Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtófigyelő

Kolbászhegy borkísérettel
Versenyek is. Sláger lehet a méteres, mint búcsúban a hosszú cukor
2005. 11. 09. 13:29
A csabai kolbász, a vendĂ©gszeretet Ă©s a városĂ©rt Ă©rzett felelõssĂ©g, az Ă©rtĂ©kek bemutatása áll az idei csabai kolbászfesztivál közĂ©ppontjában. A fõ attrakciĂł most is a jövõ szombati kolbászkĂ©szĂ­tõ verseny lesz a sportcsarnokban.

-ErdĂ©lybõl több, mint 15 csapat nevezett a kolbászkĂ©szĂ­tõ versenyre, de sokan jönnek SzlovákiábĂłl is - hangsĂşlyozta dr. Ambrus Zoltán fõszervezõ az oktĂłber 20-23. közötti kolbászfesztivál tegnapi beharangozĂłján. Érkeznek versenyzõk az USA-bĂłl Ă©s MexikĂłbĂłl, összesen 306 csapat verseng majd. Uhrin Zoltán, a Csabai Kolbászklub elnöke elmondta: a szárazkolbászok versenye is nĂ­vĂłsnak Ă­gĂ©rkezik. HosszĂş hĂłnapokig dĂ©delgetett remekmûvekkel neveznek be a jelentkezõk, a 100 ezer forintos elsõ dĂ­jĂ©rt bizonyára nagy lesz a harc. DĂ©kány Ferenc, a CsabahĂşs Kft. igazgatĂłja kiemelte: Csabai vastagkolbászuk idĂ©n elnyerte a Magyar TermĂ©k MagydĂ­jat. A látogatĂłk elõl sem rejtik el a gyõztes portĂ©kát, vagyis Ăşjra sláger lehet a mĂ©teres, másfĂ©l mĂ©teres kiszerelĂ©s.

-Ăšgy vittĂ©k az emberek haza a kolbászainkat, mint bĂşcsĂşbĂłl a hosszĂş cukrot- fogalmazott a csabai kolbász nĂ©pszerûsĂ©gĂ©vel kapcsolatban az igazgatĂł. Bora Imre, a Bora- Patrick Kft. ĂĽgyvezetõje elmondta, hogy a borvigadalom alatt több, mint 30 pincĂ©szet nedûit kortyolgathatják a megjelentek. Szinte mindegyik borvidĂ©k kĂ©pviselteti magát, Ă©s versenyt is rendeznek nĂ©gy kategĂłriában.Gábel István az agrárkamara megyei titkárhelyettese arrĂłl szĂłlt, hogy a megyeháza nagytermĂ©ben jövõ hĂ©t csĂĽtörtökön sertĂ©stenyĂ©sztõi fĂłrumot tartanak. Itt adják át a sertĂ©stenyĂ©sztõi verseny dĂ­jait is.  Forrás: BĂ©kĂ©s Megyei HĂ­rlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása