Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. november 12. hétfő -   Jónás, Renátó napja van - holnap Szilvia napja lesz.         Sajtófigyelő

IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2009. 06. 10. 09:13

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. évtõl megrendezett Csabai Sörfesztivál és Csülökparádét, melyen számos sörgyártó képviselteti magát és népszerûsíti a legújabb termékeiket, illetve a már ismert és megszeretett márkákat is. Az idén május 27- június 1-ig rendezik meg Békéscsabán a Városi Sportcsarnok zöldterületén – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.Magyarország legnagyobb sörfesztiválja céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerûsítése, Békéscsaba város idegenforgalmi kínálatának bõvítése, a nemzetközi kapcsolatok erõsítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése. A rendezvény elsõ napján a szokásoknak megfelelõen az ejtõernyõsöknek köszönhetõen az égbõl érkezik az elsõ söröshordó, melynek tartalmát ingyen mérik ki a látogatók számára. A több napos fesztivál több csemegével, különlegességgel is szolgál. Rengeteg sörrel ismerkedhetnek meg a látogatók, és a sörhöz kiválóan illõ csülökrõl sem feledkeznek meg a szervezõk. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján a a hagyományokhoz híven a sört 1 l-es és pintes korsókból fogyaszthatják a folyékony kenyér szerelmesei. Igazi különlegesség az Angliából érkezõ 4 fajta sör, ami egy igazi angliai emeletes buszban lesz kapható. Emellett újdonság lesz a Vonyarcvashegyrõl érkezõ sörkamion, amely kapacitása nem kevesebb, mint 1800 l.Itt állandóan 4 celsius fok hõmérsékletû, kiváló minõségû házi fõzésû barna és világos sört kínálnak a látogatók számára. A közönséget naponta élõ koncertek szórakoztatják. Színpadra lép a Republic, az Edda, Márió, a Magna Cum Laude, az Ismerõs Arcok, Demjén Ferenc, Deák Bill Gyula, a Bon Bon, Auth Csilla, Somló Tamás, Hevesi Tamás, a Karen Caroll Mississippi Grave Diggers, Márk, illetve vasárnap este Dévényi Tibi bács retro discojában szórakozhatnak a rendezvényre kilátogatók.

A szervezõk nem feledkeznek meg a jótékonykodásról sem. Mivel ezen idõtartam alatt szokott lenni a gyermeknap is, így a gyerekek különleges kedvezményekben részesülnek. Különbözõ programokat szerveznek a gyerekeknek és ingyen ebédet is osztanak.

A rendezvényen ételkészítési bemutatókat tartanak a Békés Megyei Gasztronómiai Team vezetésével, valamint Benke Laci bácsi többszörös olimpiai mesterszakács 1000 litereses óriásbográcsban fõz a nagyérdemûnek.

Szombaton a baráti társaságoké a fõszerep, amikor is a Csülökpörkölt fõzõ versenyen megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Ide 100 csapat jelentkezését várják.

Az elsõ három csapat pénzjutalomban részesül, de emellett számos különdíj is gazdára talál.

-legszebb asztal

-legötletesebben elkészített étel

-legillatosabb étel

-legízletesebb étel

-legjobb állagú pörkölt

-legszebb színû pörkölt

-legkülönlegesebb pörkölt.

Az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozza, úgy mint Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. Vezérigazgatója, Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, a 2007-es év Nemzet Színésze, azaz Bodrogi Gyula és Dr. Kemény Dénes a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

A rendezvény fõvédnöke a Magyar Turizmus Zrt.

A rendezvény gasztronómiai fõvédnöke a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség.

A rendezvényhez kapcsolódóan május 29-én, pénteken10.30-tól 12.00-ig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége vállalkozói fórumot tart, amelynek témája: A pénzügyi és gazdasági válság kezelése.

A rendezvénnyel egy idõben, egy helyszínen rendezi meg az Expo-Team Kft. a XVII. Csaba Expo Nemzetközi Kiállítás és Vásárt, illetve az I. Békési Mezõgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást, melynek a szervezõk a következõ mottót társították: „Magyar mezõgazdaság a hazai, egészséges élelmiszerek elõállításáért, a megújuló energiaforrások alapanyagainak megtermeléséért.”  Forrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2009. május 21. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása