Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         







Sajtófigyelő

Idén IX. alkalommal rendezték meg a Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét
2009. 06. 10. 09:20

2009. Május 27. és június 1. között Békéscsabán rendezték meg a IX. Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét. Az esemény május 28-i hivatalos megnyitóján köszöntőt mondott Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú város polgármestere és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.



A több napos fesztivál több csemegével és különlegességgel is szolgált. A sörkülönlegességek mellett, a sörhöz kiválóan illő csülökről sem feledkeztek meg a szervezők. A közönséget pedig mindennap élő koncertek szórakoztatták. A több mint 100 csapat részvételével zajló csülökpörkölt főző versenyen az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozta, úgy mint Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Fésűs Nelly és Szomor György színészek és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Naponta több 10.000 látogató kísérte figyelemmel a főzőversenyt és az élő koncerteket. A cirkuszi mutatványok fortélyait a gyereknap keretei között pedig több ezer gyerek sajátíthatta el.

Magyarország legnagyobb sörfesztiválja céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerűsítése, Békéscsaba város turisztikai kínálatának bővítése, a nemzetközi kapcsolatok erősítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladatának tartja a nagy turisztikai vonzerővel rendelkező események népszerűsítését: a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szorosan illeszkedik a Kulturális Turizmus Évének „Bor és gasztronómia pilléréhez", továbbá a 2010-es Fesztiválok Évéhez is.



  Forrás: www.euroastra.hu 

Vissza a cikkekhez












Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása