Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 18. kedd -   DiŠna napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtůfigyelű

T√∂bbezres t√∂meggel √©s tort√°val √ľnnepelt a Magna Cum Laude
2009. 06. 08. 14:32
Budapesti jubileumi √©s lemezbemutat√≥ koncertje elõtt utolj√°ra l√©pett sz√≠npadra „hazai p√°ly√°n” a Magna Cum Laude. A zenekar szombati, mintegy m√°sf√©l √≥r√°s koncertj√©re t√∂bb ezren voltak k√≠v√°ncsiak a s√∂rfesztiv√°lon.

A gyulai zenekar az amerikai Karen Carroll √©s Mississippi Grave Diggers ut√°n l√©pett sz√≠npadra a Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√© szombati esti fõprogramjak√©nt. Mint azt Mezõ Misi, a Magna Cum Laude frontembere is elmondta, a csapat m√°ra meg√©rett arra, hogy – elõzenekari st√°tuszb√≥l feljebb avanzs√°lva – imm√°r saj√°t est√©t kapjon a B√©k√©s megyeiek ezreit vonz√≥ fesztiv√°lon, melynek szervezõivel igen j√≥ viszonyt √°polnak √©vek √≥ta.

A zenekarral val√≥ bar√°ti kapcsolat√°r√≥l tett bizonys√°got a fesztiv√°lt szervezõ Bora Imre √©s Csan√°losi L√°szl√≥ is, amikor k√©t Magna-sl√°ger k√∂z√∂tt egy szikr√°kat sz√≥r√≥ tûzij√°t√©kkal d√≠sz√≠tett, 10-est form√°l√≥ tort√°val jelent meg a sz√≠npadon, s k√∂sz√∂nt√∂tte az id√©n jubil√°l√≥ magn√°s fi√ļkat.

Az √ľnnepi alkalom aprop√≥j√°n k√©sõbb egy √ľveg pezsgõ is elõker√ľlt, melyet kis h√≠j√°n „Schumacher-m√≥dra” locsolt a rajong√≥k k√∂z√© Mezõ Misi, √°m – tekintettel a hûv√∂s, szeles idõj√°r√°si viszonyokra, illetve a hasznosabb felhaszn√°l√°s lehetõs√©g√©re – v√©g√ľl sz√°razon folytat√≥dott a koncert.

Nem a pezsgõ volt egy√©bk√©nt az egyetlen ital, mely megt√∂rte a mal√°tanedû monop√≥lium√°t a s√∂rfesztiv√°l szombati est√©j√©n, a k√∂z√∂ns√©g ugyanis gyakorlatilag a Magna-koncert elsõ sz√°m√°t√≥l kezdve folyamatosan k√∂vetelte a hivatalosan csak j√ļnius 5-√©n, a budapesti Petõfi Csarnokban rendezendõ lemezbemutat√≥ koncerten deb√ľt√°l√≥ P√°linka song-ot.

A s√∂rfesztiv√°lon term√©szetesen felcsend√ľltek a zenekar legismertebb sl√°gerei: sok m√°s mellett a „Vid√©ki sanzon”, a „Sz√≠nezd √ļjra!”, a „Se k√©p, se hang”, a „Minden √°llom√°s” √©s a „Lehet, hogy elt√∂rt” is elhangzott. Igazi meglepet√©s volt, hogy a hivatalos bemutat√≥ elõtt itthon deb√ľt√°lt koncertsz√≠npadon a csapat k√©t √ļj szerzem√©nye, melyek az √ļj Magna-lemezen szerepelnek majd.  ForrŠs: B√©k√©s Megyei H√≠rlap (2009. m√°jus 31.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa