Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Páncélos lovagok domborítottak a várkerti főzőversenyen
2009. 09. 07. 15:26

Igazi augusztusi hőségben mérték össze tudásukat a Várkerti Vigasságok főzőversenyének lelkes résztvevői szombaton Gyulán.Nem érezték melegnek a gyulai páncélos lovagok a harminc fok feletti hőmérsékletet a Várkerti Vigasságok szombati főzőversenyén. Halasi Róbert csapatkapitány lapunknak elmondta, hogy az egyik hagyományőrző egyesület által vételezett páncélingük súlya 15 és 22 kilogramm között mozog.

— Amúgy nincs meleg — fogalmazta meg véleményét a csapatvezető. Mint kiderült, a fiatalok kiváló erőállapotuk mellett azt is bemutatták, hogy a vizipipápából ki bír nagyobbat szippantani.

Kovács Attila, egy országos hírügynökség helyi tudósítója csapatkapitányként elfejtette ugyan elhozni a legszükségesebb alkatrészeket, igaz, a bocsrácsállvány hiányát arra fogta, hogy a szervezők csak azt írták, bográcsot kell hozni. Így kollégánk úgy vélte, bográcsállványra nincs is szükség. A csapat kreációja így is a dobogó közelében végzett.

— Nagy reményekkel vágtunk neki a versenynek, de sajnos nem szerepeltünk eredményesen — értékelt Kovács Attila.

Az első helyet egyébként a Lali Pecsenye fantázianevű csapat érdemelte ki. A miskolci, gyulai, budapesti versenyzők alkotta trió káposztás mangalica tokányával szerezte meg az „aranyérmet”. A képzeletbeli dobogó második fokára a Zwack szakképző iskola diákjai állhattak fel különleges szőlőlevélbe csomagolt tőtikéjükkel. A harmadik helyett a gyulai központú Harruckern Iskola ifjúsági csapata roséra sült mangalica pirított burgonyával elnevezésű alkotása érdemelte ki.

   Forrás: Békés Megyei Hírlap (2009. augusztus 29.) 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása