Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtófigyelő

PáncĂ©los lovagok domborĂ­tottak a várkerti fõzõversenyen
2009. 09. 07. 15:26

Igazi augusztusi hõsĂ©gben mĂ©rtĂ©k össze tudásukat a Várkerti Vigasságok fõzõversenyĂ©nek lelkes rĂ©sztvevõi szombaton Gyulán.Nem Ă©reztĂ©k melegnek a gyulai páncĂ©los lovagok a harminc fok feletti hõmĂ©rsĂ©kletet a Várkerti Vigasságok szombati fõzõversenyĂ©n. Halasi RĂłbert csapatkapitány lapunknak elmondta, hogy az egyik hagyományõrzõ egyesĂĽlet által vĂ©telezett páncĂ©lingĂĽk sĂşlya 15 Ă©s 22 kilogramm között mozog.

— AmĂşgy nincs meleg — fogalmazta meg vĂ©lemĂ©nyĂ©t a csapatvezetõ. Mint kiderĂĽlt, a fiatalok kiválĂł erõállapotuk mellett azt is bemutatták, hogy a vizipipápábĂłl ki bĂ­r nagyobbat szippantani.

Kovács Attila, egy országos hĂ­rĂĽgynöksĂ©g helyi tudĂłsĂ­tĂłja csapatkapitánykĂ©nt elfejtette ugyan elhozni a legszĂĽksĂ©gesebb alkatrĂ©szeket, igaz, a bocsrácsállvány hiányát arra fogta, hogy a szervezõk csak azt Ă­rták, bográcsot kell hozni. ĂŤgy kollĂ©gánk Ăşgy vĂ©lte, bográcsállványra nincs is szĂĽksĂ©g. A csapat kreáciĂłja Ă­gy is a dobogĂł közelĂ©ben vĂ©gzett.

— Nagy remĂ©nyekkel vágtunk neki a versenynek, de sajnos nem szerepeltĂĽnk eredmĂ©nyesen — Ă©rtĂ©kelt Kovács Attila.

Az elsõ helyet egyĂ©bkĂ©nt a Lali Pecsenye fantázianevû csapat Ă©rdemelte ki. A miskolci, gyulai, budapesti versenyzõk alkotta triĂł káposztás mangalica tokányával szerezte meg az „aranyĂ©rmet”. A kĂ©pzeletbeli dobogĂł második fokára a Zwack szakkĂ©pzõ iskola diákjai állhattak fel kĂĽlönleges szõlõlevĂ©lbe csomagolt tõtikĂ©jĂĽkkel. A harmadik helyett a gyulai központĂş Harruckern Iskola ifjĂşsági csapata rosĂ©ra sĂĽlt mangalica pirĂ­tott burgonyával elnevezĂ©sû alkotása Ă©rdemelte ki.

   Forrás: BĂ©kĂ©s Megyei HĂ­rlap (2009. augusztus 29.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása