Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 18. kedd -   Diána napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtófigyelő

IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2009. 06. 10. 09:13

Már hagyományosnak lehet tekinteni a 2001. Ă©vtõl megrendezett Csabai Sörfesztivál Ă©s CsĂĽlökparádĂ©t, melyen számos sörgyártĂł kĂ©pviselteti magát Ă©s nĂ©pszerûsĂ­ti a legĂşjabb termĂ©keiket, illetve a már ismert Ă©s megszeretett márkákat is. Az idĂ©n május 27- jĂşnius 1-ig rendezik meg BĂ©kĂ©scsabán a Városi Sportcsarnok zöldterĂĽletĂ©n – Ă©rtesĂĽlt az OBJEKTĂŤV HĂ­rĂĽgynöksĂ©g.Magyarország legnagyobb sörfesztiválja cĂ©ljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtĂ©se Ă©s nĂ©pszerûsĂ­tĂ©se, BĂ©kĂ©scsaba város idegenforgalmi kĂ­nálatának bõvĂ­tĂ©se, a nemzetközi kapcsolatok erõsĂ­tĂ©se, valamint gasztronĂłmiai kĂĽlönlegessĂ©gek bevezetĂ©se. A rendezvĂ©ny elsõ napján a szokásoknak megfelelõen az ejtõernyõsöknek köszönhetõen az Ă©gbõl Ă©rkezik az elsõ söröshordĂł, melynek tartalmát ingyen mĂ©rik ki a látogatĂłk számára. A több napos fesztivál több csemegĂ©vel, kĂĽlönlegessĂ©ggel is szolgál. Rengeteg sörrel ismerkedhetnek meg a látogatĂłk, Ă©s a sörhöz kiválĂłan illõ csĂĽlökrõl sem feledkeznek meg a szervezõk. Magyarország leglátogatottabb Sörfesztiválján a a hagyományokhoz hĂ­ven a sört 1 l-es Ă©s pintes korsĂłkbĂłl fogyaszthatják a folyĂ©kony kenyĂ©r szerelmesei. Igazi kĂĽlönlegessĂ©g az AngliábĂłl Ă©rkezõ 4 fajta sör, ami egy igazi angliai emeletes buszban lesz kaphatĂł. Emellett Ăşjdonság lesz a Vonyarcvashegyrõl Ă©rkezõ sörkamion, amely kapacitása nem kevesebb, mint 1800 l.Itt állandĂłan 4 celsius fok hõmĂ©rsĂ©kletû, kiválĂł minõsĂ©gû házi fõzĂ©sû barna Ă©s világos sört kĂ­nálnak a látogatĂłk számára. A közönsĂ©get naponta Ă©lõ koncertek szĂłrakoztatják. SzĂ­npadra lĂ©p a Republic, az Edda, MáriĂł, a Magna Cum Laude, az Ismerõs Arcok, DemjĂ©n Ferenc, Deák Bill Gyula, a Bon Bon, Auth Csilla, SomlĂł Tamás, Hevesi Tamás, a Karen Caroll Mississippi Grave Diggers, Márk, illetve vasárnap este DĂ©vĂ©nyi Tibi bács retro discojában szĂłrakozhatnak a rendezvĂ©nyre kilátogatĂłk.

A szervezõk nem feledkeznek meg a jĂłtĂ©konykodásrĂłl sem. Mivel ezen idõtartam alatt szokott lenni a gyermeknap is, Ă­gy a gyerekek kĂĽlönleges kedvezmĂ©nyekben rĂ©szesĂĽlnek. KĂĽlönbözõ programokat szerveznek a gyerekeknek Ă©s ingyen ebĂ©det is osztanak.

A rendezvĂ©nyen Ă©telkĂ©szĂ­tĂ©si bemutatĂłkat tartanak a BĂ©kĂ©s Megyei GasztronĂłmiai Team vezetĂ©sĂ©vel, valamint Benke Laci bácsi többszörös olimpiai mesterszakács 1000 litereses Ăłriásbográcsban fõz a nagyĂ©rdemûnek.

Szombaton a baráti társaságokĂ© a fõszerep, amikor is a CsĂĽlökpörkölt fõzõ versenyen megmutathatják, ki hogy bánik a fakanállal. Ide 100 csapat jelentkezĂ©sĂ©t várják.

Az elsõ három csapat pĂ©nzjutalomban rĂ©szesĂĽl, de emellett számos kĂĽlöndĂ­j is gazdára talál.

-legszebb asztal

-legötletesebben elkészített étel

-legillatosabb Ă©tel

-legĂ­zletesebb Ă©tel

-legjobb állagú pörkölt

-legszebb szĂ­nû pörkölt

-legkülönlegesebb pörkölt.

Az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozza, úgy mint Dr. Róna Iván a Magyar Turizmus Zrt. Vezérigazgatója, Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, a 2007-es év Nemzet Színésze, azaz Bodrogi Gyula és Dr. Kemény Dénes a magyar férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

A rendezvĂ©ny fõvĂ©dnöke a Magyar Turizmus Zrt.

A rendezvĂ©ny gasztronĂłmiai fõvĂ©dnöke a Magyar Nemzeti GasztronĂłmiai SzövetsĂ©g.

A rendezvényhez kapcsolódóan május 29-én, pénteken10.30-tól 12.00-ig a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége vállalkozói fórumot tart, amelynek témája: A pénzügyi és gazdasági válság kezelése.

A rendezvĂ©nnyel egy idõben, egy helyszĂ­nen rendezi meg az Expo-Team Kft. a XVII. Csaba Expo Nemzetközi KiállĂ­tás Ă©s Vásárt, illetve az I. BĂ©kĂ©si Mezõgazdasági Ă©s Élelmiszeripari SzakkiállĂ­tást, melynek a szervezõk a következõ mottĂłt társĂ­tották: „Magyar mezõgazdaság a hazai, egĂ©szsĂ©ges Ă©lelmiszerek elõállĂ­tásáért, a megĂşjulĂł energiaforrások alapanyagainak megtermelĂ©sĂ©Ă©rt.”  Forrás: OBJEKTĂŤV HĂ­rĂĽgynöksĂ©g 2009. május 21. 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása