Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtůfigyelű

A tavasz utols√≥ h√©tv√©g√©j√©n √ļjra Cs√ľl√∂kpar√°d√© Csab√°n
2009. 06. 09. 11:54
M√°r hagyom√°nyosnak lehet tekinteni a 2001. √©vtõl megrendezett Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©t, amelyet id√©n m√°jus 27- j√ļnius 1. k√∂z√∂tt rendeznek meg B√©k√©scsab√°n a V√°rosi Sportcsarnok z√∂ldter√ľlet√©n - tudtuk meg a cs√ľt√∂rt√∂ki sajt√≥t√°j√©koztat√≥n. 

L√©v√©n,hogy a gasztron√≥mia is a magyar kult√ļra r√©sze, r√°ad√°sul vil√°gh√≠rû, a Kultur√°lis Turizmus √Čv√©ben is t√°mogatja prom√≥ci√≥val az MT Zrt. - hangs√ļlyozta R√≥na Iv√°n, az MT Zrt. vez√©rigazgat√≥ja. A Nemzeti Kultur√°lis Alap √©s a turisztikai szak√°llamtitk√°rs√°g √∂sszesen 3 milli√≥ forinttal seg√≠ti a 28-30 milli√≥s b√ľdzs√©jû rendezv√©nyt, amelynek l√©trej√∂tt√©hez id√©n elõsz√∂r B√©k√©scsaba v√°rosa is hozz√°j√°rul 2 milli√≥ forinttal.

Magyarorsz√°g legnagyobb s√∂rfesztiv√°lja c√©ljai k√∂z√∂tt szerepel a kultur√°lt s√∂rfogyaszt√°s megteremt√©se √©s n√©pszerûs√≠t√©se, B√©k√©scsaba v√°ros idegenforgalmi k√≠n√°lat√°nak bõv√≠t√©se, a nemzetk√∂zi kapcsolatok erõs√≠t√©se, valamint gasztron√≥miai k√ľl√∂nlegess√©gek bevezet√©se. A rendezv√©ny elsõ napj√°n a szok√°soknak megfelelõen az ejtõernyõs√∂knek k√∂sz√∂nhetõen az √©gbõl √©rkezik az elsõ s√∂r√∂shord√≥, melynek tartalm√°t ingyen m√©rik ki a l√°togat√≥k sz√°m√°ra. A t√∂bb napos fesztiv√°l t√∂bb csemeg√©vel, k√ľl√∂nlegess√©ggel is szolg√°l. Rengeteg s√∂rrel ismerkedhetnek meg a l√°togat√≥k, √©s a s√∂rh√∂z kiv√°l√≥an illõ cs√ľl√∂krõl sem feledkeznek meg a szervezõk.

Magyarorsz√°g legl√°togatottabb S√∂rfesztiv√°lj√°n a a hagyom√°nyokhoz h√≠ven a s√∂rt 1 l-es √©s pintes kors√≥kb√≥l fogyaszthatj√°k a foly√©kony keny√©r szerelmesei. Igazi k√ľl√∂nlegess√©g az Angli√°b√≥l √©rkezõ 4 fajta s√∂r, ami egy igazi angliai emeletes buszban lesz kaphat√≥. Emellett √ļjdons√°g lesz a Vonyarcvashegyrõl √©rkezõ s√∂rkamion, amely kapacit√°sa nem kevesebb, mint 1800 l. Itt √°lland√≥an 4 celsius fok hõm√©rs√©kletû, kiv√°l√≥ minõs√©gû h√°zi fõz√©sû barna √©s vil√°gos s√∂rt k√≠n√°lnak a l√°togat√≥k sz√°m√°ra. A k√∂z√∂ns√©get naponta √©lõ koncertek sz√≥rakoztatj√°k. 

A rendezv√©nyen √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥kat tartanak a B√©k√©s Megyei Gasztron√≥miai Team vezet√©s√©vel, valamint Benke Laci b√°csi t√∂bbsz√∂r√∂s olimpiai mesterszak√°cs 1000 litereses √≥ri√°sbogr√°csban fõz a nagy√©rdemûnek.

Szombaton a bar√°ti t√°rsas√°gok√© a fõszerep, amikor is a Cs√ľl√∂kp√∂rk√∂lt fõzõ versenyen megmutathatj√°k, ki hogy b√°nik a fakan√°llal. Ide 100 csapat jelentkez√©s√©t v√°rj√°k. Az elsõ h√°rom csapat p√©nzjutalomban r√©szes√ľl, de emellett sz√°mos k√ľl√∂nd√≠j is gazd√°ra tal√°l. Az elk√©sz√≠tett √©teleket sz√°mos elismert szem√©lyis√©g pontozza, √ļgy mint Dr. R√≥na Iv√°n a Magyar Turizmus Zrt. Vez√©rigazgat√≥ja, Benke Laci b√°csi olimpiai bajnok mesterszak√°cs, a 2007-es √©v Nemzet Sz√≠n√©sze, azaz Bodrogi Gyula √©s Dr. Kem√©ny D√©nes a magyar f√©rfi v√≠zilabda v√°logatott sz√∂vets√©gi kapit√°nya. A rendezv√©ny fõv√©dn√∂ke a Magyar Turizmus Zrt. A rendezv√©ny gasztron√≥miai fõv√©dn√∂ke a Magyar Nemzeti Gasztron√≥miai Sz√∂vets√©g.

A rendezv√©nyhez kapcsol√≥d√≥an m√°jus 29-√©n, p√©nteken10.30-t√≥l 12.00-ig a Munkaad√≥k √©s Gy√°riparosok Orsz√°gos Sz√∂vets√©ge v√°llalkoz√≥i f√≥rumot tart, amelynek t√©m√°ja: A p√©nz√ľgyi √©s gazdas√°gi v√°ls√°g kezel√©se. A rendezv√©nnyel egy idõben, egy helysz√≠nen rendezi meg az Expo-Team Kft. a XVII. Csaba Expo Nemzetk√∂zi Ki√°ll√≠t√°s √©s V√°s√°rt, illetve az I. B√©k√©si Mezõgazdas√°gi √©s √Člelmiszeripari Szakki√°ll√≠t√°st.  ForrŠs: Turizmus Online 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa