Bemutatkozó           Sajtófigyelő           Hírek-aktualitások           Képgaléria
2018. szeptember 24. hétfő -   Gellért, Mercédesz napja van - holnap Eufrozina, Kende napja lesz.         Sajtófigyelő

Gráf JĂłzsef a fõvĂ©dnöke a sörös csĂĽlökparádĂ©nak
2007. 07. 27. 10:51
A 7. Csabai Sörfesztivál mellĂ© idĂ©n elõször csĂĽlökparádĂ© is társul május 23-28. között a megyeszĂ©khelyi sportcsarnoknál.

A rendezvĂ©ny gasztronĂłmiai fõvĂ©dnöke Gráf JĂłzsef földmûvelĂ©sĂĽgyi miniszter, aki várhatĂłan Vantara Gyulával, a város polgármesterĂ©vel egyĂĽtt nyitja meg a rendezvĂ©nyt. Mint azt Bora Imre Ă©s Csanálosi LászlĂł fõszervezõktõl megtudtuk, a május 26-ai csĂĽlökpörköltfõzõ-versenyre sorra Ă©rkeznek a nevezĂ©sek, száz csapatot tudnak összesen elhelyezni. CsĂĽlökbõl 8-10 fĂ©le Ă©tel várja majd a látogatĂłkat, Ă©s sertĂ©s mellett "pulykacsĂĽlköt" is kĂ­nálnak. A Hunyadi Mátyás nevĂ©t viselõ sörhöz reneszánsz lakoma dukál, egy 300 nĂ©gyzetmĂ©teres sátorban ilyen menĂĽsort vonultatnak fel.

ErdĂ©lyi, szlovák Ă©s román specialitásokat is falatozhat a közönsĂ©g a 15 Ă©lõkoncert elõtt, közben Ă©s után. És hogy a sörrõl is ejtsĂĽnk nĂ©hány szĂłt: 30-fĂ©le habzĂł itallal kĂ©szĂĽlnek, literes Ă©s pintes (0,63 literes) ĂĽvegkorsĂłkban mĂ©rik a szomjoltĂłt.  Forrás: BĂ©kĂ©s Megyei HĂ­rlap 

Vissza a cikkekhez
Web oldal készítés - ML Art Consulting Webdesign - www.mlart.hu
Webes fejlesztés
Programozás


 
A Bora Ital-nagykereskedelmi Kft. elkötelezett a kulturált italfogyasztás iránt.
Szeszesital fogyasztását 18 év alatt nem ajánljuk.

Kérjük, adja meg életkorát!
Oldal elhagyása