Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 18. kedd -   Diána napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtófigyelő

Ezerszáz literes Ăłriásbográcsban fõzött Benke Laci bácsi Csabán
2009. 06. 08. 14:37
Az ezerszáz literes Ăłriásbográcsban káposztás cvekedli fõtt pirĂ­tott csĂĽlökkel a Csabai Sörfesztivál Ă©s CsĂĽlökparádĂ© hĂ©tfõi zárĂłnapján.

Olimpiai bajnok, ezĂĽst- Ă©s bronzĂ©rmes szakácsok kĂ©szĂ­tettĂ©k az Ă©tket, melyhez 100-100 kilĂł csĂĽlköt Ă©s tĂ©sztát, 200 kilĂł káposztát használtak fel. Ehhez jött mĂ©g 200 liter vĂ­z Ă©s a szĂĽksĂ©ges fûszerek. Benke LászlĂł többszörös olimpiai bajnok mesterszakács egy liter sört is öntött az Ă©tekbe, a sörfesztiválhoz illõen.

Prohászka BĂ©la, a Magyar Nemzeti GasztronĂłmiai SzövetsĂ©g elnöke a Beolnak kiemelte, helyben megtermelt alapanyagokat használtak fel a káposztátĂłl Ă©s a tojástĂłl a csĂĽlökig. A szövetsĂ©g elnöke szĂłlt arrĂłl, a csĂĽlökpörköltfõzõ-versenyen ĂĽde szĂ­nfoltnak számĂ­tott a fiatalok tĂ©rnyerĂ©se. õk azok, akik az hagyományokat, az õsi magyar Ă­zeket tovább vihetik.

A sörfesztiválra a hatalmas hazai Ă©rdeklõdĂ©s mellett kĂĽlföldrõl is Ă©rkeztek vendĂ©gek. Az angol pubkĂ©nt ĂĽzemelõ emeletes busz szinte folyamatosan tömve volt, s visszatĂ©rõ vendĂ©gei között brit Ă©s amerikai csoportok is voltak. Bora Imre, a sörfesztivál fõszervezõje elmondta: a közönsĂ©g vevõ volt az Ă©tel-, ital- Ă©s koncertkĂ­nálatra, nem lehet kĂ©rdĂ©s a jövõ Ă©vi folytatás.  Forrás: BĂ©kĂ©s Megyei HĂ­rlap (2009. jĂşnius 1.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása