Bemutatkoz           Sajtfigyel           Hrek-aktualitsok           Kpgalria
2018. szeptember 18. kedd -   Dina napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtfigyel

Idén IX. alkalommal rendezték meg a Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét
2009. 06. 10. 09:20

2009. Május 27. és június 1. között Békéscsabán rendezték meg a IX. Csabai Sörfesztivált és Csülökparádét. Az esemény május 28-i hivatalos megnyitóján köszöntõt mondott Domokos László, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke, Vantara Gyula, Békéscsaba Megyei Jogú város polgármestere és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.A több napos fesztivál több csemegével és különlegességgel is szolgált. A sörkülönlegességek mellett, a sörhöz kiválóan illõ csülökrõl sem feledkeztek meg a szervezõk. A közönséget pedig mindennap élõ koncertek szórakoztatták. A több mint 100 csapat részvételével zajló csülökpörkölt fõzõ versenyen az elkészített ételeket számos elismert személyiség pontozta, úgy mint Benke Laci bácsi olimpiai bajnok mesterszakács, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke, Fésûs Nelly és Szomor György színészek és Dr. Róna Iván, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Naponta több 10.000 látogató kísérte figyelemmel a fõzõversenyt és az élõ koncerteket. A cirkuszi mutatványok fortélyait a gyereknap keretei között pedig több ezer gyerek sajátíthatta el.

Magyarország legnagyobb sörfesztiválja céljai között szerepel a kulturált sörfogyasztás megteremtése és népszerûsítése, Békéscsaba város turisztikai kínálatának bõvítése, a nemzetközi kapcsolatok erõsítése, valamint gasztronómiai különlegességek bevezetése.

A Magyar Turizmus Zrt. kiemelt feladatának tartja a nagy turisztikai vonzerõvel rendelkezõ események népszerûsítését: a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádé szorosan illeszkedik a Kulturális Turizmus Évének „Bor és gasztronómia pilléréhez", továbbá a 2010-es Fesztiválok Évéhez is.  Forrs: www.euroastra.hu 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kszts - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejleszts
Programozs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elktelezett a kulturlt italfogyaszts irnt.
Szeszesital fogyasztst 18 v alatt nem ajnljuk.

Krjk, adja meg letkort!
Oldal elhagysa