Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2009. 06. 09. 15:24

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtől megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerűsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat isMagyarország legnagyobb sörfesztiválja céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A rendezvény első napján a szokásoknak megfelelően az ejtőernyősöknek köszönhetően az égből érkezik az első söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára.

A május 27-től június 1-ig tartandó több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Rengeteg sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeznek meg a szervezők. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján a a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es és pintes korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. Igazi különlegesség az Angliából érkező 4 fajta sör, ami egy igazi angliai emeletes buszban lesz kapható. Emellett újdonság lesz a Vonyarcvashegyről érkező sörkamion, amely kapacitása nem kevesebb, mint 1800 l. Itt állandóan 4 celsius fok hőmérsékletű, kiváló minőségű házi főzésű barna és világos sört kínálnak a látogatók számára. A közönséget naponta élő koncertek szórakoztatják. 

A szervezők nem feledkeznek meg a jótékonykodásról sem. Mivel ezen időtartam alatt szokott lenni a gyermeknap is, így a gyerekek különleges kedvezményekben részesülnek. Különböző programokat szerveznek a gyerekeknek és ingyen ebédet is osztanak. A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés Megyei Gasztronómiai Team vezetésével, valamint Benke Laci bácsi többszörös olimpiai mesterszakács 1000 litereses óriásbográcsban főz a nagyérdeműnek.

Szombaton a baráti társaságoké a főszerep, amikor is a Csülökpörkölt főző versenyen megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Ide 100 csapat jelentkezését várják. Az első három csapat pénzjutalomban részesül, de emellett számos különdíj is gazdára talál. Az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozza. A rendezvény fővédnöke a Magyar Turizmus Zrt. A rendezvény gasztronómiai fővédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

A rendezvényhez kapcsolódóan május 29-én, pénteken10.30-tól 12.00-ig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége vállalkozói fórumot tart, amelynek témája: A pénzügyi és gazdasági válság kezelése. A rendezvénnyel egy időben, egy helyszínen rendezi meg az Expo-Team Kft. a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásárt, illetve az I. Békési Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást, melynek a szervezők a következő mottót társították: „Magyar mezőgazdaság a hazai, egészséges élelmiszerek előállításáért, a megújuló energiaforrások alapanyagainak megtermeléséért.”  Forrás: híradó online 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása