Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Többezres tömeggel és tortával ünnepelt a Magna Cum Laude
2009. 06. 08. 14:32
Budapesti jubileumi és lemezbemutató koncertje előtt utoljára lépett színpadra „hazai pályán” a Magna Cum Laude. A zenekar szombati, mintegy másfél órás koncertjére több ezren voltak kíváncsiak a sörfesztiválon.

A gyulai zenekar az amerikai Karen Carroll és Mississippi Grave Diggers után lépett színpadra a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szombati esti főprogramjaként. Mint azt Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere is elmondta, a csapat mára megérett arra, hogy – előzenekari státuszból feljebb avanzsálva – immár saját estét kapjon a Békés megyeiek ezreit vonzó fesztiválon, melynek szervezőivel igen jó viszonyt ápolnak évek óta.

A zenekarral való baráti kapcsolatáról tett bizonyságot a fesztivált szervező Bora Imre és Csanálosi László is, amikor két Magna-sláger között egy szikrákat szóró tűzijátékkal díszített, 10-est formáló tortával jelent meg a színpadon, s köszöntötte az idén jubiláló magnás fiúkat.

Az ünnepi alkalom apropóján később egy üveg pezsgő is előkerült, melyet kis híján „Schumacher-módra” locsolt a rajongók közé Mező Misi, ám – tekintettel a hűvös, szeles időjárási viszonyokra, illetve a hasznosabb felhasználás lehetőségére – végül szárazon folytatódott a koncert.

Nem a pezsgő volt egyébként az egyetlen ital, mely megtörte a malátanedű monopóliumát a sörfesztivál szombati estéjén, a közönség ugyanis gyakorlatilag a Magna-koncert első számától kezdve folyamatosan követelte a hivatalosan csak június 5-én, a budapesti Petőfi Csarnokban rendezendő lemezbemutató koncerten debütáló Pálinka song-ot.

A sörfesztiválon természetesen felcsendültek a zenekar legismertebb slágerei: sok más mellett a „Vidéki sanzon”, a „Színezd újra!”, a „Se kép, se hang”, a „Minden állomás” és a „Lehet, hogy eltört” is elhangzott. Igazi meglepetés volt, hogy a hivatalos bemutató előtt itthon debütált koncertszínpadon a csapat két új szerzeménye, melyek az új Magna-lemezen szerepelnek majd.  Forrás: Békés Megyei Hírlap (2009. május 31.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása