Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2009. 06. 10. 09:17

Békéscsaba, 2009. május 27 - június 01. Sör és gasztronómiaA Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét már 2001 óta rendezik meg Békéscsabán, ahol pár nap erejéig összegyűlnek a sörgyártók és sörimádók. A népszerű rendezvényen számos sörgyártó jelen van és népszerűsíti a habzó termékeit. A rendezvény célja a sör népszerűsítése mellett, a kultúrált sörfogyasztás megteremtése is, valamint Békéscsaba idegenforgalmi kínálatának bővítése. Tehát söröshordóra fel sörkedvelők!... no meg azok is, akik még csak most ismerkednek az aranysárgán csillogó itallal, mert jól fog esni a nyári melegben egy-két hűvös korsóval elkortyolgatni a legfinomabb sörökből.

A Sörfesztivál nyitánya, mikor az égből érkezik meg az első söröshordó, mint egy isteni ajándék. Valójában a produkció ejtőernyősöknek lesz köszönhető, a szervezőknek meg az, hogy a hordó folyékony tartalma ingyen lesz kimérve. A Sörfesztiválon a látogatók 30 fajta sörrel ismerkedhetnek, és hogy a kulináris élvezet kerek legyen a szervezők a hozzávalóról sem feledkeztek meg, a csülökről. A ropogós csülök fenséges illata csalogató lesz az oda látogatók számára. A hagyományokhoz híven a folyékony kenyeret 1 literes korsókból fogyaszthatja az aki elbírja! A bevállalós bátor jelentkezők vetélkedőkön, sörös versenyeken is bizonyíthatják a sörrel való barátságukat. Mindeközben a közönséget változatos koncertek és más színpadi előadások szórakoztatják.

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szervezői a jótékonykodást is igen fontosnak tartják, ezért a gyermeknapra is tekintettel a rendezvényre kilátogató gyerekek különleges kedvezményekben részesülnek és ingyen ebédet is kapnak.

A főzési tudományukat csiszolgatni kívánó háziasszonyok a rendezvény ételkészítési bemutatóin megfigyelhetik, hogy a profik a Békés Megyei Gasztronómiai Team olimpiai bajnok mesterszakácsai hogyan is kavarnak, és elleshetnek tőlük egy-két mesterfogást.

Szombaton a vállalkozó kedvű amatőrök Csülökpörkölt főző versenyen megmutathatják tudásukat.

A 2009-es év a Csülökparádén újdonságot hoz, hiszen most először kerül megrendezésre a Csülök Különlegességek Európa-bajnoksága.

ízelítő a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programjaiból:

·         naponta két élő koncert

·         Benke Laci bácsi, olimpia bajnok mesterszakács 1000 literes óriásbográcsban főz a rendezvényre kilátogatóknak

·         A Békés Megyei Gasztronómiai Team olimpiai bajnok mesterszakácsainak ételkészítési bemutatója Prohászka Béla Venesz-díjas-, olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével

·         Csülökpörkölt-főző verseny

·         Operett gála

·         Néptánc bemutatók

·         Civil nap

·         Gyermek nap

·         Törpi gyermek focikupa

·         Kirakodó vásár és még sok színes program

A programok részletesen a rendezvény honlapján olvashatók: Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programok

Honlap: www.csabaisorfesztival.hu  Forrás: www.aranyoldalak.hu 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása