Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2009. 06. 09. 15:17

2001 óta minden évben megrendezik Békéscsabán az év "legfinomabb" ünnepét, a sör- és csülökfesztivált. Idén kilencedik alkalommal vonulnak fel a sörgyártó óriások és népszerűsítik termékeiket. Nemcsak a sör szerelmeseit várják a rendezvényre, hanem azokat is, akik meg szeretnék kóstolni az ország legjobb csülökpörköltjét.A fesztiválon a hagyományokhoz híven számos sörgyártó képviselteti magát, népszerűsíti a legújabb sörfajtákat, valamint a már jól ismert és szeretett termékeket. A csapolt sör mellé természetesen finom falatok is dukálnak, ezért a sörfesztivált az ún. csülökparádéval kötötték össze a szervezők. Az előző évekhez képest még nagyobb területen, több mint 12 000 négyzetméteren várják a látogatókat, közel 800 000 embert.

A Békéscsaba iránt érdeklődők egyéb kulturális nevezetességeket is megtekinthetnek: a Munkácsy-házat és -múzeumot, a Jókai Színházat, gyönyörű sétálóutcán juthatnak el a katolikus-evangélikus templomhoz s a város egyik legszebb épületéhez, a felújított fürdőhöz.

A szervezők változatos programokkal készülnek erre a "jeles ünnepre": ír táncos-zenés showműsorral, olyan előadók koncertjeivel, mint a Republic, a
Bon Bon, Deák Bill Gyula, a Magna Cum Laude, Márk, az Edda vagy akár Demjén Ferenc.

Az első napon a megnyitó után ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára.
Vasárnap, gyermeknap lévén, a gyerekeké lesz a főszerep: az első 500 kisgyermeket ajándékkal lepik meg és cirkuszi programokkal kedveskednek nekik.
A vállalkozó kedvűek kipróbálhatják főzőtudományukat, s egy 1000 literes bográcsban elkészül az ország legjobb csülökpörköltje.

 IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
Helyszín: Békéscsaba, Városi Sportcsarnok zöldövezete
Időpont: 2009. május 27 - június 1.
Bővebb információ: www.csabaisorfesztival.hu  Forrás: Napvilág.net 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása