Bemutatkozů           Sajtůfigyelű           HŪrek-aktualitŠsok           Kťpgalťria
2018. szeptember 24. hťtfű -   Gellťrt, Mercťdesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtůfigyelű

A cs√ľl√∂kre cs√ļszhat a s√∂r
2010. 05. 25. 15:53
Fesztiv√°l Br√ľsszeli csipk√©re eml√©keztetõ hab az italon

A X. Csabai S√∂rfesztiv√°l √©s Cs√ľl√∂kpar√°d√©ra l√°togat√≥k sz√°mos k√ľl√∂nlegess√©ggel tal√°lkozhatnak j√ļnius 8-13. k√∂z√∂tt. K√©t vil√°gh√≠rû egy√ľttes, j√ļnius 8-√°n a Chris Norman & Band (a frontember a Smokie egykori √©nekese), j√ļnius 12-√©n pedig a Saragossa Band ad √©lõkoncertet a B√©k√©scsabai V√°rosi Sportcsarnok z√∂ldter√ľlet√©n.
A rendezv√©nyen csapolts√∂r-k√ľl√∂nlegess√©geket k√≥stolhatnak meg a hagyom√°nyos vil√°gos, f√©lbarna √©s barna, szûrt √©s szûretlen nedûk mellett a l√°togat√≥k. Kamionb√≥l h√°zi fõz√©sû s√∂rt k√≠n√°lnak, a belga s√∂r√∂k s√°tr√°ban m√©zzel fûszerezett Barbar, ap√°ts√°gi Floreffe Blonde vil√°gos s√∂r mellett meggy, alma √©s m√°lna√≠zes√≠t√©sû b√ļzas√∂r√∂ket is fogyaszthatnak a foly√©kony keny√©r szerelmesei. A Floris Kriek meggy √≠zes√≠t√©sû b√ļzas√∂rrõl egy id√©zet: „A rubintsz√≠nû ital perem√©n finom rajzolat√ļ, a br√ľsszeli csipk√©re eml√©keztetõ hab jelenik meg. Az intenz√≠v meggyillat megelõlegezi ennek a s√∂rnek az √©desk√©s-savanyk√°s gy√ľm√∂lcs√≠z√©t, melyhez pezsd√≠tõen j√°rul hozz√° az √©l√©nk sz√©nsavas text√ļra.” K√∂zkedvelt a Kwak, vagyis a flamand barna s√∂r is. A Corsendonk pilzeni t√≠pus√ļ ap√°ts√°gi vil√°gos s√∂r ugyan nem hagyom√°nyos ap√°ts√°gi s√∂r, de a szerzetesek keze nyom√°t m√©gis ott √©rezni a gy√≥gyf√ľvekre eml√©keztetõ illatban.
J√ļnius 12-√©n √∂n is r√©szese lehet egy Guinness-rekord k√≠s√©rletnek, 19 √≥rakor kezdõdik az egyliteres teli s√∂r√∂skors√≥kkal koccint√°s. J√ļnius 13-√°n, vas√°rnap az 1100 literes √≥ri√°sbogr√°csban cs√ľl√∂kp√∂rk√∂ltet fõznek a B√©k√©s Megyei Culinary Team tagjai √©s vend√©gei. A bogr√°csosb√≥l 300 forint√©rt b√°rki vehet, ehet egy adagot. A labdar√ļg√°st szeretõk a futball vil√°gbajnoks√°g m√©rkõz√©seit √≥ri√°skivet√≠tõn k√∂vethetik. A fesztiv√°lon megrendezik a k√ľrt√∂skal√°cs-s√ľtõk √©s a kemenc√©sl√°ngos-k√©sz√≠tõk orsz√°gos tal√°lkoz√≥j√°t is.  ForrŠs: B√©k√©s Megyei H√≠rlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal kťszŪtťs - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztťs
ProgramozŠs


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkŲtelezett a kulturŠlt italfogyasztŠs irŠnt.
Szeszesital fogyasztŠsŠt 18 ťv alatt nem ajŠnljuk.

KťrjŁk, adja meg ťletkorŠt!
Oldal elhagyŠsa