Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Csülökparádéval, pörköltfőzéssel
2009. 06. 09. 15:23

Hatnapos sörfesztivál BékéscsabánMájus 27. és június 1. között kilencedik alkalommal rendezik meg Békéscsabán hazánk legnagyobb sörfesztiválját.

A hat napon át tartó rendezvény helyszíne a Városi Sportcsarnok 12 ezer négyzetméter nagyságú zöldterülete, amelynek 3000 négyzetméterenyit rerületén fedett sátras részt alakítanak ki.

A vendégek 34 fajta sört kóstolhatnak végig, amelyek között háromféle angol, belga, flamand, német és hazai fajták is megtalálhatóak. A rendezők nagy súlyt helyeznek a tiszta környezetre: üvegpoharakba mérik a habzó nedűt, amelyet rendezett körülmények között egységes öltözékben szolgálnak majd fel.

A vendéglátásról öt étterem fog gondoskodni, s a vendégek végigkóstolhatják a csülök minden lehetséges változatát. Szombaton kerül sor a csülökparádéra, a pörköltfőzésre, amelyre mintegy 120 csapatot várnak. Zsűriként Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója, Benke László olimpiai bajnok mesterszakács, Bodrogi Gyula a nemzet színésze és Kemény Dénes a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya kóstol.

Pünkösd vasárnap gyermek- és családi napot tartanak, valamint a 2008-as erfurti szakácsolimpián részt vett séfek tartanak csülökfőző-sütő bemutatót. Hétfőn Benke Laci bácsi 1100 literes bográcsban készíti el mesterszakácsok közreműködésével a csülkös-káposztás-cvekedlit 2 mázsa káposztából, 1-1 mázsa csülökből és tésztából, valmint 3 kg sóból.

A hat nap alatt mintegy 150 ezer vendéget várnak, akik ha több napra érkeznek kényelmesen lakhatnak a városban és annak 50-60 km-es körzetében.

Információ:
www.csabaisorfesztival.hu   Forrás: www.utaslap.hu 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása