Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

A csülökre csúszhat a sör
2010. 05. 25. 15:53
Fesztivál Brüsszeli csipkére emlékeztető hab az italon

A X. Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéra látogatók számos különlegességgel találkozhatnak június 8-13. között. Két világhírű együttes, június 8-án a Chris Norman & Band (a frontember a Smokie egykori énekese), június 12-én pedig a Saragossa Band ad élőkoncertet a Békéscsabai Városi Sportcsarnok zöldterületén.
A rendezvényen csapoltsör-különlegességeket kóstolhatnak meg a hagyományos világos, félbarna és barna, szűrt és szűretlen nedűk mellett a látogatók. Kamionból házi főzésű sört kínálnak, a belga sörök sátrában mézzel fűszerezett Barbar, apátsági Floreffe Blonde világos sör mellett meggy, alma és málnaízesítésű búzasöröket is fogyaszthatnak a folyékony kenyér szerelmesei. A Floris Kriek meggy ízesítésű búzasörről egy idézet: „A rubintszínű ital peremén finom rajzolatú, a brüsszeli csipkére emlékeztető hab jelenik meg. Az intenzív meggyillat megelőlegezi ennek a sörnek az édeskés-savanykás gyümölcsízét, melyhez pezsdítően járul hozzá az élénk szénsavas textúra.” Közkedvelt a Kwak, vagyis a flamand barna sör is. A Corsendonk pilzeni típusú apátsági világos sör ugyan nem hagyományos apátsági sör, de a szerzetesek keze nyomát mégis ott érezni a gyógyfüvekre emlékeztető illatban.
Június 12-én ön is részese lehet egy Guinness-rekord kísérletnek, 19 órakor kezdődik az egyliteres teli söröskorsókkal koccintás. Június 13-án, vasárnap az 1100 literes óriásbográcsban csülökpörköltet főznek a Békés Megyei Culinary Team tagjai és vendégei. A bográcsosból 300 forintért bárki vehet, ehet egy adagot. A labdarúgást szeretők a futball világbajnokság mérkőzéseit óriáskivetítőn követhetik. A fesztiválon megrendezik a kürtöskalács-sütők és a kemencéslángos-készítők országos találkozóját is.  Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása