Bemutatkoz           Sajtfigyel           Hrek-aktualitsok           Kpgalria
2018. szeptember 24. htf -   Gellrt, Mercdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtfigyel

Zaba, pia dosztig – sör és csülökfesztivál Csabán
2009. 06. 09. 15:23

Kilencedik alkalommal várja a nagy zabásokat és a nagy ivókat a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé, amelyet május 27-e és június 1-je között rendeznek meg a békési megyeszékhelyenMájus 27-e és június 1-je között rendezik meg a 9. Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét Békéscsabán, a Gyulai úti sportcsarnoknál.
    Az esemény fõszervezõje, Bora Imre elmondta: 34-fajta csapolt sört kínálnak, többek között 1126 óta gyártott apátsági nedûket, 1664 óta készített francia gyümölcssört.
    Persze sok más látványossággal is párosul a csaknem egyhetes esemény, így például ismét begördül az angliai emeletes busz, amelyen négyféle ital lesz kapható. Újdonságszámba megy, hogy a Vonyarcvashegyrõl érkezõ 1800 liter kapacitású sörkamion. A nedûket literes és pintes korsókban mérik a folyékony kenyér híveinek.
    Persze a szervezõk nemcsak a nagy ivókra, hanem a hasukat kedvelõ nagy zabálókra is gondoltak. Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke arról beszélt: szombaton megrendezik a csülökpörköltfõzõ-versenyt, június 1-jén ezerliteres óriásbográcsban káposztás cvekedlit fõznek pirított csülökkel. Aligha kell bizonygatni, a nedû és a csülök nagyon jól megfér egymás mellett – lehet a hasat növeszteni.
    S, hogy a legínyencebbeket is kiszolgálják, kapható lesz majd csabai sörös-csülkös kalács is.
    Koncertet ad többek között a Republic, a Deák Bill Blues Band, az Edda, a Magna Cum Laude és Demjén Ferenc.
    A sörfesztivállal egy idõben rendezik meg május 29-június 1. között a 17. Csaba Expót, egyben elsõ alkalommal a Békési Mezõgazdasági és Élelmiszer-ipari kiállítást.  Forrs: www.puk.hu 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kszts - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejleszts
Programozs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elktelezett a kulturlt italfogyaszts irnt.
Szeszesital fogyasztst 18 v alatt nem ajnljuk.

Krjk, adja meg letkort!
Oldal elhagysa