r √©n, ak√°r a c√©g √©rdemes volt a d√≠jra. Mivel V√°rkonyi J√°nos festõmûv√©sz V√°ndorzen√©szek c√≠mû festm√©ny√©t kaptam, nem a vitrinben, hanem a falon kap elõkelõ helyet a d√≠j.

— Egyenesen Ausztr√°li√°b√≥l √©rkezett a d√≠j√°tad√°sra, a legkisebb unok√°j√°t l√°togatta meg.

— Krisztina l√°nyom√©k Ausztr√°li√°ban √©lnek, √©s ott sz√ľletett meg h√°rom hete fiuk, az unok√°m, Armand, a k√©t√©ves Kata mell√©. Timi l√°nyom√©k n√©gyh√≥napos fi√°t, Benedek unok√°mat viszont naponta l√°thatom, hiszen õk B√©k√©scsab√°n laknak. Az sem izgat, ha a futballp√°ly√°n azzal „h√ļznak”, hogy a mozg√°somon m√°r l√°tszik a h√°romszoros nagypapas√°g.

„A megy√©ben √©rzem a legjobban magam, sokat kaptam az itteni emberektõl, igyekszem min√©l t√∂bbet visszaadni.”

Horgászik és síel, társaságban fakanalat ragad

Az idei Adom√°ny-d√≠jasnak n√©gy olyan hobbija is van, melyben nincs labda. Szeret horg√°szni, legnagyobb zs√°km√°nya egy 5,6 kil√≥s ponty, tavaly ny√°ron fogta B√©k√©sszentandr√°son. A s√≠el√©st sem hagyja ki, t√°rsas√°gban pedig sz√≠vesen ragad fakanalat Bora Imre. Bogr√°csban fõk√©nt vadragut, tok√°nyt k√©sz√≠t. Az olvas√°sra is szak√≠t idõt, kedvenc szerzõje Wass Albert. Utaz√°saikor m√°r elõker√ľl a labda, ak√°r a v√≠zben, ak√°r a sz√°razf√∂ld√∂n. Legink√°bb Magyarorsz√°gon szeret pihenni, kedveli a Balatont √©s a hegyeket is.

Névjegy

Bora Imre 1958. janu√°r 30-√°n sz√ľletett B√©k√©sen. Kamuton nevelkedett, a szentesi erõs√°ram√ļ szakk√∂z√©piskol√°ban √©retts√©gizett, majd technikusi k√©pes√≠t√©st szerzett. Kereskedelmi √ľzletvezetõi v√©gzetts√©ggel is rendelkezik. Szentesen kezdett dolgozni, de 19 √©ves kor√°ban elhunyt √©desapja, √≠gy hazat√©rt Kamutra √©desanyja mell√©, villanyszerelõk√©nt helyezkedett el. 1989-tõl egy kiskocsm√°t √ľzemeltetett, majd palackozott italok boltj√°t nyitott √©desanyja h√°ts√≥ konyh√°j√°ban. Innen nõtt ki azt√°n a Bora Kft. Nõs, feles√©ge M√°ria, k√©t l√°nyuk √©s h√°rom unok√°juk van.  ForrŠs: B√©k√©s Megyei H√≠rlap - 2009. janu√°r 30. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa