Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 18. kedd -   DiŠna napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtůfigyelű

IX. Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©
2009. 06. 10. 09:17

B√©k√©scsaba, 2009. m√°jus 27 - j√ļnius 01. S√∂r √©s gasztron√≥miaA Csabai S√∂rfesztiv√°lt √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©t m√°r 2001 √≥ta rendezik meg B√©k√©scsab√°n, ahol p√°r nap erej√©ig √∂sszegyûlnek a s√∂rgy√°rt√≥k √©s s√∂rim√°d√≥k. A n√©pszerû rendezv√©nyen sz√°mos s√∂rgy√°rt√≥ jelen van √©s n√©pszerûs√≠ti a habz√≥ term√©keit. A rendezv√©ny c√©lja a s√∂r n√©pszerûs√≠t√©se mellett, a kult√ļr√°lt s√∂rfogyaszt√°s megteremt√©se is, valamint B√©k√©scsaba idegenforgalmi k√≠n√°lat√°nak bõv√≠t√©se. Teh√°t s√∂r√∂shord√≥ra fel s√∂rkedvelõk!... no meg azok is, akik m√©g csak most ismerkednek az aranys√°rg√°n csillog√≥ itallal, mert j√≥l fog esni a ny√°ri melegben egy-k√©t hûv√∂s kors√≥val elkortyolgatni a legfinomabb s√∂r√∂kbõl.

A S√∂rfesztiv√°l nyit√°nya, mikor az √©gbõl √©rkezik meg az elsõ s√∂r√∂shord√≥, mint egy isteni aj√°nd√©k. Val√≥j√°ban a produkci√≥ ejtõernyõs√∂knek lesz k√∂sz√∂nhetõ, a szervezõknek meg az, hogy a hord√≥ foly√©kony tartalma ingyen lesz kim√©rve. A S√∂rfesztiv√°lon a l√°togat√≥k 30 fajta s√∂rrel ismerkedhetnek, √©s hogy a kulin√°ris √©lvezet kerek legyen a szervezõk a hozz√°val√≥r√≥l sem feledkeztek meg, a cs√ľl√∂krõl. A ropog√≥s cs√ľl√∂k fens√©ges illata csalogat√≥ lesz az oda l√°togat√≥k sz√°m√°ra. A hagyom√°nyokhoz h√≠ven a foly√©kony kenyeret 1 literes kors√≥kb√≥l fogyaszthatja az aki elb√≠rja! A bev√°llal√≥s b√°tor jelentkezõk vet√©lkedõk√∂n, s√∂r√∂s versenyeken is bizony√≠thatj√°k a s√∂rrel val√≥ bar√°ts√°gukat. Mindek√∂zben a k√∂z√∂ns√©get v√°ltozatos koncertek √©s m√°s sz√≠npadi elõad√°sok sz√≥rakoztatj√°k.

A Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√© szervezõi a j√≥t√©konykod√°st is igen fontosnak tartj√°k, ez√©rt a gyermeknapra is tekintettel a rendezv√©nyre kil√°togat√≥ gyerekek k√ľl√∂nleges kedvezm√©nyekben r√©szes√ľlnek √©s ingyen eb√©det is kapnak.

A fõz√©si tudom√°nyukat csiszolgatni k√≠v√°n√≥ h√°ziasszonyok a rendezv√©ny √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥in megfigyelhetik, hogy a profik a B√©k√©s Megyei Gasztron√≥miai Team olimpiai bajnok mesterszak√°csai hogyan is kavarnak, √©s elleshetnek tõl√ľk egy-k√©t mesterfog√°st.

Szombaton a v√°llalkoz√≥ kedvû amatõr√∂k Cs√ľl√∂kp√∂rk√∂lt fõzõ versenyen megmutathatj√°k tud√°sukat.

A 2009-es √©v a Cs√ľl√∂kpar√°d√©n √ļjdons√°got hoz, hiszen most elõsz√∂r ker√ľl megrendez√©sre a Cs√ľl√∂k K√ľl√∂nlegess√©gek Eur√≥pa-bajnoks√°ga.

√≠zel√≠tõ a Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√© programjaib√≥l:

·         naponta k√©t √©lõ koncert

·         Benke Laci b√°csi, olimpia bajnok mesterszak√°cs 1000 literes √≥ri√°sbogr√°csban fõz a rendezv√©nyre kil√°togat√≥knak

·         A B√©k√©s Megyei Gasztron√≥miai Team olimpiai bajnok mesterszak√°csainak √©telk√©sz√≠t√©si bemutat√≥ja Proh√°szka B√©la Venesz-d√≠jas-, olimpiai bajnok mesterszak√°cs vezet√©s√©vel

·         Cs√ľl√∂kp√∂rk√∂lt-fõzõ verseny

·         Operett g√°la

·         N√©pt√°nc bemutat√≥k

·         Civil nap

·         Gyermek nap

·         T√∂rpi gyermek focikupa

·         Kirakod√≥ v√°s√°r √©s m√©g sok sz√≠nes program

A programok r√©szletesen a rendezv√©ny honlapj√°n olvashat√≥k: Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√© programok

Honlap: www.csabaisorfesztival.hu  ForrŠs: www.aranyoldalak.hu 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa