Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Ezerszáz literes óriásbográcsban főzött Benke Laci bácsi Csabán
2009. 06. 08. 14:37
Az ezerszáz literes óriásbográcsban káposztás cvekedli főtt pirított csülökkel a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé hétfői zárónapján.

Olimpiai bajnok, ezüst- és bronzérmes szakácsok készítették az étket, melyhez 100-100 kiló csülköt és tésztát, 200 kiló káposztát használtak fel. Ehhez jött még 200 liter víz és a szükséges fűszerek. Benke László többszörös olimpiai bajnok mesterszakács egy liter sört is öntött az étekbe, a sörfesztiválhoz illően.

Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke a Beolnak kiemelte, helyben megtermelt alapanyagokat használtak fel a káposztától és a tojástól a csülökig. A szövetség elnöke szólt arról, a csülökpörköltfőző-versenyen üde színfoltnak számított a fiatalok térnyerése. Ők azok, akik az hagyományokat, az ősi magyar ízeket tovább vihetik.

A sörfesztiválra a hatalmas hazai érdeklődés mellett külföldről is érkeztek vendégek. Az angol pubként üzemelő emeletes busz szinte folyamatosan tömve volt, s visszatérő vendégei között brit és amerikai csoportok is voltak. Bora Imre, a sörfesztivál főszervezője elmondta: a közönség vevő volt az étel-, ital- és koncertkínálatra, nem lehet kérdés a jövő évi folytatás.  Forrás: Békés Megyei Hírlap (2009. június 1.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása