Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Békés Megyei Hírlap riportja, Hét embere címet adományozták Bora Imrének
2009. 02. 10. 09:01

 A hét embere Bora Imrét meglepte az Adomány-díj, de büszke ráVillanyszerelőből lett ital-nagykereskedő. Cége édesanyja hátsó konyhájából nőtte ki magát, és Bora Imre soha nem felejti, honnan jött. Nemes célokra szívesen adakozik, ezért a megyei közgyűlés Adomány-díját vehette át a minap, lapunknál pedig ő A hét embere.
— Ma ünnepli a születésnapját, sok boldogságot kívánunk. Essünk is túl a nehezén, este sör vagy bor, csülök vagy szürkemarhapörkölt lesz a menü?
— A csülökhöz sört, a pörkölthöz bort iszom. Azért nem véletlen, hogy először sörfesztivált és csülökparádét rendeztünk, utána a gyulai Várkerti Vigasságok keretében őshonos magyar állatok húsából készült ételeket kóstoltattunk. Most a bort is behozzuk a sorba, április elején Békéscsabán bor- és grillfesztivált rendezünk. Persze, a kolbászfesztiváli borvigadalommal sem szakítunk.  
— Ha jót ettünk és ittunk, le kell mozogni. Úgy tudom, a sport közel áll Önhöz. Milyen sportokat űz legszívesebben?
— A futball az örök szerelem, a Szentesi Vízmű NB III-as csapatában fociztam jobbhátvédként. Most is játszom kis- és nagypályán egyaránt. Elkezdtem teniszezni, mert az egyik barátom szerint a focit nem, de a teniszt hetvenévesen is űzhetem majd. Időnként fallabdázom.
— Idén Európa-bajnokságot is rendez, de nem sportban, hanem az egyik fesztiválon. Megtudhatnánk részleteket?
— A szakácsolimpián sikeresen szerepelt megyei gasztronómiai válogatott segítségével a csülökparádén a csülökkülönlegességek Európa-bajnokságát hívtuk életre, nyolc országból érkeznek versenyzők.
— Egy-egy fesztiválon a zene is szerepet kap. Mi alapján döntenek a meghívottakról, a főszervezők kedvencei előnyt élveznek?
— A közönség kedvencei élveznek előnyt, de például az Edda vagy Demjén Ferenc esetében ez egybeesik az én kedvelt előadóimmal. Kaptunk olyan kritikát, hogy sokszor hívjuk ugyanazokat, de a mi felméréseinkből az derül ki, hogy a többség mégiscsak rájuk a legkíváncsibb. Igyekszünk azért mindig újdonságokkal, meglepetésekkel is szolgálni.
— Az Adomány-díjat többek között azért kapta, mert a helyi tehetségeknek is bemutatkozási lehetőséget biztosít a különböző rendezvényeken. Miért tartja ezt fontosnak?
— Itthon, a megyében érzem a legjobban magam, itt vannak a barátaim, sokat kaptam az itteni emberektől, és a lehetőségeimhez mérten igyekszem ebből minél többet visszaadni. A kultúrát, a Jókai színházat ugyanúgy támogatom a cégem által, mint például karácsony előtt a rászoruló családokat. Természetesen annyi mindenkinek nem tud adni az ember, amennyinek szeretne. Úgy gondolom, a fesztiválokkal emberközeli, érdekes programokat nyújtunk, és ezt értékeli a megye lakossága. A fesztiválok megrendezését a társaimmal együtt kihívásnak tartjuk, és igyekszünk a legszélesebb rétegnek megfelelni.
— Részesült már elismerésekben? Az Adomány-díj hol szerepel ezek között?

— Meglepetésként ért az elismerés, de nagyon büszke vagyok arra, hogy akár én, akár a cég érdemes volt a díjra. Mivel Várkonyi János festőművész Vándorzenészek című festményét kaptam, nem a vitrinben, hanem a falon kap előkelő helyet a díj.

— Egyenesen Ausztráliából érkezett a díjátadásra, a legkisebb unokáját látogatta meg.

— Krisztina lányomék Ausztráliában élnek, és ott született meg három hete fiuk, az unokám, Armand, a kétéves Kata mellé. Timi lányomék négyhónapos fiát, Benedek unokámat viszont naponta láthatom, hiszen ők Békéscsabán laknak. Az sem izgat, ha a futballpályán azzal „húznak”, hogy a mozgásomon már látszik a háromszoros nagypapaság.

„A megyében érzem a legjobban magam, sokat kaptam az itteni emberektől, igyekszem minél többet visszaadni.”

Horgászik és síel, társaságban fakanalat ragad

Az idei Adomány-díjasnak négy olyan hobbija is van, melyben nincs labda. Szeret horgászni, legnagyobb zsákmánya egy 5,6 kilós ponty, tavaly nyáron fogta Békésszentandráson. A síelést sem hagyja ki, társaságban pedig szívesen ragad fakanalat Bora Imre. Bográcsban főként vadragut, tokányt készít. Az olvasásra is szakít időt, kedvenc szerzője Wass Albert. Utazásaikor már előkerül a labda, akár a vízben, akár a szárazföldön. Leginkább Magyarországon szeret pihenni, kedveli a Balatont és a hegyeket is.

Névjegy

Bora Imre 1958. január 30-án született Békésen. Kamuton nevelkedett, a szentesi erősáramú szakközépiskolában érettségizett, majd technikusi képesítést szerzett. Kereskedelmi üzletvezetői végzettséggel is rendelkezik. Szentesen kezdett dolgozni, de 19 éves korában elhunyt édesapja, így hazatért Kamutra édesanyja mellé, villanyszerelőként helyezkedett el. 1989-től egy kiskocsmát üzemeltetett, majd palackozott italok boltját nyitott édesanyja hátsó konyhájában. Innen nőtt ki aztán a Bora Kft. Nős, felesége Mária, két lányuk és három unokájuk van.  Forrás: Békés Megyei Hírlap - 2009. január 30. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása