Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Kolbászhegy borkísérettel
Versenyek is. Sláger lehet a méteres, mint búcsúban a hosszú cukor
2005. 11. 09. 13:29
A csabai kolbász, a vendégszeretet és a városért érzett felelősség, az értékek bemutatása áll az idei csabai kolbászfesztivál középpontjában. A fő attrakció most is a jövő szombati kolbászkészítő verseny lesz a sportcsarnokban.

-Erdélyből több, mint 15 csapat nevezett a kolbászkészítő versenyre, de sokan jönnek Szlovákiából is - hangsúlyozta dr. Ambrus Zoltán főszervező az október 20-23. közötti kolbászfesztivál tegnapi beharangozóján. Érkeznek versenyzők az USA-ból és Mexikóból, összesen 306 csapat verseng majd. Uhrin Zoltán, a Csabai Kolbászklub elnöke elmondta: a szárazkolbászok versenye is nívósnak ígérkezik. Hosszú hónapokig dédelgetett remekművekkel neveznek be a jelentkezők, a 100 ezer forintos első díjért bizonyára nagy lesz a harc. Dékány Ferenc, a Csabahús Kft. igazgatója kiemelte: Csabai vastagkolbászuk idén elnyerte a Magyar Termék Magydíjat. A látogatók elől sem rejtik el a győztes portékát, vagyis újra sláger lehet a méteres, másfél méteres kiszerelés.

-Úgy vitték az emberek haza a kolbászainkat, mint búcsúból a hosszú cukrot- fogalmazott a csabai kolbász népszerűségével kapcsolatban az igazgató. Bora Imre, a Bora- Patrick Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a borvigadalom alatt több, mint 30 pincészet nedűit kortyolgathatják a megjelentek. Szinte mindegyik borvidék képviselteti magát, és versenyt is rendeznek négy kategóriában.Gábel István az agrárkamara megyei titkárhelyettese arról szólt, hogy a megyeháza nagytermében jövő hét csütörtökön sertéstenyésztői fórumot tartanak. Itt adják át a sertéstenyésztői verseny díjait is.  Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása