Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 18. kedd -   Diána napja van - holnap Vilhelmina napja lesz.         Sajtófigyelő

Véget ért a 9. Csabai Kolbászfesztivál
2005. 11. 09. 13:57

60 000 embert megmozgatni egy városban - mely igazából nem rendelkezik turisztikai vonzással - október végén bizony nem kis teljesítmény.

Békéscsabának azonban sikerült, hiszen idén is megrendezésre került immár kilencedik alkalommal a híres Csabai Kolbászfesztivál.A fesztiválon Ă©telkĂ©szĂ­tõ versenyekkel, disznĂłvágás-bemutatĂłkkal, nĂ©pmûvĂ©szeti kiállĂ­tásokkal, mezõgazdasági- Ă©s Ă©lelmiszeripari kiállĂ­tással Ă©s vásárral várták az Ă©rdeklõdõket. Magyarország egyik leghĂ­resebb gasztronĂłmiai fesztiválja ez alkalommal is sok kĂĽlföldi látogatĂłval bĂĽszkĂ©lkedett.

IsmĂ©t sok-sok szĂ­nes program közĂĽl választhattunk. A kolbászkĂ©szĂ­tõ-versenyen 300 csapat indult, mĂ­g a borsátorban kitûnõ pezsgõket Ă©s borokat, villányi-, egri-, tokaji-, szekszárdi-, sporoni-, alföldi- Ă©s balatonboglári magánpincĂ©szetek remekmûveit kĂłstolhattuk meg.

A jeles Ă©telkĂ©szĂ­tõk mellett a szárazkolbász-, Ă©s savanyĂşságkĂ©szĂ­tõk is összemĂ©rtĂ©k erejĂĽket. A beĂ©rkezett kb. 100 szál kolbász közĂĽl az elsõ 10-bõl vasárnap választották ki a legjobbat a szĂ­npadon.

Az esték fénypontjaként ismert zenekarok szórakoztatták a közönséget, mint például Demjén Ferenc, az Apostol, a Crystal, Korda György, Balázs Klári, valamint a Kaláka együttes.  Forrás: BĂ©kĂ©s Megyei HĂ­rlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása