Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2017. december 16. szombat -   Etelka, Aletta napja van - holnap Lázár, Olimpia napja lesz.         Sajtófigyelő

Véget ért a 9. Csabai Kolbászfesztivál
2005. 11. 09. 13:57

60 000 embert megmozgatni egy városban - mely igazából nem rendelkezik turisztikai vonzással - október végén bizony nem kis teljesítmény.

Békéscsabának azonban sikerült, hiszen idén is megrendezésre került immár kilencedik alkalommal a híres Csabai Kolbászfesztivál.A fesztiválon ételkészítő versenyekkel, disznóvágás-bemutatókkal, népművészeti kiállításokkal, mezőgazdasági- és élelmiszeripari kiállítással és vásárral várták az érdeklődőket. Magyarország egyik leghíresebb gasztronómiai fesztiválja ez alkalommal is sok külföldi látogatóval büszkélkedett.

Ismét sok-sok színes program közül választhattunk. A kolbászkészítő-versenyen 300 csapat indult, míg a borsátorban kitűnő pezsgőket és borokat, villányi-, egri-, tokaji-, szekszárdi-, sporoni-, alföldi- és balatonboglári magánpincészetek remekműveit kóstolhattuk meg.

A jeles ételkészítők mellett a szárazkolbász-, és savanyúságkészítők is összemérték erejüket. A beérkezett kb. 100 szál kolbász közül az első 10-ből vasárnap választották ki a legjobbat a színpadon.

Az esték fénypontjaként ismert zenekarok szórakoztatták a közönséget, mint például Demjén Ferenc, az Apostol, a Crystal, Korda György, Balázs Klári, valamint a Kaláka együttes.  Forrás: Békés Megyei Hírlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása