Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. november 12. hétfő -   Jónás, Renátó napja van - holnap Szilvia napja lesz.         Sajtófigyelő

IX. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé
2009. 06. 10. 09:17

Békéscsaba, 2009. május 27 - június 01. Sör és gasztronómiaA Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét már 2001 óta rendezik meg Békéscsabán, ahol pár nap erejéig összegyûlnek a sörgyártók és sörimádók. A népszerû rendezvényen számos sörgyártó jelen van és népszerûsíti a habzó termékeit. A rendezvény célja a sör népszerûsítése mellett, a kultúrált sörfogyasztás megteremtése is, valamint Békéscsaba idegenforgalmi kínálatának bõvítése. Tehát söröshordóra fel sörkedvelõk!... no meg azok is, akik még csak most ismerkednek az aranysárgán csillogó itallal, mert jól fog esni a nyári melegben egy-két hûvös korsóval elkortyolgatni a legfinomabb sörökbõl.

A Sörfesztivál nyitánya, mikor az égbõl érkezik meg az elsõ söröshordó, mint egy isteni ajándék. Valójában a produkció ejtõernyõsöknek lesz köszönhetõ, a szervezõknek meg az, hogy a hordó folyékony tartalma ingyen lesz kimérve. A Sörfesztiválon a látogatók 30 fajta sörrel ismerkedhetnek, és hogy a kulináris élvezet kerek legyen a szervezõk a hozzávalóról sem feledkeztek meg, a csülökrõl. A ropogós csülök fenséges illata csalogató lesz az oda látogatók számára. A hagyományokhoz híven a folyékony kenyeret 1 literes korsókból fogyaszthatja az aki elbírja! A bevállalós bátor jelentkezõk vetélkedõkön, sörös versenyeken is bizonyíthatják a sörrel való barátságukat. Mindeközben a közönséget változatos koncertek és más színpadi elõadások szórakoztatják.

A Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szervezõi a jótékonykodást is igen fontosnak tartják, ezért a gyermeknapra is tekintettel a rendezvényre kilátogató gyerekek különleges kedvezményekben részesülnek és ingyen ebédet is kapnak.

A fõzési tudományukat csiszolgatni kívánó háziasszonyok a rendezvény ételkészítési bemutatóin megfigyelhetik, hogy a profik a Békés Megyei Gasztronómiai Team olimpiai bajnok mesterszakácsai hogyan is kavarnak, és elleshetnek tõlük egy-két mesterfogást.

Szombaton a vállalkozó kedvû amatõrök Csülökpörkölt fõzõ versenyen megmutathatják tudásukat.

A 2009-es év a Csülökparádén újdonságot hoz, hiszen most elõször kerül megrendezésre a Csülök Különlegességek Európa-bajnoksága.

ízelítõ a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programjaiból:

·         naponta két élõ koncert

·         Benke Laci bácsi, olimpia bajnok mesterszakács 1000 literes óriásbográcsban fõz a rendezvényre kilátogatóknak

·         A Békés Megyei Gasztronómiai Team olimpiai bajnok mesterszakácsainak ételkészítési bemutatója Prohászka Béla Venesz-díjas-, olimpiai bajnok mesterszakács vezetésével

·         Csülökpörkölt-fõzõ verseny

·         Operett gála

·         Néptánc bemutatók

·         Civil nap

·         Gyermek nap

·         Törpi gyermek focikupa

·         Kirakodó vásár és még sok színes program

A programok részletesen a rendezvény honlapján olvashatók: Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé programok

Honlap: www.csabaisorfesztival.hu  Forrás: www.aranyoldalak.hu 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása